Etter å ha vært på besøk hos Freia ble jeg veldig inspirert til å lage en god sjokoladekake.
Her kommer oppskrift:
Bak bunnen først av:
- 2 dl melk
- 4 ss sitronsaft
- 100 gram mykt smør
- 200 gram sukker
- 2 egg
- 200 gram hvetemel
- 4 ss kakaopulver
- 0,5 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 2 klyper salt
Bland melk og sitronsaft godt sammen og sett til side.
Pisk smør og sukker hvitt.
Tilsett et og et egg. Pisk godt mellom hver gang.
Ha i hvetemel, kakao, bakepulver, vaniljesukker, salt vekselsvis med melken.
Ha deigen i en springform dekket med bakepapir i str 24 cm eller 26 cm.
Stek bunnen på 180 grader i 15-20 min midt i ovnen.
Avkjøl bunnen i formen.
Skjokolademousse:
- 200 gram melkesjokolade
- 100 gram mørk sjokolade
- 4 stk gelantinplater
- 2 dl melk
- 1 ss sukker
- 2 klyper salt
- 2 ss vaniljesukker
- 4 dl kremfløte
Legg gelantinplatene i kalt vann og la de ligge der i ca 5-10 minutter.
Varm melken sammen med sukker, salt og vaniljesukker, og grovhakk sjokoladen.
Løs opp gelantinen i den varme melken. Rør godt. Hell så melkeblandingen over den grovhakkede sjokoladen. La det stå i 5 minutter før du rører sjokoladen glatt til en fin saus.
Pisk fløten til krem og rør forsiktig inn sjokoladesausen. Hell denne så over kakebunnen i formen. Sett kaken i kjøleskapet i 3-5 timer. Lag gjerne kaken dagen før.
Sjokoladeganasche:
- 100 gram mørk sjokolade
- 1,5 dl kremfløte
- 1 kype salt
- 1 ts vaniljesukker
- Vaniljefugde og eller krokan fra Diplom Is.
Varm fløten og hell den over den grovhakket sjokolade. La stå i 5 minutter før du rører i den.
Rør inn saltet og vaniljesukker. Avkjøl og la den tykne litt før du heller sausen over moussekaken.
Strø over fugde og krokan. Bruk en kniv og skjer rundt kanten på kaken og fjern kake – ringen før servering.
Kaken må oppbevares i kjøleskap.
#sjokoladekake #mousse #krokan #karamell #kake #sjokolade #søndagskos #helgekos #kos #digg #smelterpåtunga #oppskrift #matblogg #astrdikokk
Del gjerne. <3
Du finner meg her også:
Instagram: @astridkokk
Snapchat: astridkokk
Facebook: Astridkokk.blogg.no
Det du strør oppå, er det noe som finnes i butikken ferdig?
Vurderer å prøve denne til dugnad i neste uke 🙂
Det er krokan og karamellfudge fra Diplom-is. Står i oppskriften. Kan kjøpes i alle matbutikker. Lykke til med bakingen. 🙂 Mona: