Grove Hamburgerbrød

Et lite middagstips en dag til uka.

Deilige grove hamburgerbrød kan du forberede dagen før. Lag deigen i dag og kald-hev den i kjøleskapet til i morgen.

Av denne deigen blir det ca. 8 -10 burgerbrød.

 

  • 500 gram hvetemel
  • 100 gram sammalt hvete fin
  • 100 gram sammalt hvete grov
  • 50 gram linfrø
  • 50 gram solsikkekjerner
  • 50 gram havregryn
  • 2 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 1 pk tørrgjær eller fersk gjær
  • 7-8 dl vann.
  • 0,5 dl olje
  • 1 egg til pensling
  • Sesamfrø til pynt på toppen

 

Bland alle ingredienser og elt deigen i ca 10 min enten i maskin eller for hånd.

Ønsker du å bake ut deigen og steke den samme dag, bruker du lunkent vann og hever deigen både før og etter elting og utrulling av hamburgerbrød.

Ønsker du å kaldheve deigen, må du bruke kalt vann slik at hevingen ikke starter for tidlig. Rull ut brødene og trykk de litt flate. Sett brettet med de ferdig utrullende brødene i kjøleskapet. Ta de ut og la de heve på et lunt sted i ca 1 time før du steker de på 220 grader i ca. 20 min.

Om du ønsker kan du pensle med egg og strø på sesamfrø.

Serveres med burger av okse, fisk eller som vegetar.

Du kan fint lage pølsebrød, vanlige rundstykker eller brød av den samme deigen.

 

 

#hamburgerbrød #grove #grov #fiber #frø #hamburger #middag #middagstips #mat #hverdagskos #kos #enkel #oppskrift #burger #matblogg #blogg #astridkokk

 

Del gjerne dette innlegget. <3

 

Du finner meg her også:

Instagram: @astridkokk

Snapchat: astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

4 kommentarer

Siste innlegg