Gresskarsuppe

Det er godt med en deilig og varm suppe nå som vinteren er her.

Jeg har valgt å bruke gresskar, med du kan fint bruke søtpotet og eller gulrot hvis du ikke får tak i gresskar nå.

Denne oppskriften er nok til ca 4 personer

 

Oppskrift:

  • Ca. 800 gram gresskar i store terninger
  • En halv gul løk i terninger
  • Et lite fedd hvitløk
  • Ca. 7 dl kyllingkraft eller grønnsakskraft
  • 2 dl Styrk fettfri melk eller 1 dl creme fraiche
  • Salt og pepper, evt litt muskattnøtt
  • Gresskarkjerner

 

Kok gresskarterninger møre sammen med løk og hvitløk i kraften.

Kjør dette glatt med en stavmikser.

Ha i melk eller creme fraiche og smak til med salt og pepper.

Kok opp på nytt.

Serveres med gresskarkjerner og evt sprøstekt gresskar. (Del gresskar i små terninger. Ha over 1 ts maizenna, salt og pepper. Ha dette utover et bakepapir og stek i ovnen på ca. 230 grader varmluft i ca 15 min. Pass på så de ikke blir brent.)

Server gjerne med godt brød til.

TIPS! Suppen kan lages på alle slags grønnsaker. Lag den suppen du liker best. 🙂

 

 

#Gresskar #suppe #gresskarsuppe #lunsj #middag #mager #utenfett #middagstips #pumpkin #Soup #pumpkinsoup #oppskrift #enkel #rask #matblogg #astridkokk

 

Du finner meg her også:

Instagram: @astridkokk

Snapchat: astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg