hits

Focaccia

Focaccia er så godt.

Du kan toppe den med hva du vil, men naturligvis også ha den helt uten noe.

På denne har jeg hatt tomater i flere farger, både grønn og svart oliven, fetaost, chorrizo, rosmarin og Maldonsalt.

 

Oppskrift:

  • 2 dl vann
  • 0,5 dl olivenolje
  • 1 ts salt
  • 1 ss honning eller sukker
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss finhakket rosmarin
  • ca. 25 gram fersk gjær
  • ca. 5-6 dl hvetemel

 

Bland vann, olje, salt, honning, hvitløk, rosmarin og gjær i en bakebolle.

Elt inn melet enten for hånd eller med en mikser.

Deigen skal være ganske løs.

Ha plast over bollen og la den heve på et lunt sted til dobbel størrelse.

Elt deigen sammen på nytt.

Ha bakepapir på et stekebrett og hell deigen ut på brettet. Klem deigen ut til en sirkel.

Ha på det fyllet du ønsker. Dytt det godt ned i deigen.

Ha over ca 0,5 dl olivenolje på toppen sammen med et par klyper Maldonsalt.

La deigen heve i ca. 30 min.

Stek focacciaen midt i ovnen på ca. 230 grader i ca 20 min, gjerne varmluft.

Avkjøl på rist.

 

 

#focaccia #olivenolje #hvitløk #fetaost #oliven #tomat #rosmarin #brød #gjærbakst #godt #enkel #rask #oppskrift #matblogg #astridkokk

 

Del gjerne. <3

 

Du finner meg her også:

Instagram: @astridkokk

Snapchat: astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Astrid Eng Johansen

Astrid Eng Johansen

47, Skiptvet

Fagutdannet kokk siden 2000 og jobber som kokk. Jeg er lidenskapelig opptatt av kakebaking og matlaging. Liker å teste ut nye smakskombinasjoner og elsker å lese kokebøker der jeg selv kan få inspirasjon. Mulig at det er litt nerdete. :-) Synes også at det er viktig å holde på den gode, norske tradisjonsmaten og fremgangsmåtene. Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk, Facebook: Astridkokk.blogg.no og legg meg gjerne til på Snapchat: astridkokk. Jeg driver også 4.generasjon gårdsdrift med melkeku, korn og skog.

Kategorier

Arkiv