hits

Rosa makroner med salt lakriskrem

Makroner. En liten søt munnfull.

Lag de med de fargene og smakene du selv liker.

 

Oppskrift:

  • 100 gr eggehvite
  • 60 gr sukker
  • 1 ts
  • 130 gr mandelmel
  • 170 gr melis
  • konditorfarge

 

Pisk eggehviten til den begynner å skumme. Bruk en håndmikser til dette. Ha i litt og litt sukker mens du pisker. Ha også i vaniljesukkeret.

Pisk dette til luftig marengs. Det tar ca 3-5 min.

Bland inn ønsket konditorfarge. Bruk gjerne den fra Cacas/Wilton. Kan kjøpes hos Jernia, Kitchn og div. hobbybutikker, eller på nett.

Bland mandelmel med melis og rør alt godt sammen.

Bland mandelmel og melis sammen med marengsen. Rør det godt sammen men ikke rør for mye. Da blir røren for tynn og vil bare flyte utover.

Ha røren i en sprøytepose.

Bruk 2 stk stekebrett kledd med bakepapir. Sprøyt ut makronrøren i små topper på stekebrettet, på størrelse med en 5 krone.

Ikke sprøyt de ut for tett. Det blir ca. 60 halve (30 hele) makroner av røren. Det kommer jo naturligvis an på om du lager de større.

Dunk med håndflaten på undersiden av stekebrettet slik at du slår ut luftbobler og at de blir litt flatere.

Sett makronene til tørking på kjøkkenbenken i ca. 30 min.

Stek de ved 140 grader varmluft i ca 10 minutter.

La makronene avkjøle på bakepapiret. Ikke prøv å ta de av før de er helt kalde.

Ha lakriskrem på en av makronene og sett de sammen.

 

Salt lakriskrem:

  • 200 gr mykt smør
  • 200 gr melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 100 gr kremost naturell
  • 3 bokser hocky pulver
  • ca. 100 gr salt lakrissaus fra Diplom Is eller mengde etter ønske.
  • evt. svart konditorfarge.

 

Alt piskes luftig med en håndmikser. Dette tar ca 10 min.

Ha kremen i en spøytepose.

 

 

#makroner #franske #rosa #konditorfarge #cacas #wilton #lakris #saltlakris #diplomis #mandel #marengs #oppskrift #matblogg #astridkokk

 

Du finner meg her også:

Snapchat: astridkokk

Instagram: @astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

4 kommentarer

Vera Lynn

22.04.2018 kl.11:10

Detter er noe jeg ikke har forsøkt meg på enda, men det er jo så godt... Spesielt lakriskrem, jeg elsker lakris i alle former og konsistenser ;o))

Victoria Larsen

22.04.2018 kl.12:36

Ser jo helt nydelige ut!! :-)

Rebekka Josefine

25.04.2018 kl.21:57

Nam :D

VD - Verdendikt

28.04.2018 kl.09:08

Kjempefin oppskrift dette kan du og eit godt innlegg også fine bilder ❤️

Skriv en ny kommentar

Astrid Eng Johansen

Astrid Eng Johansen

47, Skiptvet

Fagutdannet kokk siden 2000 og jobber som kokk. Jeg er lidenskapelig opptatt av kakebaking og matlaging. Liker å teste ut nye smakskombinasjoner og elsker å lese kokebøker der jeg selv kan få inspirasjon. Mulig at det er litt nerdete. :-) Synes også at det er viktig å holde på den gode, norske tradisjonsmaten og fremgangsmåtene. Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk, Facebook: Astridkokk.blogg.no og legg meg gjerne til på Snapchat: astridkokk. Jeg driver også 4.generasjon gårdsdrift med melkeku, korn og skog.

Kategorier

Arkiv