Uglekjeks

 

Oppskrift på  ca. 14 uglekjeks: (men du kan gjerne doble oppskriften).

  • 2 dl hvetemel
  • 1/4 dl sukker
  • en liten klype salt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 eggeplomme
  • 100 gr mykt smør
  • ca. 14 mandler
  • ca. 50 gr mørk sjokolade.

 

Bland raskt sammen hvetemel, sukker, salt, vaniljesukker, eggeplomme og smør enten for hånd eller i en foodproseccor.

Samle deigen sammen til en ball og trykk den flat. Pakk den inn i plast og la den ligge i kjøleskapet i minimum 30 minutter.

Forvarm ovnen på 175 grader.

Kjevle ut deigen til ca. 3 mm tykkelse på et lett melet bakebord/benk. Stikk ut ca. 14 sirkler av deigen med en utstikker på ca. 6 cm i dia. Du kan f. eks. bruke et drikkeglass.

Legg kjeksen på et stekebrett kledd med bakepapir.

Stikk ut dobbelt så mange små sirkler av resterende deig, som er øynene til uglene. Plaser to og to på hver store kjeks.

Trykk forsiktig en mandel i hver kjeks som symboliserer nebbet.

Lag noen streker med en kniv nederst på kjeksen.

Stek kjeksen midt i ovnen i ca. 12 minutter. Avkjøl.

Smelt sjokoladen og ha den i en sprøytepose og sprøyt ut små øyne på uglene.

 

 

#uglekjeks #kjeks #cookies #småkaker #ugle #morsomme #rask #enkel #oppskrift #matblogg #astridkokk

 

Du finner meg her også:

Snapchat: astridkokk

Instagram: @astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg