hits

Butterdeigpakker med grønn asparges og brie

Disse aspargespakkene er super gode og så enkle å lage.

De passer perfekt til lunsj, kvelds eller som en egen rett enten til tapas eller til f.eks. et damelag, eller om du bare har lyst på noe godt.

 

Dette er hva du trenger + litt olivenolje, salt og pepper.

 

Begynn med å kjevle ut butterdeigplater til dobbelt størrelse. Del de så i to.

 

Legg 2 skiver brie (ost) på midten av butterdeigen. Legg på 3 stk renset rå asparges ovenpå osten. Ha over ca 1 ss olienolje, salt, pepper og frisk timian.

 

Pensle med sammenpisket egg i hjørnene slik at de klistrer seg lettere sammen.

 

Pakk inn asparges og ost. Del opp noen lange strimler med butterdeig og lag et bånd rundt som du knyter.

Pensle med egg og strø over litt salt.

 

Stek pakkene ved 160 grader varmluft i ca 20 min.

Kok opp 2 ss meierismør, 2 ss honning og 1 ss frisk timian. Pensle pakkene med dette med en gang de tas ut av ovnen og ennå er varme.

Aspargespakkene kan også spises kalde.

Du kan gjerne bruke en annen ost inni enn brie.

 

 

#asparges #brie #butterdeig #timian #honning #enkel #rask #oppskrift #kos #matblogg #astridkokk

 

Du finner meg her også:

Snapchat: astridkokk

Instagram: @astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

Én kommentar

annebe

10.06.2018 kl.22:15

Det så jo "innmari" godt ut da... :))

Skriv en ny kommentar

Astrid Eng Johansen

Astrid Eng Johansen

47, Skiptvet

Fagutdannet kokk siden 2000 og jobber som kokk. Jeg er lidenskapelig opptatt av kakebaking og matlaging. Liker å teste ut nye smakskombinasjoner og elsker å lese kokebøker der jeg selv kan få inspirasjon. Mulig at det er litt nerdete. :-) Synes også at det er viktig å holde på den gode, norske tradisjonsmaten og fremgangsmåtene. Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk, Facebook: Astridkokk.blogg.no og legg meg gjerne til på Snapchat: astridkokk. Jeg driver også 4.generasjon gårdsdrift med melkeku, korn og skog.

Kategorier

Arkiv