Dette brødet er bakt i en liten langpanne, men det kan fint bakes som vanlig brød eller rundstykker.
Oppskrift:
- 7 dl lunkent vann
- 2 egg
- 0,5 dl olivenolje
- 2 ts salt
- 4 ss mørk sirup
- 25 gr fersk gjær
- 1 dl knuste linfrø
- 3 dl solsikkefrø
- Ca. 1,3 liter grovbakst mel med hvete og rug.
Bland sammen vann, egg, olje, salt, sirup og gjær i en bakebolle. Rør dette godt sammen.
Tilsett linfrø, solsikkefrø og melet. Elt alt godt sammen i en kjøkkenmaskin. La deigen elte i ca. 15 min på lav hastighet.
Ha plast over bollen og sett til heving til dobbelt størrelse på et lunt sted.
Ha deigen over i en langpanne kledd med bakepapir. Trykk deigen jevnt utover i formen.
La den heve i ca. 45 min.
Del opp brødet i passe biter med en deigskrape eller en kniv.
Pensle med egg og strø med solsikkefrø.
Stek brødet i ca. 30 min på 220 grader.
#matpakkebrød #langpannebrød #matpakketips #matpakke #grovtbrød #grov #grovt #brød #rundstykker #gjærdeig #solsikkefrø #oppskrift #matblogg #astridkokk
Du finner meg her også:
Snapchat: astridkokk
Instagram: @astridkokk
Facebook: Astridkokk.blogg.no
Hei!
Det ser ut kjempefint.
Jeg lurer på hvor stort er stekebrettet du bruker her?
Mvh Merima