hits

Focaccia

Focaccia er så godt. Du kan toppe den med hva du vil, men naturligvis også ha den helt uten noe. På denne har jeg hatt tomater i flere farger, både grønn og svart oliven, fetaost, chorrizo, rosmarin og Maldonsalt.   Oppskrift: 2 dl vann 0,5 dl olivenolje 1 ts salt 1 ss honning elle...

Luftige og gode brød.

  Når kveldene blir mørke og kjølige føler jeg for å starte et nytt strikke-prosjekt og å bake gode brød. Nå har det seg slik at jeg kan egentlig ikke strikke selv om jeg forsøker. Halvferdige gensere, luer og div annet samles tilslutt opp i en stor pose som settes bort når våren kommer. ...

Matpakkebrød

  Dette brødet blir så godt og saftig. Jeg har bakt det i en liten langpanne, men dobler du oppskriften, passer den fint i en vanlig stor langpanne.   Oppskrift: 4 dl lunkent vann 1 ts salt 1 ss sukker eller honning 0,5 dl olje 25 gram gjær 150 gram sammalt hvete grov 100 g...

Panini Rosetta

Disse fine rundstykkene bakte jeg i går etter inspirasjon fra en fantastisk Instagramkonto som heter Fontana Forni USA. Anbefaler å følge kontoen. Mange flotte videoer blir lagt ut på denne kontoen. Runstykkene er Italiensk inspirert. Oppskriften gir ca. 8 rundstykker. Og du trenger en epledel...

Maisbrød

Maisbrød! Hvis du ikke har smakt det før, anbefaler jeg deg å bake dette. Saftig og søtt. Kjempe godt, enkelt og raskt å lage. Skal ikke heve og ikke eltes. Passer perfekt til grillmaten. Oppskrift: 3 dl maismel 4 dl hvetemel 1 dl sukker 1 ss bakepulver 1,5 ts salt 2 egg 4 dl melk...

Grove, eltefrie chia-og quinoarundstykker

Når man vil ha noe som metter raskt og ikke har behov for å spise mye, er disse et godt valg. Masse fiber og protein. Av oppskriften blir det 8 ganske store rundstykker. Oppskrift på dag nr 1: 30 gr rød eller hvit quinoa 2 ss chiafrø ca 1.5 dl vann. Kok guinoa som anvist på pakken og av...

Luftig protein-brød

Luftig og fiberrikt proteinbrød med nøtter.Metter mye og passer ypperlig til både frokost, matpakka,lunsj og kvelds. Av oppskriften blir det 2 små brød eller 1 stort. Oppskriften kan fint dobles eller triples. Oppskrift: 2 dl vann 1 ts salt 2 ts honning 150 gr mager cottage cheese 1 egg ...

Supergode knekkebrød

I morgen begynner hverdagen igjen her hjemme hos oss. 3 uker sommerferie er over. Og sånn er det nok for mange andre også nå. Planlegging av ukedagene er viktig med både skole, fritidsaktiviteter og måltider. Dette knekkebrødet er fullspekket med energi og er en lett frokost, mellommåltid eller t...

Eltefritt grytebrød

Eltefritt grytebrød. Hvis du ikke har prøvd å bake et sånt brød tidligere, så anbefaler jeg at du prøver. Det er ganske enkelt og utrolig godt.Sprø skorpe og luftig og saftig inni. Du kan lage det både som loff og grovt. Det går helt fint å tilsette f.eks. oliven, soltørket tomat, urter/krydder ...
Astrid Eng Johansen

Astrid Eng Johansen

47, Skiptvet

Fagutdannet kokk siden 2000 og jobber som kokk. Jeg er lidenskapelig opptatt av kakebaking og matlaging. Liker å teste ut nye smakskombinasjoner og elsker å lese kokebøker der jeg selv kan få inspirasjon. Mulig at det er litt nerdete. :-) Synes også at det er viktig å holde på den gode, norske tradisjonsmaten og fremgangsmåtene. Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk, Facebook: Astridkokk.blogg.no og legg meg gjerne til på Snapchat: astridkokk. Jeg driver også 4.generasjon gårdsdrift med melkeku, korn og skog.

Kategorier

Arkiv