Appelsin-is

Denne isen er så god og frisk. Den lager du enkelt med få ingredienser. Kan lages både med og uten ismaskin.   Oppskrift: 80 gram sukker 1,5 dl vann 1 ts vaniljesukker 5 ss glykose eller lys sirup. (Kan sløyfes) 5 dl appelsinjuice 2 ss sitronsaft   Ha sukker, vann, vanilj...

Juleskum-pannacotta

Det høres kanskje litt voldsomt ut å lage dessert av juleskummet men det blir så godt! Og er så enkelt. Kun 2 ingredienser; Juleskum og fløte. Jeg anbefaler å lage en bærsaus og servere til. Noe som er litt syrlig. Bærsaus kan du enkelt lage ved å kjøre f.eks. jordbær og litt melis helt glatt me...

Multefromage. Med og uten sukker.

Jeg vet at det er mange som plukker multer om dagen. Bildene har florert på sosiale media av gul - orange bær. Men hva lager dere av bærene? Renser og fryser og bruker til multekrem til jul og nyttår? Lager syltetøy? Her kommer 2 oppskrifter av samme dessert. Den ene er med sukker og den andre ...

Stekte kokosboller med vaniljeis. #reklame

Jeg så et bilde på Facebook her om dagen fra United Bakeries. Stekte kokosboller med vaniljeis og sjokolade. Og det måtte jeg prøve! :-) Kokosbollene er fra United Bakeries og kan kjøpes hos Meny. Legg bollene på et stekebrett kledd med bakepair. Stek dem i stekeovn, som er forvarmet til 180 gr...

Jordbær -og limecurd

Denne curden er en type eggekrem med smak av jordbær og lime. Den passer veldig godt som fyll i makroner, på is, pavlova eller andre kaker. Kremen er litt syrlig. Om du ønsker kan du gjerne bytte ut jordbær og lime med blåbær, bringebær, appelsin, sitron, mango eller pasjonsfrukt. Du kan også l...

Creme Brûlee

Kjempe god Creme Brûlee som kan lages god tid i forveien. Oppskriften er nok til 5 porsjoner. Oppskrift: 2 dl kremfløte 2 dl melk frøene fra 1 stk vaniljestang 75 gram sukker 4 stk eggeplommer ca 3-4 ts sukker til karamell på toppen. Snitt vaniljestangen på tvers og skrap ut frøen...

Champagne-Panna Cotta med bærsaus og nøtteflarn.

Nå er vi snart over i 2016! :-) Denne desserten passer ypperlig til nyttårsaften! Ganske enkel å lage. Trenger bare litt tid til å stivne. Lag den gjerne dagen før, men vent med å ha på den røde bærsausen på toppen til like før den skal serveres. Nøtteflarnene kan du også fint lage noen dage...

Mager Mango/Skyr-is.

Dette er verdensbeste og enkleste is som du lager på akkurat 1 minutt med kun 2 ingredienser! Du må bare ha en foodprosessor. Har du ikke det, så ønsk deg en til jul. Bruker min flere ganger i uka. Oppskrift: 1 beger Skyr med vanilje, fettfri. (300 gram.) 1 pose fryst Mango i terninger. ...

Sjokolademousse med et hint av te.

Fløyelsmyk sjokolademousse med et hint av te. Du kan bruke den teen du liker best. Jeg synes det smaker best med en frukt -eller mint-te. Som andre tips er å blande i litt kaffe, sjokoladebiter, Daim, nøtter, appelsinskall eller f.eks. oreokjeks. Kan også lages sukkerfri. Bytt ut sukker med suk...

Tilslørte bondepiker

Tradisjonsrik, sesongbetont og en kjempe goddessert. Må nok ærlig innrømme at jeg ikke var like begeistret for denne desserten da jeg var yngre. Synes den passet best til de voksne. Nå når jeg har blitt voksen selv, er dette en av mine favoritter nå på høsten. Denne kanbåde lagessukkerfri, gl...

Chiafrø med kokosmelk og mango-limepure (Sukkerfri)

Chiafrø er en veldig god protein -og omega-3 kilde og metter mye.Frøene kan kjøpes i helsekostbutikker eller hos butikker med litt større varebeholdning. Frøene må tilberedes gjerne dagen før eller minimum 3 timer før den skal spises. Kan brukes som dessert eller frokost. Oppskriften er tilca 3po...

Hvit sjokolademousse

Kjempe enkel oggodhvit sjokolademousse. Denne kan også lages med vanlig mørk sjokolade, men er du som meg og elsker hvit sjokolade anbefaler jeg denne på sterkeste. :-)Denne oppskriften kan servere 4 pers. Kommer litt an på størrelsen på dessertskåla. :-) Oppskrift:300 gr hvit sjokolade, 4 egge...

Bringebærmousse

Bringebærmousse. Denne egner seg både som dessert eller som fyll i kake. Spesielt i sjokoladekake. Og dener kjempe enkel å lage. :-) Oppskrift: 6 plater gelantin,4 dl kremfløte,4 eggeplommer,1 dl melis,2ts vaniljesukker,2ss sukker,300 gr friske bringebær. Kjør bærene glatte med en stavmikser....

Fox-Nox-Rox-PannaCotta

Fox-Nox-Rox-PannaCotta. For en stund siden laget jeg Ahlgrensbiler-PannaCotta etter oppskrift fra bloggen til "Det Søte Liv". Synes det var en kjempe morsom ide.Med denne oppskriften har jeg spilt litt videre med den sammefremgangsmåten og bare byttet ut Ahlgrensbiler med karameller. Man må ikke...

Lakrisbåt-PannaCotta med fryst jordbærpure.

Lakrisbåt-PannaCotta med fryst jordbærpure. Oppskrift jordbærpure: 1 kurv jordbær,1 ts vaniljesukker,saften fra en halv sitron,2 ss sukker. Rens og vask jordbærene. Kjør alle ingrediensene glatt med en stavmikser og frys det hele i minimum 2 timer. Oppskrift lakrisbåt-PannaCotta: (3 porsjoner...
Astrid Eng Johansen

Astrid Eng Johansen

46, Skiptvet

Fagutdannet kokk siden 2000 og jobber som kokk. Jeg er lidenskapelig opptatt av kakebaking og matlaging. Liker å teste ut nye smakskombinasjoner og elsker å lese kokebøker der jeg selv kan få inspirasjon. Mulig at det er litt nerdete. :-) Synes også at det er viktig å holde på den gode, norske tradisjonsmaten og fremgangsmåtene. Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk, Facebook: Astridkokk.blogg.no og legg meg gjerne til på Snapchat: astridkokk. Jeg driver også 4.generasjon gårdsdrift med melkeku, korn og skog.

Kategorier

Arkiv

hits