hits

Sursild, sennepssild og tomatsild.

Alle typer sild kan du lett og enkelt lage selv. Det er hyggelig gaver å gi bort til jul og veldig hyggelig å få. Ferdig laget sild er holdbar i ca 14 dager i kjøleskap. Pass på at glassene du bruker er rene og tette. Jeg anbefaler at du bruker kryddersild-filét til dette og ikke salt sild. Fo...

Pulled Salmon Wraps #reklame #gave

Jeg har vært så heldig å få tilsendt dette i gave fra Santa Maria Norge. For å lage Pulled Salmon Wraps, Bombay Style trenger du chapati-brød, laks, krydderblanding/marinade til laks (fra Santa Maria), Lemon Chutney, gresk yoghurt naturell eller mager kesam og frisk spinat. Lag marinaden etter ...

Sommerlig Salmalaks Salat

Nå savner jeg våren og sommeren... I går lagde jeg denne salaten, lukket øynene mens jeg spiste den og drømte om varme solstråler, blå himmel og sommer. Denne retten kan du bruke som en forrett, lunsj eller bare som noe godt til kvelds.   Dette er hva du trenger: Salmalaks i tynne ski...

Torsk i tomat med chorizo

Denne middagsretten lager du enkelt og raskt på ca. 15 -20 min. Den er også ganske mager med få kalorier. Ønsker du å sløyfe pølsen, kan du gjerne gjøre det. Denne kan serveres både som hverdagsmat og til fest. Oppskrift til 2-3 porsjoner: 300 gram fersk torsk 1 rødløk 1 fedd hvitløk 1 r...

Tips til middag med fisk.

For mange har kanskje hverdagen begynt igjen i dag. Sommerferien er over for denne gang. Men kanskje du har lyst på noen tips til lette sommerlige middager? Som denne stekte makrellen med agurksalat. Makrellen renses, vaskes og deles i fileter. Bland ca. 5 ss hvetemel med 1 -2 ts salt og ...

Enkle middagstips i sommer. #fisk.

Pannestekt fjellørret og makrell er den ultimate sommermaten for meg. Servert med agurksalat, nypoteter og rømme. Det er kjempe godt og enkelt. Fiskefilletene vendes i hvetemel blandet med salt og pepper og stekes i ca 3 min på hver side. Når jeg lager laken til agurksalaten, går...

Laks i folie med grønnsaker. Grilltips.

Jeg har lagt ut et lignende innlegg før. Men synes dette er så godt. Og så enkelt å lage. Her har jeg laks som er smurt inn med pesto. Du kan bruke den fisken du selv ønsker. Grønnsakene jeg har brukt denne gangen er grønn asparges, squash, rød paprika, Cherrytomat, vårløk, ramsløk, salt og pep...

Mager og knallgod tunfisksalat.

Veldig enkel og god tunfisksalat lager du lett selv. Denne er både mager og proteinrik. Perfekt pålegg på knekkebrødet eller som en liten lunsj med grønn salat til. Godt med kokt egg og finsnittet vårløk til også. Du kan gjerne bruke laks eller annen fisk, reker eller f.eks. stekt kylling i s...

Laks, scampi og grønnsaker i folie

Ta med barna og la de lage sin egen "middagspakke".Gjørhelgemiddagen til en koselig familiestund. Jeg har troen på at barn spiser mere matnår de har vært med å lage den selv.Her kan man bruke de grønnsakene og denfisken man liker best. Men et tips er å bruke grønnsaker som tar like lang tid på å ...
Astrid Eng Johansen

Astrid Eng Johansen

47, Skiptvet

Fagutdannet kokk siden 2000 og jobber som kokk. Jeg er lidenskapelig opptatt av kakebaking og matlaging. Liker å teste ut nye smakskombinasjoner og elsker å lese kokebøker der jeg selv kan få inspirasjon. Mulig at det er litt nerdete. :-) Synes også at det er viktig å holde på den gode, norske tradisjonsmaten og fremgangsmåtene. Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk, Facebook: Astridkokk.blogg.no og legg meg gjerne til på Snapchat: astridkokk. Jeg driver også 4.generasjon gårdsdrift med melkeku, korn og skog.

Kategorier

Arkiv