hits

Butterdeigpakker med grønn asparges og brie

Disse aspargespakkene er super gode og så enkle å lage. De passer perfekt til lunsj, kvelds eller som en egen rett enten til tapas eller til f.eks. et damelag, eller om du bare har lyst på noe godt.   Dette er hva du trenger + litt olivenolje, salt og pepper.   Begynn med å kje...

Fattoush

Jeg har satt min elsk på denne salaten. Fattoush er en salat fra Midtøsten, Libanon og Syria. Den består av masse gode grønnsaker, urter/krydder og ristet brød.   Oppskrift: 2 stk tomater en halv agurk 1 rød paprika ca. 5-6 reddik reddikspirer (kan sløyfes) en halv rødløk 2 vårlø...

Vegetar-taco med speltlompe-chips

Nå er det jammen snart fredag igjen og mange er vel inn i rutinene med fredagstaco. :-) Synes du skal prøve denne oppskriften jeg. Den er enkel og lages raskt. Og smaker så godt. Også uten kjøtt! :-)   Oppskrift: 1 finhakket gul eller rød løk 1 fedd finhakket hvitløk En boks grovhakk...

Grønnsaksburgere av restene fra middag.

Nytt år, nye muligheter! Det er en stund siden jeg har vært inne her og lagt igjen ei oppskrift. For å være helt ærlig har det vært tungt å komme i gang med det meste etter julen. Føler meg litt sliten og lei. Men har i hvert fall kommet i gang med sunnere mat og jobber med å av det julen har l...

Brokkolisalat

Brokkolisalat er den nye trendsalaten i sommer og det er ikke så rart. Den er utrolig god og knasende frisk. Jeg har valgt å lage en "mager" utgave. Denne salaten passer kjempe godt til all slags grillmat fra kylling, kjøtt og til fisk. Men du kan spise den som den er.   Oppskrift: 1...

Grønnsaksburger

Supergode grønnsaksburgere. Enkle å lage. Oppskrift: 1 stk stor gulrot En halv squash En halv rødløk En halv rød chili En halv blomkål En halv brokkoli En halv rød paprika 1 fedd hvitløk En stor neve ruccola 100 gram revet lett gulost 2 egg 3 ss mager Cottage cheese 1 ts FiberHusk...

Stekt blomkål asiatisk vri

Hvis du er glad i stekt ris, vil du elske denne retten. Den stekte risen er byttet ut med blomkål men du vil neppe smake det. Ris inneholder en del karbohydrater, noe blomkålen ikke gjør.   Oppskriften er nok til 2 - 3 porsjoner: Olje til steking 1 gul løk i terninger 1 ts finhakket ...

Søtpotetfries

Søtpotet er så godt. Både å lage som bakt potet, søtpotetmos og som pommes frites. Denne oppskriften på søtpotet fries tar litt tid å lage, men er veldig enkel og de blir så gode.   Oppskrift: 2 stk søtpotet 1,5 ts maizenna 2 ss solsikkeolje salt, pepper og evt. andre krydder som f....

Fylt bakt søtpotet

Hvem husker vel ikke bakt potet på 80 -og 90 -tallet. Det er jo så godt. Denne bakte poteten er litt annerledes men enkel å lage.   Dette trenger du til 2 pers: 2 middels store søtpoteter. (Du kan bruke vanlig poteter også) 200 gram Philadelphia Light kremost 3 ss gresskarkjerner 1 ...

Rognebærgele

Da jeg var yngre og bodde sammen med foreldra mine, brukte mamma og å lage rognebærgele selv. Jeg husker at søsteren min og jeg syklet av sted med 10 liters bøtter for å plukke rognebær til henne. Når jeg kokte bærene selv i dag, husker jeg den gode duften av rognebær. Barndomsminner. Rogne...

Fylte og stekte squashblomster

Dette året er jeg så heldig å ha squash i hagen. Jeg sådde frø i våres og nå begynner det å vokse frem små grønne squash. Disse store Orange blomstene sitter i enden av hver lille squash. Hvis du ikke rører blomstene, visner de bare og faller av. Blomstene smaker også godt av squash.   Opp...

Pai med grønnsaksrosetter. #kjøttfrimandag

Har jeg ikke laget et vakker pai? Den er ikke vanskelig å lage. Det tar nok litt tid, men det er det verdt. Kjempe god og lett å servere ute i det fri nå i sommer til lunsj, middag eller kveldsmat. Nå når vi har fått sånne fine varme sommerdager (her på Østlandet), orker ikke jeg hverken å ...

Ramsløkolje.

  Ramsløk kan du finne viltvoksende i skogen. Eller i grønnsakshyllen på Meny. :-) Smaker fantastisk. En blanding av hvitløk og gressløk/purre. Du kan tilsette oljen i salter, til pasta, omelett, paier, pizza, i bakverk, passer til biff/kjøtt, fjærkre og fisk. Hvis du ikke får tak i ...

Stekte kikerter med krydder. Sunnere snacks.

De her er kjempe gode! En sunnere snacks som kan spises hver dag om du vil. Etter steking blir kikertene knasende sprøe og deilige. Anbefaler at du prøver!   Oppskrift: Ca. 200 gram hermetiske kikerter ca. 2 ss olje 2 -3 ts tørket krydder Salt   Skyll kikertene i kalt vann...

Hvit og grønn asparges med hjemmelaget safranhollandaise.

Nå er asparges i sesong. Enkelt og kjempe godt. Både hvit og grønn. Asparges blir aldri godt hvis du varmer den for lenge. Da blir den bløt og vassen. Varmer du den riktig, skal den "knase" litt når du biter i den. Den hvite aspargesen må skrelles. Fra toppen og nedover lar du være å skre...

Mangosalat

Drømmer meg bort til sol og sommer og byr på denne solgule, deilige mangosalaten. Denne mangosalaten passer ypperlig til stekt/grillet laks. Du lager den raskt og kan fint lages i god tid før den skal spises. Oppskriften er nok til ca. 2-3 personer. Oppskrift: 1 stor fersk mango, helst en...

Super Sprø Squash-Snacks

Dette er kjempegodt, enkelt å lageog litt sunnere snacks enn mye annet man kan få kjøpt. Oppskriften er veldig enkel: 1 squash 3 ss olje 4 ss griljermel/brødrasp ca. 50 gram finreven parmesan. Forvarm ovnen på 250 grader. Del squashen i skriver. Legg skivene i en bolle og ha ov...

Tikka Masala med grønnsaker. #kjøttfrimandag

Denne utgaven av Tikka Masala uten kylling, kun med grønnsaker, er rask å lage. Godt til både lunsj, middag og kvelds. Lag mye og ta med til skole og jobbog spis tillunsj. Oppskriften kan fint dobles. Om du ønsker kan du lage den med andre grønnsaker.Denne oppskriften under er nok til ca. 5-6...

Rødløksmarmelade

Rødløkmarmelade er veldig enkelt å lage og smaker veldig godt til muggost, både blå og hvit, som topping på pizza og som tilbehør til f.eks. biff av storfe, svin og vilt. Oppskriften kan fint dobles. Oppskrift: 3 store rødløk 3 ss olje En klype cayennepepper eller chilipepper 0,5 ts malt...

Hummus - Kikertpurè

I stedet for dipp med rømme og krydder kan du jo prøve å lage hummussom dipp til rå grønnsaker. Kan f.eks. spises til lunsj eller som litt godt til kvelden. For å lage dette må du enten ha en foodprosessor eller stavmikser. Oppskrift: Ca. 200 gram kikerter fra boks. (Ferdig kokte) 2 s...

Ovnsbakte gulrøtter

Disse ovnsbakte gulrøttene er så gode og så enkle å lage. Du kan gjøre det samme med kålrot, søtpotet, selleri, persillerot, pastinakk. Det er veldig godt med en blanding av alle disse også. Disse gulrøttene passer å servere til både kjøtt og fisk. Oppskrift: Ca. 500 gram gulrøtter 2 ss...

Ovnsbakte Party-Poteter

Disse potetene er knallgode og er enkle å lage. Utenpåblir skallet sprøtt og crispy og inni myke og melne. Det er viktig at du bruker små poteter som har ganske lik størrelse. Du kan f.eks. bruke Amandinepoteter, Mandelpotet, små nypoteter. Under har jeg skrevet hva du trenger for helt "naturel...

Fersk, stekt rosenkål med bacon, eple og løk.

Dette smaker veldig godt som tilbehør til røkt juleskinke med fløtegratinerte poteter. Eller til kalkunen på nyttårsaften, til kylling, til biff av storfe eller svin. Eller som lunsj bare å spise det som det er. :-) Oppskrift: ca. 400-500 gram fersk rosenkål 1 rødløk 1 fedd hvitløk 2 rø...

Rødkål til julaften

Dette er ei fantastisk god oppskrift på hjemmelaget rødkål. Ikke vanskelig å lage og tar ikke lang tid. Lag den nå og frys den ned i porsjoner og ta opp og tin etter behov både til julaften og evt. til romjulen. Ønsker du å lage rødkålen sukkerfri, er dette ikke noe problem. Bare bytt ut suk...

Grønnkål

Jeg elsker grønnkål! 14 dager i dag på 1000 kalorier. Det har værten kjempe bra dag. Ikke vært sulten. Stekte en halv pose grønnkål-mix til lunsj med litt strimlet kokt skinke.Ble veldig mett. Synes grønnkål metter mye og har veldig god smak. Den har også få kalorier. Ren grønnkål har kun 36 k...

Indisk løkbhajier

Sprøtt og HOT! Som snacks eller som en av rettene på et tapas-bord. Indiske løkbhajier er bare supergode. Du kan lage de så sterke du ønsker. Oppskriften er til 4 personer. Oppskrift: 150 gram kikertmel eller hvetemel 1 ts salt en liten klype natron 25 gram rismel 1 ts fennikelfrø 1 t...

Tomatbasert grønnsaksgryte med bønnemix

Denne grønnsaksgryta har jeg laget helt uten kjøtt men om du ønsker, kan du tilsette stekt svinekjøtt, kylling eller fisk. Selv om oppskriften forteller deg hvilke grønnsaker jeg har brukt, kan du bytte de ut og bruke de du liker best. Nå begynner det å komme masse gode norske rotgrønnsaker i but...

"Lasagne" med ny vri

"Lasagne" med ny vri. Med mye grønnsaker og uten pasta. Oppskriften er nok til ca 6 personer. Oppskrift: 400 gr karbonadedeig (kan sløyfes) 2 stk aubergine ca 300 gr søtpotet 1 gul løk 1 rød chili en halv liten boks mais 1 boks hakkede hermetiske tomater 2 ts tomatpure 2 fedd hvitlø...

Kremet kantarell

Det kan vel ikke bli så mye enklere? Kremet kantarell på en skive spiralloff. (Bytt gjerne ut brødet med grovt brød.)Til forrett, mellommåltid eller kveldskos. Oppskrift på kremet kantarell - 4 porsjoner: 400 gr kantarell olje/smør til steking 4 store ss lett creme fraîche 1 liten rødløk ...
Astrid Eng Johansen

Astrid Eng Johansen

47, Skiptvet

Fagutdannet kokk siden 2000 og jobber som kokk. Jeg er lidenskapelig opptatt av kakebaking og matlaging. Liker å teste ut nye smakskombinasjoner og elsker å lese kokebøker der jeg selv kan få inspirasjon. Mulig at det er litt nerdete. :-) Synes også at det er viktig å holde på den gode, norske tradisjonsmaten og fremgangsmåtene. Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk, Facebook: Astridkokk.blogg.no og legg meg gjerne til på Snapchat: astridkokk. Jeg driver også 4.generasjon gårdsdrift med melkeku, korn og skog.

Kategorier

Arkiv