hits

Rask og enkel sommerkake

Denne saftige og gode kaken lager du enkelt i en foodproseccor eller for hånd.   Oppskrift: 110 gr sukker 150 gr mykt smør 2 egg 1 ts vaniljesukker 150 gr hvetemel 0,5 ts bakepulver skall og saft fra en halv sitron ca. 10 stk frike jordbær melis og sitronsaft.  ...

Rabarbrapai

Sprø deilig pai med vaniljekrem og rabarbra. Om du ikke har rabarbra kan du bytte den ut med f.eks. jordbær, blåbær, pære eller eple.   Oppskrift på 1 stor pai eller 2 små: 250 gr hvetemel 100 gr melis 1 ts vaniljesukker 1 klype salt 100 gr kalt smør i terninger 2 egg.   B...

Suksessterte/gulkake

Enkel og god kake som alltid er en "suksess" på et kakebord eller bare litt kos til kaffen i helgen.   Oppskrift på mandelbunn: 250 gr mandler 5 stk eggehviter (fra store egg) 200 gr melis 1 ts vaniljesukker   Oppskrift på gul krem: 5 eggeplommer 1 dl helmelk 100 gr suk...

Cupcakes med iskrem, salt karamellsaus og fugde.

Reklame

Deilige cupcakes med en uvanlig ingrediens.   Oppskriften gir ca. 16 stk. 100 gram mykt smør 150 gram sukker 2 egg 170 gram hvetemel 1,5 ts bakepulver En klype salt 1 ts vaniljesukker 2,5 dl iskrem av typen peanøtt og salt karamell. (Wanted fra Diplom Is.) Eller is etter ege...

Kokoskake med sitronmarengs, pyntet til jul

Denne kokoskaken er utrolig saftig, enkel å lage med få ingredienser og er glutenfri. Du kan gjerne bytte ut kokos med malte mandler i lik mengde om du ikke skulle være så glad i kokos. Denne kakerøren har jeg fordelt på 3 former i str. 15 cm i diameter. Men du kan også bruke f.eks. 2 former på...

Black and white - chococheesecake

Denne kaken er bare så god og er veldig enkel å lage.   Oppskrift til bunnen: 250 gram mykt smør 420 gram sukker 2 store egg 380 gram hvetemel 60 gram kakao 1 ts natron 1 ts vaniljesukker 0,5 ts salt   Oppskrift på ostekrem: 100 gram hvit sjokolade 300 gram Philadelp...

Verdens beste Blåbærmuffins med glasur

Noen ganger blir jeg så veldig glad. Det er blant annen når jeg klarer å klarer å finne den ultimate beste oppskriften på noe godt! :-) Denne oppskriften er super god! Om du ønsker å bruke andre bær enn blåbær, kan du gjerne gjøre det.   Oppskrift: Revet skall fra 2 sitroner 100 gra...

Jordbær -og prosecco cupcakes med ostrekrem

Cupcakes er alltid en hit! Disse er voksen-utgaven og passer perfekt som dessert eller på kakebordet nå i sommer. Oppskriften er enkel og supergod.   Oppskriften gir 12 stk: 1 dl prosecco eller annen musserende vin 150 gram friske jordbær i terninger 30 gram sukker 50 gram myk...

Rabarbrapai

I siste liten legger jeg ut oppskriften på denne rabarbrapaien. Rabarbraen er vel kanskje på hell og om du ikke skulle få tak i rabarbra, kan du fint bruke fersken, moreller, epler eller pærer. Bruk det du synes er godt.   Oppskrift på paideig: 80 gram smør 180 gram hvetemel 25 gram ...

Sjokoladebollerullekake

Denne "kaken" er så god og så enkel å lage. Lages uten å steke og gjør det gjerne sammen med barna. Den kan også lages sukkerfri med Tagatesse og du ønsker det. Du lager først både en brun sjokoladedeig og en lys deig i hver sin bolle.   Oppskrift på den brune sjokoladedeigen: 1...

Fromasjkake med bær på nøttebunn med gelelokk.

Noen ganger jukser jeg litt. Og jeg har ikke dårlig samvittighet for det! Så lenge det finnes gode produkter å kjøpe i butikken, så bruker jeg de. Det er kun nøttebunnen jeg har jukset med. I bakehyllen i butikken finner du pakker med ferdig makronfyll fra Freia. Bak på den pakken står det en ...

Bløtkake

Lag en enkel liten bløtkake til 17. mai som denne. Den kan fylles med det du liker best. Du bestemmer. Bare fantasien som kan stoppe deg. Jeg har fylt min med frisk ripsgele, friske jordbær og vaniljekrem.   Oppskrift på sukkerbrød: 3 egg 120 gram sukker 1 ss vann 80 gram hvetemel ...

Pavlova

Pavlova - Kanskje Norges nye nasjonalkake. Helt klart en ev de beste kakene som finnes.  Enten til konfirmasjon, 17. mai, sommerfest eller bare som noe godt til helgen. Her kommer min. Oppskrift på marengsbunnen: 6 stk eggehviter 2 ts bringebæreddik 4 dl sukker 2 ts maizenna 2 ts ...

Enkel budapestrull

Kjempe enkel budapestrull med krem og bær. Oppskrift: 6 eggehviter 3 dl sukker 2 dl hvetemel 2 ts vaniljesukker 1 klype salt 1 dl mandelfak 3 dl kremfløte + 1 ss sukker (bland evt. inn litt vaniljekrem) Ca. 3 dl friske bær etter ønske. (Eller syltetøy)   Forvarm ovnen på ca. ...

Knallgode vafler

25. mars er det vaffeldagen! ;-) Her kommer en knallgod oppskrift på luftige og smakfulle vafler.   Oppskriften gir 10 plater: 3 egg 60 gram sukker 1 ts vaniljesukker 0,5 ts kardemomme 0,5 ts salt 3 dl skummet kulturmelk eller kefir 200 gram hvetemel 1 liten teskje natron 50 gr...

Sitronkake med bringebærhjerter. #morsdag #valentinsdag

2.søndag i februar er det morsdag og 14. februar er det valentinsdag. <3 Da anbefaler jeg denne kaken. Det er en enkel kake å bake. Det tar bare litt tid fordi du må bake to kaker. Kaken er saftig med gode smaker.   Oppskrift på bringebærkake: 200 gram mykt smør 200 gram sukker 3 ...

Pinata-kake til jul #sponset #reklame

Jeg er så heldig og har fått tilsendt en kakeform fra Kitchentime.no Dette er en pinataform der du kan gjemme masse godis i midten av kaken. Hvis du baker to av disse kakene, kan du sette de sammen til en "ball". Da har du større plass i midten til å fylle med det du måtte ønske. Jeg har laget e...

Zebra-kake

Denne kaken er nesten som en marmorkake med unntaket av at røren/deigen er mye tynnere. Det tar litt tid og fordele den i formen men det gir et veldig fint mønster, derav zebra-kake. Du kan fint lage denne sukkerfri også. (Tilsatt søtstoff).   Oppskrift: 2 egg 100 gram sukker eller 5...

Bundtcake - Formkake. #sponset #reklame

Kjempe god og saftig formkake som er enkel og bake. Jeg har vært så heldig å få tilsendt kakeformen Heritage Bundt fra merket Nordic Ware som selges hos Kitchentime.no Elsker å bake i denne formen. Kaken blir så flott med dette mønsteret. Du kan også bruke formen til gele og puddinge...

Gulrotkake

Nå er butikkene fulle av deilige gulrøtter. Med de kan du f.eks. lage denne saftige gulrotkaken. Den er veldig enkel å lage og smaker sååå godt! ;-) Bak den gjerne i god tid før du skal servere den. Gjerne en eller to dager før. Vent med pynten hvis du velger å lage den før. Oppskriften er til...

Suksessterte eller "gul kake"

Å bake en suksessterte/gul kake til påske er det mange som gjør. Også jeg.  Om du ønsker kan denne lages sukkerfri. Bytt ut melis med Tagatesse, men husk at når du bruker dette søtstoffet må du kun bruke halvparten av det som står i oppskriften. Tagatesse er dobbelt så søtt som vanlig ...

Hjemmelaget "Cake in a Cup". #sponset #reklame

Har du lyst på noe godt til kaffen? En liten kake som lages i en fei. :-) Ta med barna og lag disse. Kanskje de klarer det helt på egenhånd? Med disse kakene slipper du å sitte igjen med rester i mange dager. Og du slipper å spise for mye kake fordi du ikke vil kaste noe som blir igjen. Du kan la...

Lemon Curd

Silkemyk og syrlig Lemon Curd. Lemon curd er på en måteen eggekrem men med sitronsaft og smør. Den kan brukes i som smaksforsterker/krem ikaker og desserter. Ønsker man andre smaker enn sitron, kan man f.eks.lage den med bringebær, jordbær eller blåbær. Oppskrift: 225 gram sukker 1,25...

Sitronkake

Enkel sitronkake til søndagskaffen? Frisk og god. Oppskrift: 2 egg, 1,5 dl sukker, saft ogrevet skallfra 1 sitron, 2 ts vaniljesukker, 2 ts bakepulver, 200 gr hvetemel, 4 ss smeltet smør. Pisk egg og sukker til eggedosis.Vend forsiktig inn det våte vekselsvis med det tørre. Bland in...

Oreokake

Oreokake. Hva om du bakte ei slik kake i helgen? :-) Oppskrift: ca 400 gram oreokjeks,100 gram smeltet smør. Oppskrift på ostekremen:400 gram Philadelphia naturell kremost,3,5 dl melis,4 dl kremfløte1 ts vaniljesukker3 ss sukker. Oppskrift påsjokolademousse:250 gram melkesjokolade, 1 stort e...
Astrid Eng Johansen

Astrid Eng Johansen

47, Skiptvet

Fagutdannet kokk siden 2000 og jobber som kokk. Jeg er lidenskapelig opptatt av kakebaking og matlaging. Liker å teste ut nye smakskombinasjoner og elsker å lese kokebøker der jeg selv kan få inspirasjon. Mulig at det er litt nerdete. :-) Synes også at det er viktig å holde på den gode, norske tradisjonsmaten og fremgangsmåtene. Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk, Facebook: Astridkokk.blogg.no og legg meg gjerne til på Snapchat: astridkokk. Jeg driver også 4.generasjon gårdsdrift med melkeku, korn og skog.

Kategorier

Arkiv