hits

Biffgryte med øl

Jeg har laget ei ny biffgryte. Jeg er veldig glad gryter fordi det smaker mye, lager seg nesten helt selv og smaker godt nå i vinterhalvåret. Lager du mye, kan du ha det til middag flere ganger og du kan fryse ned. Denne oppskriften er nok til ca. 6 - 8 personer.   Oppskrift: ca....

Lammekjøttboller i tomatsaus

Lammekjøtt er i sesong nå på høsten. Jeg har laget lammekjøttboller med mye godt krydder i. Får du ikke tak i kjøttdeig av lam, kan du kjøpe kjøtt og kverne det selv. Du kan selvfølgelig også bruke annen kjøttdeig.   Oppskrift: 600 gram lammekjøttdeig 1 ts salt 0,5 ts pepper 2 fedd ...

Proteinburgere

Kjempe gode og proteinrike burgere lager du enkelt med få ingredienser! ;-) Oppskriften gir ca. 6 burgere.   Oppskrift: 400 gram karbonadedeig 0,5 ts salt En klype pepper En klype muskatnøtt (kan sløyfes) 2  hele egg eller 3 eggehviter 2 vårløk 2 ss chiafrø   E...

Sosekjøtt eller kjøtt i mørke

Sosekjøtt eller kjøtt i mørket er en gammel tradisjonsrik middagsrett som er utrolig smaksrik og sunn og fortjener litt oppmerksomhet. Den er enkel å lage men tar litt tid fordi kjøttet må koke en stund. Et godt forslag til søndagsmiddag. Oppskriften er nok til ca. 6 porsjoner.   Oppskri...

Fårikål

Siste torsdag i September er det Fårikålens dag. Et par, tre ganger på høsten må jeg lage fårikål. Det er jo så godt og enkelt. Så deilig med middag som lager seg selv. Synes det er veldig kjekt å lage mye fårikål slik at man har i 2-3 dager. Da bruker jeg en kjele som tar 15 liter. :...

Lammekoteletter #reklame #nofollow

Jeg er veldig glad i lammekoteletter, men ingen andre i min familie er det. Da synes jeg det er veldig kjekt med disse små pakkene fra Brødrene Ringstad. De inneholder 3 stk koteletter og er kjempe praktiske til middag for 1 eller 2 personer. Jeg bruner kotelettene i smør ca. 5 min på hver side...
Astrid Eng Johansen

Astrid Eng Johansen

47, Skiptvet

Fagutdannet kokk siden 2000 og jobber som kokk. Jeg er lidenskapelig opptatt av kakebaking og matlaging. Liker å teste ut nye smakskombinasjoner og elsker å lese kokebøker der jeg selv kan få inspirasjon. Mulig at det er litt nerdete. :-) Synes også at det er viktig å holde på den gode, norske tradisjonsmaten og fremgangsmåtene. Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk, Facebook: Astridkokk.blogg.no og legg meg gjerne til på Snapchat: astridkokk. Jeg driver også 4.generasjon gårdsdrift med melkeku, korn og skog.

Kategorier

Arkiv