hits

Pasta Carbonara

    På hektiske hverdager er det greit å lage middager som ikke tar alt for lang tid. Denne deilige carbonara-sausen lager du lett på 15 minutter.   Oppskrift saus: 1 liten løk i terninger ca. 150 gram bacon eller skinke i strimler 1 fedd finhakket hvitløk 2 eggep...

Tomatpai med fire oster

  Pai eller pizza på en litt annen måte med enkle og gode råvarer. Helt uten kjøtt. Smaksrik og lett å lage. Noen ganger tenker jeg at det er helt greit med enkle løsninger som å kjøpe ferdig fullkorns-pizzadeig. Pizzadeigen er i utgangspunktet firkantet med jeg brukte en tallerken å skar...

Pastagrateng med skinke og grønnsaker

Jeg synes det er veldig greit når middagen kan serveres i en ildfastform som inneholder alt du synes er godt. Du kan bruke det du vil av grønnsaker, pasta og kjøtt eller fisk. Jeg har en basis-oppskrift på denne gratengen, men bruk gjerne det du liker. Oppskrift på ostesaus: 100 gram smør ...

Kyllingpanne med red currypaste og couscous

Denne enkle og gode middagen lager du på 30 minutter med få ingredienser.   Oppskrift til 4 porsjoner: 400 gram kylling i strimler 2 ts rød currypaste 1 fedd hvitløk 1 gul løk 1 grønn squash Ca. 20 stk  cherrytomater 2 dl kyllingkraft eller kokosmelk 2 ss honning Salt Fris...

Tips til lunsj. BLT

En deilig stor sandwich er ikke å forakte. Dette er en dobbel BLT: Bacon, Lettuce (bladsalat), Tomato. Brødet er ristet på begge sider i en grillpanne. Bruk gjerne et grovt brød. Skyld og tørk salaten og tomatene. Smør litt majones på brødskivene og legg på sprøstekt bacon...

Lefserullade eller fylte potetlomper. Tips til lunsj.

Potetlomper kan fylles med mye godt. Det trenger ikke være kun pølser. :-) Du kan bruke de både som forrett, til tapas, og lunsj/kveldsmat. Hvis du lager de til lunsj/kveldsmat ville jeg kanskje bare delt lefsene i to og ikke i små biter som på bildene. Du kan fylle de med akkurat det du selv l...

Lunsj/middagstips.

På deilige varme sommerdager bør man jo ikke bruke mange timer på kjøkkenet for å lage middag eller lunsj. Stekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker og salvie-poteter er en enkel og god sommermiddag. Bruk grønnsaker som f.eks. gulrot, løk, purre, kålrot, selleri, broccoli, eller det du m...

Hot Taco-pai

Fredags taco på en litt annen måte. Pai. Denne paien er nok til 4-6 personer. Pai-bunnen er laget av Chia-frø, havremel og hvetemel. Men du kan bruke det melet du ønsker eller blande flere typer mel sammen.    Oppskrift pai-bunn: 125 gram smør 30 gram Chia-frø 70 gram havremel ...

Enkel brun lapskaus

Lapskaus er en god og mettene middag som ikke behøver å koste så mye. I denne lapskausen har jeg brukt ferdig lapskausblanding som du finner i frysedisken til ca 10 kr posen. Jeg har brukt høyrygg av okse, men du kan enten bruke svinefilet, kjøttboller/suppeboller eller pølser. Lapskaus er en g...

Steamed buns med svin à la asia

I dag har jeg laget noe jeg ikke har gjort før. :-) Det angrer jeg ikke på. :-)Steamed buns medasiatisk svinekjøtt og kimchi av hjertesalat smakte veldig godt. Veldig lett å lage men de tar litt tid. Sett av tid og lag det i helgen. Oppskriften er til ca4 personer. Oppskriften kan fint dobles. O...
Astrid Eng Johansen

Astrid Eng Johansen

47, Skiptvet

Fagutdannet kokk siden 2000 og jobber som kokk. Jeg er lidenskapelig opptatt av kakebaking og matlaging. Liker å teste ut nye smakskombinasjoner og elsker å lese kokebøker der jeg selv kan få inspirasjon. Mulig at det er litt nerdete. :-) Synes også at det er viktig å holde på den gode, norske tradisjonsmaten og fremgangsmåtene. Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk, Facebook: Astridkokk.blogg.no og legg meg gjerne til på Snapchat: astridkokk. Jeg driver også 4.generasjon gårdsdrift med melkeku, korn og skog.

Kategorier

Arkiv