Lapskaus. Raskt og enkelt.

Denne lapskausen lager du på ca. 30 min. Det er helt greit å jukse litt i en travel hverdag. Jeg har brukt strimlet svinekjøtt, men du kan f.eks. bruke pølse eller kjøttboller. Lag mye, da har du en lettvint og mager middag i flere dager. :-) Oppskrift: Ca. 800 gram svinekjøtt i str...

Hjemmelaget pasta med pesto

Det tar ikke lang tid å lage egen pasta. På 15-20 min har du den ferdig laget og ferdig kokt. Du trenger ikke å bruke pastamaskin heller. Oppskriften er til 2 personer. Oppskrift: 150 gram fint hvetemel som type Tipo 0 1 ts salt 2 egg 2 ss olje Bland sammen melet og saltet. Pisk sa...

Gjærbakst til Valentinsdagen eller Morsdag.

I morgen er det både Valentinsdag og Morsdag. Hva med å lage en god gjærdeig? Bruk fantasien og lag noen andre former enn den det du vanligvis gjør. Har du ikke noen av disse formene jeg har brukt, kan du f.eks.bruke pepperkakeformer eller forme deigen til hjerter selv. Oppskrift gjærdeig:...

Ostekake. #sukkerfri #laktosefri #glutenfri

Med årene har det kommet ut mange flotte magre og laktosefrie produkter i butikken. Denne ostekaken er både laktosefri, sukkerfri og glutenfri. Og du kjenner ingen forskjell fra en fullsukret kake til denne. Om du ikke rekker å bake den til i morgen som er både morsdag og Valentinsdag, kan du...

Eltefrie, langtidshevede brødpinner og rundstykker.

Denne gjærdeigen må planlegges litt fordi den skal heve i ca. 8-15 timer. Den kan lages enten kvelden før eller på morgenen hvis du skal spise de til kvelds. Deigen tar 5 minutter å røre sammen. Du får enten 12 brødpinner ellerca. 18rundstykker. Sprø utenpå, myke og saftige inni. Oppskri...

Enkel og rask spinatsuppe med egg.

Denne spinatsuppen lager du på ca. 10 minutter. Kjempe enkel, god og metter lenge. Spinat inneholder mye vitamin A, vitamin B6, vitamin C, vitamin E, antioksidanter og jern. Men for at kroppen skal kunne ta opp jernet fra spinaten, bør du innta vitamin C, som f.eks. appelsinjuice, som drikke t...

Fastelavnsboller.

Nå på søndag den 7. februar er det fastelavns. (...og bursdagen min...) I år har jeg laget mine boller sukkerfrie, (tilsatt søtstoff), men det velger du selv hvordan du vil lage de. Søndag 14. februar er det både morsdag og Valentinsdag. Server gjerne boller da også. Jeg synes det er godt me...
Astrid Eng Johansen

Astrid Eng Johansen

46, Skiptvet

Fagutdannet kokk siden 2000 og jobber som kokk. Jeg er lidenskapelig opptatt av kakebaking og matlaging. Liker å teste ut nye smakskombinasjoner og elsker å lese kokebøker der jeg selv kan få inspirasjon. Mulig at det er litt nerdete. :-) Synes også at det er viktig å holde på den gode, norske tradisjonsmaten og fremgangsmåtene. Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk, Facebook: Astridkokk.blogg.no og legg meg gjerne til på Snapchat: astridkokk. Jeg driver også 4.generasjon gårdsdrift med melkeku, korn og skog.

Kategorier

Arkiv

hits