Salte mandel -og sesamkjeks. #glutenfrie

Jeg var veldig spent på hvordan denne kjeksen ville smake. Oppskriften er ikke min, men funnet på nettsiden til Funksjonellmat.no. Og de ble knallgode! Jeg har tilsatt 1 ss ristede svarte sesamfrø i tillegg til vanlige sesamfrø bare for å få en litt annen smak og farge på kjeksen. Kjeksen er gl...

Ekstra grove polarbrød

Supergode polarbrød som egner seg godt til matpakken. Metter mye og er enkle å bake. Av oppskriften får du 12 stk polarbrød.   Oppskrift: 80 gram havremel 300 gram grovbakstmel med hvete og rug 100 gram hvetemel Ca. 10 gram fersk gjær 1 ts honning 1 ts salt 2 dl lettemelk 1...

Drue -og vårløksalat/purre

Denne salaten er supergod, passer både til stekt fisk og det meste av stekt kjøtt og spesielt grillmat. Enkel og lage med få ingredienser og er mager. Oppskriften er nok til ca. 3-4 personer. Oppskrift: Ca. 300 gram steinfrie druer Ca. 7 vårløk eller 1 liten purre Ca. 100 g...

Tacopiroger

Hender det at du får igjen rester fra fredagstaco'n? Da kan du bruke den som fyll i piroger. Av oppskriften blir det ca. 8-10 stk.   Oppskrift deig: 2 dl lettmelk 25 gram fersk gjær 2 ss olje 0,5 ts salt 2 ts sukker ca. 5 dl hvetemel/tipo00   Varm melken til 37 grader. Rø...

Jordbær -og limecurd

Denne curden er en type eggekrem med smak av jordbær og lime. Den passer veldig godt som fyll i makroner, på is, pavlova eller andre kaker. Kremen er litt syrlig. Om du ønsker kan du gjerne bytte ut jordbær og lime med blåbær, bringebær, appelsin, sitron, mango eller pasjonsfrukt. Du kan også l...

Smakfull og enkel oksegryte.

Jeg er veldig glad i gryter. Både å lage de og å spise. Du kan tilsette det du er glad i av grønnsaker, kjøtt og krydder. I denne har jeg valgt økologisk grytekjøtt i litt store biter som er brunet og kokt lenge på svak varme. Denne oppskriften er nok til ca. 6 personer. Oppskrift: Ca. 1,2 k...

Banan -og havregrynskuler.

Disse lager du raskt og kan spises til frokost eller som et mellommåltid. Passer for deg som ikke er veldig glad i brød eller er en av de i tidsklemma. :-)  De er laget med få ingredienser og kan smakssettes med tørket krydder, tørket frukt eller sjokolade. Av oppskriften blir det ...

Hot Taco-pai

Fredags taco på en litt annen måte. Pai. Denne paien er nok til 4-6 personer. Pai-bunnen er laget av Chia-frø, havremel og hvetemel. Men du kan bruke det melet du ønsker eller blande flere typer mel sammen.    Oppskrift pai-bunn: 125 gram smør 30 gram Chia-frø 70 gram havremel ...

Hot asiatisk gulrotsuppe. #kjøttfrimandag

Dette er en fyldig suppe som metter mye selv om den ikke inneholder noe kjøtt eller fisk. Den smaker mye og er sterk. Men det kan du bestemme selv, hvor sterk du vil ha den. Oppskriften er nok til ca. 3 porsjoner. Oppskrift: 2 hvitløksfedd 2 rød chili 1 gul løk Ca. 1 ss finhakket fersk i...

Sunne pannekaker med havregryn, banan og mager cottage cheese.

Disse pannekakene lager du på 15 min. Gode, metter mye og lenge. Av oppskriften blir det 6 stk pannekaker. Oppskrift: 2 egg 1 ts Tagatesse (søtstoff) 0,5 ts salt 1 ts vaniljesukker 1 banan 3 store ss mager Cottage Chesse 1 dl melk 3 dl havregryn 1 dl hvetemel 1,5 ts bakepulver 3...

Pasta med tomatsaus. #kjøttfrimandag

Tomatsaus lager du enkelt selv. Denne er helt uten kjøtt men du kan gjerne tilsette kjøtt etter ønske i denne. (Som f.eks. stekt kjøttdeig, kylling, biff eller kjøttboller.) For å få litt fylde i sausen har jeg tilsatt gulrot og persillerot. Jeg har valgt å servere tomatsausen til pasta, men...

Kjempe gode havrekjeks.

Disse gode havrekjeksene lager du raskt. Du kan smaksette de med f.eks. kanel, kardemomme, sitron, appelsin. Du kan grovhakke nøtter, sjokolade eller tørket frukt og ha i deigen. Du kan dyppe de i smeltet sjokolade eller bare ha litt over toppen. Det er bare fantasien som setter grenser. Lag de...
Astrid Eng Johansen

Astrid Eng Johansen

46, Skiptvet

Fagutdannet kokk siden 2000 og jobber som kokk. Jeg er lidenskapelig opptatt av kakebaking og matlaging. Liker å teste ut nye smakskombinasjoner og elsker å lese kokebøker der jeg selv kan få inspirasjon. Mulig at det er litt nerdete. :-) Synes også at det er viktig å holde på den gode, norske tradisjonsmaten og fremgangsmåtene. Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk, Facebook: Astridkokk.blogg.no og legg meg gjerne til på Snapchat: astridkokk. Jeg driver også 4.generasjon gårdsdrift med melkeku, korn og skog.

Kategorier

Arkiv

hits