hits

Uglekjeks

  Oppskrift på  ca. 14 uglekjeks: (men du kan gjerne doble oppskriften). 2 dl hvetemel 1/4 dl sukker en liten klype salt 1 ts vaniljesukker 1 eggeplomme 100 gr mykt smør ca. 14 mandler ca. 50 gr mørk sjokolade.   Bland raskt sammen hvetemel, sukker, salt, vanilj...

Suksessterte/gulkake

Enkel og god kake som alltid er en "suksess" på et kakebord eller bare litt kos til kaffen i helgen.   Oppskrift på mandelbunn: 250 gr mandler 5 stk eggehviter (fra store egg) 200 gr melis 1 ts vaniljesukker   Oppskrift på gul krem: 5 eggeplommer 1 dl helmelk 100 gr suk...

Rosa makroner med salt lakriskrem

Makroner. En liten søt munnfull. Lag de med de fargene og smakene du selv liker.   Oppskrift: 100 gr eggehvite 60 gr sukker 1 ts 130 gr mandelmel 170 gr melis konditorfarge   Pisk eggehviten til den begynner å skumme. Bruk en håndmikser til dette. Ha i litt og litt s...

Fattoush

Jeg har satt min elsk på denne salaten. Fattoush er en salat fra Midtøsten, Libanon og Syria. Den består av masse gode grønnsaker, urter/krydder og ristet brød.   Oppskrift: 2 stk tomater en halv agurk 1 rød paprika ca. 5-6 reddik reddikspirer (kan sløyfes) en halv rødløk 2 vårlø...

Proteinmuffins #sukkerfrie

Kake på en hverdag? Klart det! ;-) Disse kan du trygt kose deg med. Sunne sukkerfrie proteinmuffins med bare ca. 100 kcal pr muffins.   Oppskrift 12 stk: 80 gram havremel 50 gram proteinpulver med sjokoladesmak (Fra Nutramino) 20 gram bakepulver 50 gram sukrin gold en klype salt 1...

Cupcakes med iskrem, salt karamellsaus og fugde.

Reklame

Deilige cupcakes med en uvanlig ingrediens.   Oppskriften gir ca. 16 stk. 100 gram mykt smør 150 gram sukker 2 egg 170 gram hvetemel 1,5 ts bakepulver En klype salt 1 ts vaniljesukker 2,5 dl iskrem av typen peanøtt og salt karamell. (Wanted fra Diplom Is.) Eller is etter ege...
Astrid Eng Johansen

Astrid Eng Johansen

47, Skiptvet

Fagutdannet kokk siden 2000 og jobber som kokk. Jeg er lidenskapelig opptatt av kakebaking og matlaging. Liker å teste ut nye smakskombinasjoner og elsker å lese kokebøker der jeg selv kan få inspirasjon. Mulig at det er litt nerdete. :-) Synes også at det er viktig å holde på den gode, norske tradisjonsmaten og fremgangsmåtene. Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk, Facebook: Astridkokk.blogg.no og legg meg gjerne til på Snapchat: astridkokk. Jeg driver også 4.generasjon gårdsdrift med melkeku, korn og skog.

Kategorier

Arkiv