hits

Ricotta-dumplings med tomatsaus og ruccola-pesto.

Denne retten lager du raskt. Enkelt og veldig godt. Og kjøttfri. Ricotta-dumlings (små boller) er på en måte en type pasta men med "ost". Ricotta er et italiensk melkeprodukt som lages av myse. Fersk ricotta er hvit, bløt, umodnet ost som kan minne om cottage cheese av utseende. Denne opp...

VIP-tur til Bergen og Gullruten.

Livet er fult av overraskelser og når man får mulighet til å være med på noe gøy, sier man ikke nei. 4. Mai fikk jeg en melding fra Annebrith.no: Lyst til å være med til Bergen? Etter at jeg hadde tagget et bilde på Instagram med santamarianorge, texmex og annebrith, var jeg med i trekningen av...

Stekte kikerter med krydder. Sunnere snacks.

De her er kjempe gode! En sunnere snacks som kan spises hver dag om du vil. Etter steking blir kikertene knasende sprøe og deilige. Anbefaler at du prøver!   Oppskrift: Ca. 200 gram hermetiske kikerter ca. 2 ss olje 2 -3 ts tørket krydder Salt   Skyll kikertene i kalt vann...

G I V E A W A Y på Astridkokk.blogg.no på Facebook. #reklame

GIVEAWAY! :-)   Jeg tenkte det kunne være hyggelig med en liten hilsen i posten til en av dere mens vi venter på sol og sommer. :-) Jeg deler ut dette til en person fredag 27. mai kl.2100 på Facebook.   Pakken består av: Sukrin Sukrinmelis Sunnere Sjokoladekakemix uten sukker 2 ...

Sjokoladecupcakes. 17. Mai.

Jeg vil med dette ønske dere en riktig flott 17. Mai-feiring. Kos dere og spis masse is og pølser. :-) Som barn gledet jeg meg alltid veldig til 17. Mai. Jeg synes det var en flott dag. Gledet meg til å få bruke nye klær og sko, selv om man viste at gnagsårene måtte plastres på kvelden. Jeg sy...

Kornmo knekkebrød. #buzzador #reklame #sponset #nofollow

Nå har jeg blitt Buzzador - produkttester. Har fått tilsendt Kornmo Knekkebrød som jeg skal teste ut. Knekkebrødet har en veldig koselig eske som gjør at du får lyst til å ta med deg en eske når du ser den i butikkhyllen. Knekkebrødet kommer i to forskjellige smaker som er "havre og solsikke" ...

Tips til 17.mai. Kaker og dessert.

Det er vår og varmt i været om dagen. Om litt er det 17. Mai igjen og måtte været holde seg slik at det blir en flott feiring av nasjonaldagen vår. Jeg tenkte at jeg med disse bildene ville komme med noen tips om hva du kan bake og hvordan du kan pynte.   Denne kaken er en sitronkake/...

Hvit og grønn asparges med hjemmelaget safranhollandaise.

Nå er asparges i sesong. Enkelt og kjempe godt. Både hvit og grønn. Asparges blir aldri godt hvis du varmer den for lenge. Da blir den bløt og vassen. Varmer du den riktig, skal den "knase" litt når du biter i den. Den hvite aspargesen må skrelles. Fra toppen og nedover lar du være å skre...

Thom Kha Gai. Thailandsk kyllingsuppe.

Thom Kha Gai, (kylling) er en thailandsk suppe med mye smak. Det er 3 ingredienser i denne suppen som kan være vanskelig å få tak i; Galangalrot, kaffirlimeblader og sitrongress.  Disse kan finnes i butikker som har litt større varebeholdning eller om du har en innvandrerbutikk/marked i nær...
Astrid Eng Johansen

Astrid Eng Johansen

47, Skiptvet

Fagutdannet kokk siden 2000 og jobber som kokk. Jeg er lidenskapelig opptatt av kakebaking og matlaging. Liker å teste ut nye smakskombinasjoner og elsker å lese kokebøker der jeg selv kan få inspirasjon. Mulig at det er litt nerdete. :-) Synes også at det er viktig å holde på den gode, norske tradisjonsmaten og fremgangsmåtene. Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk, Facebook: Astridkokk.blogg.no og legg meg gjerne til på Snapchat: astridkokk. Jeg driver også 4.generasjon gårdsdrift med melkeku, korn og skog.

Kategorier

Arkiv