hits

Rengakake fra Mo i Rana. Ukebladet Hjemmet.

I sommer har jeg vært så heldig å få bake noen kaker for ukebladet Hjemmet. De har en spalte i bladet sitt nå som heter "Sommerfristelsen" og Sommertoget med Hjemmet. I år har NRK et sommertog som går fra nord til sør og som stopper på en del steder i landet. Jeg har bakt 8 forskjellige kakesla...

Ukebladet Hjemmet #reklame #egenreklame

I morgen blir det rart å gå i butikken og se i bladhyllen der sjokoladekaken min er på forsiden av Hjemmet. Legger ikke sjul på at jeg er ganske så stolt og heldig som har fått sjansen til å være med på dette. Jeg har bidratt med en langpannekake til i bilaget. Det er en sommerfrisk kake med si...

Test av potetskreller/salatslynge fra Kitchentime.no #reklame #annonse #sponset

i Er du lei av å skrelle poteter til potetstappe eller fløtegratinerte poteter, eller bare til middag? I denne potetskrelleren går det lett å skrelle mye poteter på kort tid. Anbefaler. Den er lett og holde ren, selv om du ikke kan ta alle delene i oppvaskmaskinen. Det følger med andre...

Mørk sjokoladekake med salt karamell

Syndig mørk sjokoladekake!   Oppskrift salt karamellsaus: 150 gram sukker 2 ss vann 1,5 ts kremfløte 65 gram smør 1 ts vaniljesukker 0,5 ts Maldonsalt   Kok sukker og vann til det begynner å bli brunt. IKKE RØR I DET. Ta kjelen av platen og ha i smøret og rør godt. H...

Sjokoladebollerullekake

Denne "kaken" er så god og så enkel å lage. Lages uten å steke og gjør det gjerne sammen med barna. Den kan også lages sukkerfri med Tagatesse og du ønsker det. Du lager først både en brun sjokoladedeig og en lys deig i hver sin bolle.   Oppskrift på den brune sjokoladedeigen: 1...

Super myke og luftige hveteboller

Så du filmsnutten jeg la ut på Snapchat i går? Av disse hvetebollene? Jeg er helt sikker på at du får lyst til bake disse etter du så filmen. Den ligger på Instagram-profilen min også. ;-) Det som er trikset med å få luftig gjæbakst, er å ikke bruke for mye mel og elte deigen lenge.   Op...

Fromasjkake med bær på nøttebunn med gelelokk.

Noen ganger jukser jeg litt. Og jeg har ikke dårlig samvittighet for det! Så lenge det finnes gode produkter å kjøpe i butikken, så bruker jeg de. Det er kun nøttebunnen jeg har jukset med. I bakehyllen i butikken finner du pakker med ferdig makronfyll fra Freia. Bak på den pakken står det en ...
Astrid Eng Johansen

Astrid Eng Johansen

47, Skiptvet

Fagutdannet kokk siden 2000 og jobber som kokk. Jeg er lidenskapelig opptatt av kakebaking og matlaging. Liker å teste ut nye smakskombinasjoner og elsker å lese kokebøker der jeg selv kan få inspirasjon. Mulig at det er litt nerdete. :-) Synes også at det er viktig å holde på den gode, norske tradisjonsmaten og fremgangsmåtene. Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk, Facebook: Astridkokk.blogg.no og legg meg gjerne til på Snapchat: astridkokk. Jeg driver også 4.generasjon gårdsdrift med melkeku, korn og skog.

Kategorier

Arkiv