hits

Bringebærmousse

Bringebærmousse. Denne egner seg både som dessert eller som fyll i kake. Spesielt i sjokoladekake. Og dener kjempe enkel å lage. :-) Oppskrift: 6 plater gelantin,4 dl kremfløte,4 eggeplommer,1 dl melis,2ts vaniljesukker,2ss sukker,300 gr friske bringebær. Kjør bærene glatte med en stavmikser....

Amerikanske pannekaker

Amerikanske pannekaker. Tykke deilige pannekaker som kan serveres med friske bær og is, blåbærsyltetøy, sirup, nøtter og sjokoladesaus. Oppskrift:225 gr hvetemel, 50 gr sukker,0,5 ts salt,2,5 dl melk,2 egg,50 gr smeltet smør. 1 ss hvetemel,2 ts bakepulver,1 ts vaniljesukker. Visp sammen egg,...

Eltefritt grytebrød

Eltefritt grytebrød. Hvis du ikke har prøvd å bake et sånt brød tidligere, så anbefaler jeg at du prøver. Det er ganske enkelt og utrolig godt.Sprø skorpe og luftig og saftig inni. Du kan lage det både som loff og grovt. Det går helt fint å tilsette f.eks. oliven, soltørket tomat, urter/krydder ...

Enkel ostekake

Enkel Ostekake. Denne kaken har jeg laget i mange år og er med gelepulver i både ostemassen og gelelokket.Og den er knallgod! :-)Bør lages minimum dagen før og pyntes samme dag. Kaken lages i en 24 cm springform. Oppskrift på kjeksbunnen:225 gr digestivekjeks,100 gr smeltet smør,1 ts vaniljesu...

Ostekake med geiteramsgele

Ostekake med geiteramssaft og geiteramsgelelokk. Denne sommeren har jeg laget geiteramssaft, som ble veldig god. Saften har mange bruksområder. Du kan f.eks. lage gele, suppe, dessert saus eller bruke den i drinker. Oppskriften på saften ligger under kategorien "Saft". Saften...

Sarah Bernard

Sarah Bernard Som regel lager jeg kun Sarah Bernard til jul, men de er så gode atde "bør" lages flere ganger i løpet av året. :-)Jeg jukser litt og kjøper ferdig kransekakemasse i butikken. Synes den er knallgod og det går kjapt. Vil du lage selv, så gjør gjerne det. Selv om det er få ingrediens...

Cannelloni

Cannelloni fylt med spinat, kantarell og feta med ostesaus. Cannelloni er store pastarør som kan fylles med mye godt. Dette fyllet er uten kjøtt, men hvis man vil kan man tilsette 200 gr skinke, bacon o.l. Man kan også lage et kjøttdeig og tomatbasert fyll. Får du ikke tak i pastarør, kan du bru...

Hylleblomstsaft

Hylleblomstsaft med lime og sitron. For noen år siden plantet vi ei lita buske i hagen. Den er nå blitt ganske stor og får masse blomster. Lager saft av blomstene hvert år. Den blir kjempe god. Blandes ut i vann 1:6. Kan fint blandes med kullsyreholdig vann, brukes i drinker eller lage gele av d...

Fox-Nox-Rox-PannaCotta

Fox-Nox-Rox-PannaCotta. For en stund siden laget jeg Ahlgrensbiler-PannaCotta etter oppskrift fra bloggen til "Det Søte Liv". Synes det var en kjempe morsom ide.Med denne oppskriften har jeg spilt litt videre med den sammefremgangsmåten og bare byttet ut Ahlgrensbiler med karameller. Man må ikke...

Geiteramssaft

Geiteramssaft. Laget denne saften for første gang nå i sommer. Den ble så god! Smaken minner om en blanding av rips og bringebær. Man skulle jo tro at det ville smake blomster av en eller annen sort, men det gjør det altså ikke. Nå som geiteramsen står i full blomst her på østlandet,&n...

Mormors eplekake.

Mormors eplekake. Denne eplekaken er barndomsminner for meg. Mormoren min, som gikk bort for mange år siden, bakte denne da jeg var lita. Nå er det moren min og jeg som baker den. En kake som har fulgt meg hele livet.Kakenhar ensprø skorpe, har store biteraveple men er samtidig silkemyk og smelt...

Lakrisbåt-PannaCotta med fryst jordbærpure.

Lakrisbåt-PannaCotta med fryst jordbærpure. Oppskrift jordbærpure: 1 kurv jordbær,1 ts vaniljesukker,saften fra en halv sitron,2 ss sukker. Rens og vask jordbærene. Kjør alle ingrediensene glatt med en stavmikser og frys det hele i minimum 2 timer. Oppskrift lakrisbåt-PannaCotta: (3 porsjoner...

Skokoladekake med luftig sjokoladekrem og friske bær. 26.07.2015

Sjokoladekake med luftig sjokoladekrem og friske bær. Oppskrift sjokoladekake: 100 gr smør1,5 dl brunt sukker2 dl sukker5 dl kefir1 ts vaniljesukker2 ss kakao2 ts natron6 dl hvetemel Fremgangsmåte:Forvarm ovnen til 160 grader. (Gjerne varmluft). Kle en springform str 24 med bakepapir.Smelt sm...

25.07.2015

Hei! Velkommen til min matblogg! "Har du blogg? Hvor finner jeg oppskriften på dette? Du burde starte matblogg!" Dette har vært daglige spørsmål jeg har fått på Instagram, (@astridkokk Følg meg gjerne), og ellers fra både kjente og ukjente. Så nå kaster jeg meg ut i det! :-) Innlegg,...
Astrid Eng Johansen

Astrid Eng Johansen

47, Skiptvet

Fagutdannet kokk siden 2000 og jobber som kokk. Jeg er lidenskapelig opptatt av kakebaking og matlaging. Liker å teste ut nye smakskombinasjoner og elsker å lese kokebøker der jeg selv kan få inspirasjon. Mulig at det er litt nerdete. :-) Synes også at det er viktig å holde på den gode, norske tradisjonsmaten og fremgangsmåtene. Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk, Facebook: Astridkokk.blogg.no og legg meg gjerne til på Snapchat: astridkokk. Jeg driver også 4.generasjon gårdsdrift med melkeku, korn og skog.

Kategorier

Arkiv