hits

Indisk Dhal med Chabati. #vegetar

Mye smak og helt uten kjøtt. Knallgodt både til lunsj og middag. Dhal er en type linsegryte som er tomatbasert. I denne har jeg også tilsatt kikerter, søtpotet og gulrot. Dhal serveres med Chapati-brød. Det er enkelt å lage. Deigen er uten gjær og kjevles til flate "lomper" som stekes i tørr st...

Fylte og stekte squashblomster

Dette året er jeg så heldig å ha squash i hagen. Jeg sådde frø i våres og nå begynner det å vokse frem små grønne squash. Disse store Orange blomstene sitter i enden av hver lille squash. Hvis du ikke rører blomstene, visner de bare og faller av. Blomstene smaker også godt av squash.   Opp...

Maisbrød

Maisbrød! Hvis du ikke har smakt det før, anbefaler jeg deg å bake dette. Saftig og søtt. Kjempe godt, enkelt og raskt å lage. Skal ikke heve og ikke eltes. Passer perfekt til grillmaten. Oppskrift: 3 dl maismel 4 dl hvetemel 1 dl sukker 1 ss bakepulver 1,5 ts salt 2 egg 4 dl melk...

Deilig frukt -og bærsmoothie

God kald drikke er et "must" på varme sommerdager. Du kan bruke de bærene og den frukten du selv ønsker. I denne har jeg brukt jordbær, vannmelon, fersken, grapefrukt og litt appelsinjuice. Hvor mye du skal bruke av hvert slag med bær og frukt, må du nesten prøve deg frem litt. Jeg har brukt m...

Müslibar uten sukker #sukkerfri

Disse müslibarene er supergode! Kjempe enkle og lage og er sukkerfrie. Ta de med på trening, tur, på stranda eller bare spis en som et mellommåltid eller om du er litt fysen på noe godt og noe litt sunnere til kaffen.   Oppskrift: Frøene fra en halv vaniljestang 50 gram Tagatesse...

Eltefrie grove rundstykker.

Deilige sprø eltefrie rundstykker til frokost eller lunsj i morgen? Denne deigen tar kanskje 10 min å lage. Det gjør du før du legger deg om kvelden. Setter plast over bakebollen og lar den stå på benken å heve mens du sover. Minimum i 8 timer. Disse rundstykkene er fiberrike og metter mye...

Grove rundstykker.

Grove og saftige rundstykker som trenger litt planlegging. Kjempe gode. Kan lages som brød også.   Oppskrift Dag 1: 50 gram helkorn 50 gram solsikkekjerner 25 gram linfrø 1,5 dl kokende vann.   Rør dette godt sammen i bolle og dekk til med plast. La stå på benken i minimum ...

Eltefrie rundstykker.

Disse må du bake! Det tar 5 min å røre sammen deigen i kveld. Deigen er ferdig hevet til i morgen tidlig og du har ferske, varme, deilige rundstykker til i morgen. Av oppskriften får du ca. 8 rundstykker, kommer litt an på hvor store du lager de. Oppskrift: 400 gram hvetemel 1,5 ts salt 2...

Lunsj/middagstips.

På deilige varme sommerdager bør man jo ikke bruke mange timer på kjøkkenet for å lage middag eller lunsj. Stekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker og salvie-poteter er en enkel og god sommermiddag. Bruk grønnsaker som f.eks. gulrot, løk, purre, kålrot, selleri, broccoli, eller det du m...

Enkel og deilig lunsj. Auberginer og asparges. #kjøttfri

I det siste har jeg lagt min elsk på auberginer. De har en litt søtaktig smak når de er stekt. Det funker fint å legge de på grillen også. Sett ovnen på 230 grader. Legg auberginen i en smurt ildfast form. Stikk hull i den med en gaffel på "toppen" 3-4 steder. Stek den midt i ovnen i ca. 20 mi...

Grønn lasagne med asparges og erter. #kjøttfrimandag #vegetar

Det går helt fint å lage lasagne uten kjøtt. Denne blir kjempe god. Jeg har brukt grønn asparges og grønne erter men du kan fint bruke andre grønnsaker som f.eks. gulrøtter, søtpotet, purre, blomkål etc. Bruk de grønnsakene du liker best. Denne oppskriften er nok til ca. 6 personer.   Op...

Pynting av bryllupskake.

I helgen har jeg gjort noe jeg kanskje gjør 1 gang i året - laget bryllupskake! <3 Denne gangen ble det 3 ostekaker i forskjellige størrelser. Ostekaken er med pasjonsfruktsmak, er uten gelelokk og sprayet med perlemor. Pasjonsfruktsaft er en ganske gul juice. For å dempe fargen og fordi det ...

Enkle middagstips i sommer. #fisk.

Pannestekt fjellørret og makrell er den ultimate sommermaten for meg. Servert med agurksalat, nypoteter og rømme. Det er kjempe godt og enkelt. Fiskefilletene vendes i hvetemel blandet med salt og pepper og stekes i ca 3 min på hver side. Når jeg lager laken til agurksalaten, går...

Stekte kokosboller med vaniljeis. #reklame

Jeg så et bilde på Facebook her om dagen fra United Bakeries. Stekte kokosboller med vaniljeis og sjokolade. Og det måtte jeg prøve! :-) Kokosbollene er fra United Bakeries og kan kjøpes hos Meny. Legg bollene på et stekebrett kledd med bakepair. Stek dem i stekeovn, som er forvarmet til 180 gr...
Astrid Eng Johansen

Astrid Eng Johansen

47, Skiptvet

Fagutdannet kokk siden 2000 og jobber som kokk. Jeg er lidenskapelig opptatt av kakebaking og matlaging. Liker å teste ut nye smakskombinasjoner og elsker å lese kokebøker der jeg selv kan få inspirasjon. Mulig at det er litt nerdete. :-) Synes også at det er viktig å holde på den gode, norske tradisjonsmaten og fremgangsmåtene. Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk, Facebook: Astridkokk.blogg.no og legg meg gjerne til på Snapchat: astridkokk. Jeg driver også 4.generasjon gårdsdrift med melkeku, korn og skog.

Kategorier

Arkiv