hits

Saftig potetkake fra Gran

I ukens utgave av Hjemmet, kan du lese om hvordan du lager denne saftige potetkaken fra Gran. Den inneholder til og med akevitt! :-D Den er enkel å lage med trenger til planlegging dagen før. Kremen på toppen er en blanding av rømme og kremfløte, sukker og vaniljesukker. Den er syrlig og god o...

Appelsin-is

Denne isen er så god og frisk. Den lager du enkelt med få ingredienser. Kan lages både med og uten ismaskin.   Oppskrift: 80 gram sukker 1,5 dl vann 1 ts vaniljesukker 5 ss glykose eller lys sirup. (Kan sløyfes) 5 dl appelsinjuice 2 ss sitronsaft   Ha sukker, vann, vanilj...

Aquarium-cookies

Noen ganger ser man noe og få en ide om noe man har lyst til å prøve. Disse kjeksene er knallgode og oppskriften er så enkel. Oppskriften gir veldig mange kjeks. Men det kommer helt an på hvor store du lager de.   Oppskrift: 120 gram mykt smør 100 gram sukker 1 ts vaniljesukker En ...

Venetianere fra Kongsvinger

  I denne ukes utgave av Hjemmet kan du lese oppskriften min om "Venetianere" fra Kongsvinger. Dette er små karamellkaker med høvlet mandel (mandelflak). Kakene er enkle å lage og smaker som fudge. En god og søt munnfull til kaffekoppen. Et lite tips er å kjøpe høvlet mandel på Men...

Pjalt fra Røros

Du har vel kjøpt bladet Hjemmet denne uken? Dette er 3. uken jeg har et 2 siders innlegg med kaker fra noen av stedene der NRK sommertåget stopper. Jeg har 8 innlegg i bladet i sommer. Denne uken er det Pjalt fra Røros. Det er en kjempe god lefse som er myk og søt og er knallgod varm med ...

Jordbær -og prosecco cupcakes med ostrekrem

Cupcakes er alltid en hit! Disse er voksen-utgaven og passer perfekt som dessert eller på kakebordet nå i sommer. Oppskriften er enkel og supergod.   Oppskriften gir 12 stk: 1 dl prosecco eller annen musserende vin 150 gram friske jordbær i terninger 30 gram sukker 50 gram myk...

Brokkolisalat

Brokkolisalat er den nye trendsalaten i sommer og det er ikke så rart. Den er utrolig god og knasende frisk. Jeg har valgt å lage en "mager" utgave. Denne salaten passer kjempe godt til all slags grillmat fra kylling, kjøtt og til fisk. Men du kan spise den som den er.   Oppskrift: 1...

Jordbær -og prosecco cocktail

Hva med en deilig frisk sommer-coctail? Denne lager du enkelt med få ingredienser. Skyll og rens ca. 150 gram friske norske jordbær. Blandes med 1 ss sukker og 1 ts vaniljesukker. Knus bærene med gaffel eller bruk en stavmikser. Bland alt sammen med 1,5 dl prosecco eller en musserende vi...

Bryllupskake

På lørdag giftet lillesøsteren min seg. Jeg laget denne bryllupskaken til henne. Det er en enkel sitronostekake uten gelelokk på toppen, som er sprøytet med krem rundt kanten for å dekke kjeksbunnen. Den er sprayet med en spiselig perlemorlakk for å få en fin glans og pyntet med friske bl...

Rabarbrapai

I siste liten legger jeg ut oppskriften på denne rabarbrapaien. Rabarbraen er vel kanskje på hell og om du ikke skulle få tak i rabarbra, kan du fint bruke fersken, moreller, epler eller pærer. Bruk det du synes er godt.   Oppskrift på paideig: 80 gram smør 180 gram hvetemel 25 gram ...
Astrid Eng Johansen

Astrid Eng Johansen

47, Skiptvet

Fagutdannet kokk siden 2000 og jobber som kokk. Jeg er lidenskapelig opptatt av kakebaking og matlaging. Liker å teste ut nye smakskombinasjoner og elsker å lese kokebøker der jeg selv kan få inspirasjon. Mulig at det er litt nerdete. :-) Synes også at det er viktig å holde på den gode, norske tradisjonsmaten og fremgangsmåtene. Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk, Facebook: Astridkokk.blogg.no og legg meg gjerne til på Snapchat: astridkokk. Jeg driver også 4.generasjon gårdsdrift med melkeku, korn og skog.

Kategorier

Arkiv