hits

Rognebærgele

Da jeg var yngre og bodde sammen med foreldra mine, brukte mamma og å lage rognebærgele selv. Jeg husker at søsteren min og jeg syklet av sted med 10 liters bøtter for å plukke rognebær til henne. Når jeg kokte bærene selv i dag, husker jeg den gode duften av rognebær. Barndomsminner. Rogne...

Langstekt hel kylling

Jeg digger middager som fikser seg nesten helt selv. Også så godt det blir. Kjempe enkel middag og kyllingen blir så saftig. Du kan bruke de grønnsakene du selv liker eller bare det du har i kjøleskapet. Oppskriften er til ca. 4-5 personer.   Oppskrift: 1 hel stor kylling. 5 dl kylli...

Squashburger med hjemmebakte burgerbrød

Saftig og så god burger helt uten kjøtt, melk, egg og gluten. Av oppskriften blir det 8 stk burgere. Oppskrift på squashburgere: 500 gram squash 70 gram grønne fryste erter 1 liten rødløk 2 fedd hvitløk 100 gram kikertmel 3 ss chiafrø 3 ss vann 4 ss solsikkefrø 1 ts paprikapulver 1 ...

Multefromage. Med og uten sukker.

Jeg vet at det er mange som plukker multer om dagen. Bildene har florert på sosiale media av gul - orange bær. Men hva lager dere av bærene? Renser og fryser og bruker til multekrem til jul og nyttår? Lager syltetøy? Her kommer 2 oppskrifter av samme dessert. Den ene er med sukker og den andre ...

Deilige krydderurteoljer og pesto fra Ellitsgaard. Med mine oppskrifter. #sponset. #reklame.

Jeg har vært så heldig å få smake på disse deilige produktene fra Ellitsgaard. Ellitsgaard - produktene er utviklet av Nicolai Ellitsgaard, tidligere kjøkkensjef på restaurant Måltid i Kristiansand. (Restauranten ble avviklet i 2015.) Produkter og forhandlere kan du finne på Ellitsgaard.no God...

Egen reklame! :-)

#matblogg #astridkokk #egenreklame #facebook #snapchat #instagram Del gjerne. <3

Tips til lunsj. BLT

En deilig stor sandwich er ikke å forakte. Dette er en dobbel BLT: Bacon, Lettuce (bladsalat), Tomato. Brødet er ristet på begge sider i en grillpanne. Bruk gjerne et grovt brød. Skyld og tørk salaten og tomatene. Smør litt majones på brødskivene og legg på sprøstekt bacon...

Whoopie Pie

Disse småkakene er kanskje mere kjent i USA enn her. Den SKAL vær en sjokoladekake og opprinnelig med en hvit krem i midten akkurat som om det skulle være en oreokake. I disse jeg har laget, har jeg brukt en sjokoladekrem. Kaken består av to myke små kaker med krem i midten. Tips til hva du k...

Havrekjeks. Sukkerfrie.

Jeg er stadig på jakt etter å lage gode sukkerfrie oppskrifter fordi jeg tåler så lite sukker selv. Denne oppskriften ble veldig bra. Kjeksen/cookiesen ble veldig sprø med god søtsmak og helt ypperlig til en god kopp kaffe. Oppskriften gir ca. 25 kjeks.   Oppskrift: 100...

Lefserullade eller fylte potetlomper. Tips til lunsj.

Potetlomper kan fylles med mye godt. Det trenger ikke være kun pølser. :-) Du kan bruke de både som forrett, til tapas, og lunsj/kveldsmat. Hvis du lager de til lunsj/kveldsmat ville jeg kanskje bare delt lefsene i to og ikke i små biter som på bildene. Du kan fylle de med akkurat det du selv l...

Tips til middag med fisk.

For mange har kanskje hverdagen begynt igjen i dag. Sommerferien er over for denne gang. Men kanskje du har lyst på noen tips til lette sommerlige middager? Som denne stekte makrellen med agurksalat. Makrellen renses, vaskes og deles i fileter. Bland ca. 5 ss hvetemel med 1 -2 ts salt og ...

Grillet ananas med karamelliserte valnøtter. #sukkerfri

Dette er en kjempegod dessert som passer veldig godt nå på sommeren og er veldig enkel og lage. Kjøp fersk ananas som du deler i skiver og fjerner skallet. Del skivene i litt mindre biter. Legg ananasbitene på grillen eller stek dem i en grillpanne på ovnen i noen minutter på hver side. For å ...

Hveteflutes med rørte bringebær

Hva smaker vel bedre enn hjemmebakte rundstykker med smør og rørte bær? Jeg synes at du skal ta deg tid til å bake disse. Av oppskriften blir det ca. 8 rundstykker. Oppskrift: 3 dl lunkent vann 1 ts salt 1 ts sukker 3 ss olje 25 gram fersk gjær ca. 550 gram hvetemel 1 sammen-pisk...
Astrid Eng Johansen

Astrid Eng Johansen

47, Skiptvet

Fagutdannet kokk siden 2000 og jobber som kokk. Jeg er lidenskapelig opptatt av kakebaking og matlaging. Liker å teste ut nye smakskombinasjoner og elsker å lese kokebøker der jeg selv kan få inspirasjon. Mulig at det er litt nerdete. :-) Synes også at det er viktig å holde på den gode, norske tradisjonsmaten og fremgangsmåtene. Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk, Facebook: Astridkokk.blogg.no og legg meg gjerne til på Snapchat: astridkokk. Jeg driver også 4.generasjon gårdsdrift med melkeku, korn og skog.

Kategorier

Arkiv