hits

Black and white - chococheesecake

Denne kaken er bare så god og er veldig enkel å lage.   Oppskrift til bunnen: 250 gram mykt smør 420 gram sukker 2 store egg 380 gram hvetemel 60 gram kakao 1 ts natron 1 ts vaniljesukker 0,5 ts salt   Oppskrift på ostekrem: 100 gram hvit sjokolade 300 gram Philadelp...

Tomatpai med fire oster

  Pai eller pizza på en litt annen måte med enkle og gode råvarer. Helt uten kjøtt. Smaksrik og lett å lage. Noen ganger tenker jeg at det er helt greit med enkle løsninger som å kjøpe ferdig fullkorns-pizzadeig. Pizzadeigen er i utgangspunktet firkantet med jeg brukte en tallerken å skar...

Hjemmelaget Humus - Speltlompechips og Mandelkjeks

Hverdagskos eller til fest. Noe annet enn potetgull og dipp. Kjempe godt og kjempe enkelt å lage.   Oppskrift på Humus: 1 boks kikerter 2 ss tahini 0,5 ts spisskummin 0,5 ts paprikpulver 1 fedd hvitløk 5 ss olivenolje saften fra en halv sitron finhakket persille.   Kjør...

Sukkerfri proteinshake med jordbær

Knallgod mager og sukkerfri proteinshake med jordbær. Denne må du bare lage! ;-) Den beste jeg noen gang har laget og kan drikkes med god samvittighet. Jeg er ganske flink til å "slumpe" når jeg lager mat og gjorde det med denne også men husker hva jeg hadde i så her kommer oppskriften:  ...

Sukkerfri sjokolademousse

Drømmer du om en god, sukkerfri og litt lettere sjokoladedessert? Da må du prøve denne. <3   Oppskrift 4 porsjoner:   4 små egg 3 gelantinplater 0,5 dl vann 1 boks kokosmelk (kun det tykke. Boksen må stå i kjøleskapet.) eller 2 dl mager vaniljekesam 15 gram kakao 1 ss ...

Müslibarer

Disse barene er knallgode, enkle å lage og er så kjekke å ha med seg på tur, på skolen og jobb eller bare som snacks eller mellommåltid.   Oppskrift: 100 gram havregryn 30 gram proteinpulver med vaniljesmak (fra f.eks. Nutramino) 30 gram grovt hakkede mandler 30 gram grovt&nb...

Tabbouleh

  Tabbouleh er en arabisk salat egentlig laget på bulgur. Jeg har laget den på middagsbygg. Salaten serveres kald eller lun til f.eks. kylling, fisk eller litt hotte kjøttboller eller som egen rett. Oppskriften er nok til 3-4 personer.   Oppskrift: 150 gram middagsbygg 1 ...

Matpakkebrød

  Dette brødet blir så godt og saftig. Jeg har bakt det i en liten langpanne, men dobler du oppskriften, passer den fint i en vanlig stor langpanne.   Oppskrift: 4 dl lunkent vann 1 ts salt 1 ss sukker eller honning 0,5 dl olje 25 gram gjær 150 gram sammalt hvete grov 100 g...

Panini Rosetta

Disse fine rundstykkene bakte jeg i går etter inspirasjon fra en fantastisk Instagramkonto som heter Fontana Forni USA. Anbefaler å følge kontoen. Mange flotte videoer blir lagt ut på denne kontoen. Runstykkene er Italiensk inspirert. Oppskriften gir ca. 8 rundstykker. Og du trenger en epledel...

Verdens beste Blåbærmuffins med glasur

Noen ganger blir jeg så veldig glad. Det er blant annen når jeg klarer å klarer å finne den ultimate beste oppskriften på noe godt! :-) Denne oppskriften er super god! Om du ønsker å bruke andre bær enn blåbær, kan du gjerne gjøre det.   Oppskrift: Revet skall fra 2 sitroner 100 gra...

Ukens innlegg i Hjemmet. Kjørvelsuppe med hjemmebakt brød.

I denne ukes utgave av Hjemmet, har jeg laget deilig kjørvelsuppe servert med hjemmebakt brød. Suppen er utrolig enkel å lage. Kjørvel smaker en blanding av persille og anis/lakris. Suppen kan gjerne serveres med kjøttboller og litt gulrot i for å få en mere mat-rik suppe. Brødet er saftig og h...

Nytt oppdrag for bladet Hjemmet

På tirsdag hadde jeg nytt besøk av hyggelige og flinke matfotograf Synøve Dreyer. I oppdrag fra bladet Hjemmet. Denne gangen har jeg bakt brød i flere varianter. 6 forskjellige. Grytebrød, matpakkebrød, grovbrød, økologisk brød, fletteloff og glutenfritt frukt og nøttebrød. Jeg synes dette er ...

Silkemyk Brownies med Nonstop

  Denne oppskriften er så enkel og kaken blir knallgod. Ingrediensene rører du sammen på 5-6 minutter. En kake som slår an både hos barn og voksne.   Oppskrift: 100 gram mørk kokesjokolade 100 gram lys kokesjokolade 200 gram smør 5 egg 1,5 dl sukker 1,5 dl brunt sukker 2 t...
Astrid Eng Johansen

Astrid Eng Johansen

47, Skiptvet

Fagutdannet kokk siden 2000 og jobber som kokk. Jeg er lidenskapelig opptatt av kakebaking og matlaging. Liker å teste ut nye smakskombinasjoner og elsker å lese kokebøker der jeg selv kan få inspirasjon. Mulig at det er litt nerdete. :-) Synes også at det er viktig å holde på den gode, norske tradisjonsmaten og fremgangsmåtene. Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk, Facebook: Astridkokk.blogg.no og legg meg gjerne til på Snapchat: astridkokk. Jeg driver også 4.generasjon gårdsdrift med melkeku, korn og skog.

Kategorier

Arkiv