hits

Mumiepølser til Halloween

Kjempe enkelt og raskt! MUMIEPØLSER! Gøy mat som barna kan være med å lage selv. Du kan naturligvis lage egen pizzadeig men her har jeg brukt ferdig deig fra Peppes. Bruk et pizzahjul og del deigen i tynne strimler. Snurr deigen rundt grillpølsene. Bruk nellikspiker som øyne. Stek pølsene på 22...

Morsom mat til Halloween

Om noen dager det Halloween igjen. Dette er et lite tips til deg som ikke ønsker å kjøpe et stort gresskar men som har lyst til å lage noe gøy likevel, kanskje med barn eller barnebarn eller bare for egen del og for moro. Kjøp gul/orange  paprika, bruk en skarp kniv, skjær av toppen o...

Bundtcake - Formkake. #sponset #reklame

Kjempe god og saftig formkake som er enkel og bake. Jeg har vært så heldig å få tilsendt kakeformen Heritage Bundt fra merket Nordic Ware som selges hos Kitchentime.no Elsker å bake i denne formen. Kaken blir så flott med dette mønsteret. Du kan også bruke formen til gele og puddinge...

Deilig kjøttfri gryte

Denne gryta er supergod, inneholder mye grønnsaker, fiber, proteiner og gir metthetsfølelse lenge. Den er mager og egner seg godt til både lunsj, middag og kvelds. Den er enkel og lages på ca. 30 min. Oppskriften er til ca. 4 pers.   Oppskrift: 1 stor løk 2 fedd hvitløk 1 rød chili...

Mørk Sjokoladekake med Guinness

Kjempe god og saftig sjokoladekake med mørkt øl. Kan lages helt glutenfri om det ønskes.   Oppskrift: 2,5 dl Guinness (mørkt øl) 250 gram mykt smør 300 gram sukker 2 egg 1 ts vaniljesukker 1/4 ts salt 75 gram kakaopulver 140 gram Creme Fraiche eller Sæter Rømme 150 gram hveteme...

Kanskje Norges beste boller? "Statoil-boller"

En dag denne uka kom jeg over bloggen til Nammis.no og "Statoil-bolle"-oppskriften. Oppskriften måtte jeg naturligvis prøve for de bollene er jo kjempe gode, (selv om jeg vet at det er et halvfabrikkert produkt.) Deigen var veldig god å jobbe med og jeg tror faktisk at disse er de beste bollene...

Fylt bakt søtpotet

Hvem husker vel ikke bakt potet på 80 -og 90 -tallet. Det er jo så godt. Denne bakte poteten er litt annerledes men enkel å lage.   Dette trenger du til 2 pers: 2 middels store søtpoteter. (Du kan bruke vanlig poteter også) 200 gram Philadelphia Light kremost 3 ss gresskarkjerner 1 ...

Torsk i tomat med chorizo

Denne middagsretten lager du enkelt og raskt på ca. 15 -20 min. Den er også ganske mager med få kalorier. Ønsker du å sløyfe pølsen, kan du gjerne gjøre det. Denne kan serveres både som hverdagsmat og til fest. Oppskrift til 2-3 porsjoner: 300 gram fersk torsk 1 rødløk 1 fedd hvitløk 1 r...

Kanelboller

I morgen er det kanelbollens dag. Varm luftig gjærbakst mmmm... så godt! Og duften i huset av søt kanel når de stekes.... Jeg synes du bør sette av tid til å bake disse i morgen. Av oppskriften blir det 20 stk boller.   Oppskrift: 50 gram mykt smør 2,5 dl melk 25 gram gjær 0,...

Epleterte #sukkerfri

Det er høst og det er lett å få tilgang til norske gode og syrlige epler. Kanskje du har noen i hagen selv, eller kjøper noen i butikken. Syrlige norske epler passer perfekt til denne epleterten. Den er kjempe enkel og lage. Blir sprø og god. Ypperlig å servere lun med is til.   Opps...
Astrid Eng Johansen

Astrid Eng Johansen

47, Skiptvet

Fagutdannet kokk siden 2000 og jobber som kokk. Jeg er lidenskapelig opptatt av kakebaking og matlaging. Liker å teste ut nye smakskombinasjoner og elsker å lese kokebøker der jeg selv kan få inspirasjon. Mulig at det er litt nerdete. :-) Synes også at det er viktig å holde på den gode, norske tradisjonsmaten og fremgangsmåtene. Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk, Facebook: Astridkokk.blogg.no og legg meg gjerne til på Snapchat: astridkokk. Jeg driver også 4.generasjon gårdsdrift med melkeku, korn og skog.

Kategorier

Arkiv