hits

Lammekjøttboller i tomatsaus

Lammekjøtt er i sesong nå på høsten. Jeg har laget lammekjøttboller med mye godt krydder i. Får du ikke tak i kjøttdeig av lam, kan du kjøpe kjøtt og kverne det selv. Du kan selvfølgelig også bruke annen kjøttdeig.   Oppskrift: 600 gram lammekjøttdeig 1 ts salt 0,5 ts pepper 2 fedd ...

Grove Hamburgerbrød

Et lite middagstips en dag til uka. Deilige grove hamburgerbrød kan du forberede dagen før. Lag deigen i dag og kald-hev den i kjøleskapet til i morgen. Av denne deigen blir det ca. 8 -10 burgerbrød.   500 gram hvetemel 100 gram sammalt hvete fin 100 gram sammalt hvete grov 50 gram ...

Sjokolademoussekake

Etter å ha vært på besøk hos Freia ble jeg veldig inspirert til å lage en god sjokoladekake. Her kommer oppskrift:   Bak bunnen først av: 2 dl melk 4 ss sitronsaft 100 gram mykt smør 200 gram sukker 2 egg 200 gram hvetemel 4 ss kakaopulver 0,5 ts bakepulver 2 ts vaniljesukker ...

Freialand #sponset #reklame #annonse

Mmmmm Deilig Freia-sjokolade. Nostalgisk deilig smak. Ingenting er vel bedre? ;-) Det hender jo at man som matblogger får være med på litt gøy. Denne gangen ble jeg invitert til et lukket arrangement hos Freia (Freialand) i Oslo. Jeg vet ikke om du har smakt den nye sjokoladen; Walters k...

Pasta Carbonara

    På hektiske hverdager er det greit å lage middager som ikke tar alt for lang tid. Denne deilige carbonara-sausen lager du lett på 15 minutter.   Oppskrift saus: 1 liten løk i terninger ca. 150 gram bacon eller skinke i strimler 1 fedd finhakket hvitløk 2 eggep...

Luftige og gode brød.

  Når kveldene blir mørke og kjølige føler jeg for å starte et nytt strikke-prosjekt og å bake gode brød. Nå har det seg slik at jeg kan egentlig ikke strikke selv om jeg forsøker. Halvferdige gensere, luer og div annet samles tilslutt opp i en stor pose som settes bort når våren kommer. ...
Astrid Eng Johansen

Astrid Eng Johansen

47, Skiptvet

Fagutdannet kokk siden 2000 og jobber som kokk. Jeg er lidenskapelig opptatt av kakebaking og matlaging. Liker å teste ut nye smakskombinasjoner og elsker å lese kokebøker der jeg selv kan få inspirasjon. Mulig at det er litt nerdete. :-) Synes også at det er viktig å holde på den gode, norske tradisjonsmaten og fremgangsmåtene. Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk, Facebook: Astridkokk.blogg.no og legg meg gjerne til på Snapchat: astridkokk. Jeg driver også 4.generasjon gårdsdrift med melkeku, korn og skog.

Kategorier

Arkiv