hits

Godt Nytt År!

Nå er brått 2015 over og et nytt og ubrukt år står for tur. Et år som jeg tror vil by på mange spennende utfordringer og muligheter. Gleder meg. Jeg vil takke alle dere som er innom bloggen min jevnlig. Jeg setter stor pris på at dere er her. Jeg blir så glad når dere deler innleggene mine og ...

Ostekake i stetteglass

I stedet for å servere en stor ostekake, kan du lage den i høye glass med stett. Passer perfekt til f.eks.nyttårsaften. Du kan fylle glassene så fulle du ønsker. Jeg har smuldret opp pepperkaker mellom lagene, men bruk den kjeksen du ønsker. Du kan også bare sløyfe kjeksen om du ønsker det. ...

Creme Brûlee

Kjempe god Creme Brûlee som kan lages god tid i forveien. Oppskriften er nok til 5 porsjoner. Oppskrift: 2 dl kremfløte 2 dl melk frøene fra 1 stk vaniljestang 75 gram sukker 4 stk eggeplommer ca 3-4 ts sukker til karamell på toppen. Snitt vaniljestangen på tvers og skrap ut frøen...

Brownies

Her om dagen var jeg innom bloggen til www.bykajagun.com på leting etter en Brownies-oppskrift. Og det fant jeg. Kjempe enkel å lageog utrolig god. Anbefales.Gå inn på bloggen hennes og sjekk ut oppskriften. Jeg brukte oppskriften til Christmas-Brownies. :-) Ser den ikke god ut? ;-) #Br...

Champagne-Panna Cotta med bærsaus og nøtteflarn.

Nå er vi snart over i 2016! :-) Denne desserten passer ypperlig til nyttårsaften! Ganske enkel å lage. Trenger bare litt tid til å stivne. Lag den gjerne dagen før, men vent med å ha på den røde bærsausen på toppen til like før den skal serveres. Nøtteflarnene kan du også fint lage noen dage...

God jul til deg fra meg. <3

Jeg setter såstor pris på alle dere som er innom bloggen min jevnlig.<3 Og dere som er innom bare en gang i blant. <3Og dere som deler innleggene mine. <3 Tusen takk. <3 Det er ikke så ofte jeg legger utet privat innlegg her, men jeg tenkte jeg ville sende dere en liten julehilsen me...

Fersk, stekt rosenkål med bacon, eple og løk.

Dette smaker veldig godt som tilbehør til røkt juleskinke med fløtegratinerte poteter. Eller til kalkunen på nyttårsaften, til kylling, til biff av storfe eller svin. Eller som lunsj bare å spise det som det er. :-) Oppskrift: ca. 400-500 gram fersk rosenkål 1 rødløk 1 fedd hvitløk 2 rø...

Trippel choco-cookies - Sukkerfrie.

Når man får lyst på noe godt! Kjempe gode! :-) Ogsukkerfrie. :-)Sprø utenpå om myke og litt seige inni. Jeg har laget dem litt store. Ønsker du å lage de mindre, må du huske å ikke steke de så lenge. De kan fort bli brente. Oppskrift: 70 gram smør 125 gram mørk sukkerfri sjokolade 2 ...

Sarah Bernard - Sukkerfrie.

En super oppskrift på sukkerfrie Sarah Bernard. Du rekker fremdeles å bake disse før julaften. Oppskriften er nok til ca. 15 stk kaker. Men det kommer litt an på hvor store du ønsker de. Oppskrift på trøffelkrem - den bør lages kvelden før eller minimum 6 timer i kjøleskap: 3 dl kremfløte ...

Ostekake med smak av jul.

Denne kaken kan serveres som dessert i julen eller bare som noe godt til kaffen. Den kan lages 2-3 dager i forveien. Pyntes på toppen samme dagen den skal spises. (Beklager det dårlige bildet.) Oppskrift kakebunn: 50 gram Bixit-kjeks eller Digestive-kjeks 200 gram pepperkaker 80 gram sm...

Knepkaker.

Jeg kjenner ikke så mange som baker disse. Men de er kjempe gode og smaker som små seige sukkerbrød. Av denne oppskriften blir det ca. 80-90 kaker. Oppskrift: 1 egg 100 gram sukker 1 ts vaniljesukker 400 gram lys sirup 1,5 dl melk ca. 500 gram hvetemel 0,5 ts hornsalt 1 ts bakepulve...

Risboller.

Ris boller er et "must" til jul. Disse lager du på 30 minutter. Denne oppskriften er ganske stor, så hvis du ikke har en Kenwood eller liknende, ville jeg kanskje halvert oppskriften. Ønsker du å lage risboller uten sukker, se under kategorien sukkerfri her på bloggen. Oppskrift: Smelt...

Juleøl/Tomtebrygg. - Hurtigbrygg.

Du kan fremdeles rekke å brygge øl til jul. Dette blir ferdig på 2-3 dager. Jeg laget mitt i dag. Om du ønsker kan du bytte ut vørterøl med vanlig pils/øl og sløyfe ingefærølet. Da vil du få et øl som er mere bittert og ikke så søtt. Oppskrift: 10 liter vann 1 kg sukker 5 ss lys sirup...

Sjokolade -og vaniljesnurrer. En deig - Mange muligheter. #sukkerfrie

Denne deigen er så enkel å lage. Du trenger ikke kjøkkenmaskin en gang. Du kan lage mange forskjellige kaker ut av samme deig som f.eks. disse snurrene. Halvparten av deigen er farget med kakao. Sjakkruter på en litt annen måte. Kjevle ut deigen med sjokoladen i først og så kjevle den lyse like ...

Overveldende og stor stas! <3

______________________________________________________________________________ Se hva jeg fant på Facebook og bloggen til annebrith.blogg.no går. <3 Luke nr. 14 var om meg. <3 Jeg har lest alle hun har lagt ut og synes dette var en kjempe flott ide til kalender. Disse innleggene. og andr...

Vinner av Giveaway. #reklame.

Vinner av Giveaway er trukket! Det ble overraskende nok: Hege Anita :-) (Denne gangen også! Jeg fatter ikke at du ikke prøver deg på Lotto. :-) Kos deg med varene fra Funsjonellmat.no og ønsker deg en riktig god jul. #giveaway #vinner #reklame #tagatesse #sukrin #sukringold #funksjonellma...

G I V E A W A Y på Astridkokk.blogg.no på Facebook. #reklame

GIVEAWAY Tagatesse, Sukrin og Sukrin Gold. Ønsker du å lage julekaker og julegodt med en litt sunnere vri med søtstoff som dette, kan du sjekke ut oppskriftene mine her på bloggen mineller bruke nettsiden til Funksjonellmat.no Det du må gjøre er å: Følge Astridkokk.blogg.no på Facebook. L...

De beste Lussekattene.

På søndag er det 13. desember og vi feirer Lucia med lys, sang og lussekatter. Kjempe gode på smak og er morsomme å bake. Ta med barna på bakingen. :-) Ønsker du å bake noe annet av samme deig så gjør gjerne det. Jeg har bakt sukkerkringler. Men det bare fantasien som stopper deg. :-) Hver kreat...

Marsipanfigurer/konfekt. Tips til kakepynting.

Lag noen søte marsipanfigurer til jul. Tar ikke lang tid. Ta gjerne med barna og lag disse. De er fine å bare ha som pynt på et kakefat eller som pynt på cupcakes eller større kaker. Disse er laget at ferdig kjøpt marsipan. Også ferdig farget og med smak. Disse har jeg kjøpt i en matbutik...

Marsipan. Sukkerfri.

Denne marsipanen er kun sukkerfri og er laget på ferdig kjøpte finmalte mandler. Fås kjøpt i utvalgte matbutikker og i helsekostbutikker. Å bruke disse finmalte mandlene i marsipan gjør at den blir litt grov i teksturen, akkurat som "råmarsipan". Jeg brukte samme oppskrift som i mitt tidliger...

Marsipan. Konfekt. Sukkerfri og fettredusert. #sponset #reklame

Det er så enkelt å lage din egen marsipan. Det tar kun 10 minutterå veie opp og røre sammen ingrediensene. Og så god som denne blir. Ønsker du å male dine egne mandler, kan du kjøre det. Jeg har kjøpt ferdig mandelmel/malte mandler. Mandlene er uten skall. Du får kjøpt fettfattig mandelmel både...

Vaniljekrem - Sukkerfri.

Lurer du på hva du skal gjøre med eggeplommene etter at du har laget marengs? Da lager du denne fløyelsmyke vaniljekremen som du kan bruke til både desserter og i bakverk som gjærdeig og kaker. Denne må du bare lage. Min oppskrift er både sukkerfri og mager. Av oppskriften blir det drøye 3 dl, ...

Fløteboller/kokosboller uten sukker og gluten.

Kjempe enkle å lage. Og supergode! Av denne marengsoppskriften blir det ca. 12-15 stk. Kommer litt an på hvor store du lager de. Jeg har brukt pepperkaker i bunnen og sprøytet marengsmassen ovenpå. Oppskrift på de sukkerfrie og glutenfrie pepperkakene ligger også her under denne kategorien. Øn...

Vinner av Giveaway fra The & Krusiduller. #sponset #reklame

Da er vinneren av førjulsgaven fra meg trukket. Det ble: HEGE ANITA Følg med på Astridkokk.blogg.no på Facebook. Ny GIVEWAY kommer snart. Følg meg gjerne på Instagram også: @astridkokk #vinner #giveaway #sponset #reklame #blogg #astridkokk #jul #christmas

Den perfekte juleribba.

Det finnes mangeoppskrifter å følge for å få den perfekte ribba til jul. Og her kommer min. Og svoren blir utrolig sprø hver gang. Å få den perfekte ribba er litt planlegging. Jeg kjøper alltid tynnribbe fordi den liker jeg best.Du kan også velge familieribbe som har kotelettkammen sittende på ...

G I V E A W A Y fra "The & Krusiduller" og Astridkokk. #sponset #reklame

I går var jeg og besøkte butikken "The & Krusiduller" i Strömstad, Sverige. Der selges te, kaffe og innredning, (hus/hjem/gaver.)Mange gode gavetips og nå er butikken full av flotte nisser, engler og annen julepynt. Ta turen innom. Butikken er lett å finne. Den ligger tvers over veien for Bade...
Astrid Eng Johansen

Astrid Eng Johansen

47, Skiptvet

Fagutdannet kokk siden 2000 og jobber som kokk. Jeg er lidenskapelig opptatt av kakebaking og matlaging. Liker å teste ut nye smakskombinasjoner og elsker å lese kokebøker der jeg selv kan få inspirasjon. Mulig at det er litt nerdete. :-) Synes også at det er viktig å holde på den gode, norske tradisjonsmaten og fremgangsmåtene. Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk, Facebook: Astridkokk.blogg.no og legg meg gjerne til på Snapchat: astridkokk. Jeg driver også 4.generasjon gårdsdrift med melkeku, korn og skog.

Kategorier

Arkiv