hits

Bestemors brune pinner og minner fra barndommens jul

Som barn husker jeg brune pinner som noe av det bestemor bakte. Kjempe gode og oppskriften er enkel og du lager kjapt veldig mange brune pinner. Oppskrift: 200 gram mykt smør 200 gram sukker 1 eggeplomme 1 ss lys sirup 0,5 ts kanel 1 ts vaniljesukker 1 ts natron 300 gram hvetemel &...

Pepperkake-cookies med sjokolade #sukkerfri

Duften av jul sprer seg i huset. Krydder som ingefær, nellik og anis dufter av gode juletradisjoner med baking. Jeg er hele tiden på jakt etter de gode smakene selv om julekakene og julegodteriet i blir proppet full av sukker. Det kan smake veldig godt selv om man ikke bruker farin. Tro meg. <...

Juleskum-pannacotta

Det høres kanskje litt voldsomt ut å lage dessert av juleskummet men det blir så godt! Og er så enkelt. Kun 2 ingredienser; Juleskum og fløte. Jeg anbefaler å lage en bærsaus og servere til. Noe som er litt syrlig. Bærsaus kan du enkelt lage ved å kjøre f.eks. jordbær og litt melis helt glatt me...

Knallgod gløgg helt uten sukker

Denne gløggen er så god uten sukker. Med mye krydder smaker den som den du får kjøpt i butikken. Jeg synes at det er rart at de ikke selger sukkerfri gløgg når man får all annen drikke i lett-varianter. Det fantes ikke i forrige året og jeg kan heller ikke finne det dette året. Denne gløggen tar...
Astrid Eng Johansen

Astrid Eng Johansen

47, Skiptvet

Fagutdannet kokk siden 2000 og jobber som kokk. Jeg er lidenskapelig opptatt av kakebaking og matlaging. Liker å teste ut nye smakskombinasjoner og elsker å lese kokebøker der jeg selv kan få inspirasjon. Mulig at det er litt nerdete. :-) Synes også at det er viktig å holde på den gode, norske tradisjonsmaten og fremgangsmåtene. Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk, Facebook: Astridkokk.blogg.no og legg meg gjerne til på Snapchat: astridkokk. Jeg driver også 4.generasjon gårdsdrift med melkeku, korn og skog.

Kategorier

Arkiv