hits

Safranknuter med vaniljekrem og Lussekatter

En av gledene i førjulstiden og i desember er duften av safran og gjærbakst. Ikke lag lussekatter uten og ikke erstatt det med gurkemeie. Det blir ikke det samme. (Min mening.) Her får du en oppskrift på gode boller til St.Lucia den 13. desember.   Oppskrift: 5 dl melk 100 gram sukke...

Sandnøtter

Deilige sandnøtter som smelter i munnen. :-)   Oppskrift: 250 gram smør 250 gram sukker 1 stort egg 2 ts vaniljesukker 500 gram potetmel 125 gram hvetemel   Pisk smør og sukker hvitt og luftig med en mikser. Pisk inn et egg. Elt inn vaniljesukker, potetmel og hvetemel. K...

Friterte salt-søte nøtter

Dette er en litt annen vri på brente mandler. Knallgode!   Oppskrift: 100 gram skåldet mandel 100 gram hasselnøtter uten skall vann 1 ss Maldon-salt Nøytral olje 40 gram sukker 1 ss smør   Skåld mandlene ved å koke opp vann, ha i mandlene, kok opp. Trekk kjelen av platen ...

Brente mandler

Brente mandler er så godt, enkelt å lage med få ingredienser og en fin gave å gi bort til jul. Lag gjerne dobbel porsjon av denne oppskriften.   Oppskrift: 200 gram mandler 200 gram sukker 1 ts vaniljesukker en klype havsalt 4 ss vann   Ha mandlene, sukker, vaniljesukker, ...

Kakemenn. Hvite og myke.

Jeg elsker kakemenn.... <3 Men de smaker ikke sånn som de du får kjøpt i butikken. De er ikke tørre og harde. De er deilig myke og smelter på tunga. De er veldig lette å bake. Det eneste du må tenke på er å lage deigen helst dagen før, men i hvert fall ca 4-5 timer før. Den skal ligge i kjøl...

Kokoskake med sitronmarengs, pyntet til jul

Denne kokoskaken er utrolig saftig, enkel å lage med få ingredienser og er glutenfri. Du kan gjerne bytte ut kokos med malte mandler i lik mengde om du ikke skulle være så glad i kokos. Denne kakerøren har jeg fordelt på 3 former i str. 15 cm i diameter. Men du kan også bruke f.eks. 2 former på...
Astrid Eng Johansen

Astrid Eng Johansen

47, Skiptvet

Fagutdannet kokk siden 2000 og jobber som kokk. Jeg er lidenskapelig opptatt av kakebaking og matlaging. Liker å teste ut nye smakskombinasjoner og elsker å lese kokebøker der jeg selv kan få inspirasjon. Mulig at det er litt nerdete. :-) Synes også at det er viktig å holde på den gode, norske tradisjonsmaten og fremgangsmåtene. Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk, Facebook: Astridkokk.blogg.no og legg meg gjerne til på Snapchat: astridkokk. Jeg driver også 4.generasjon gårdsdrift med melkeku, korn og skog.

Kategorier

Arkiv