hits

Ukens innlegg i Hjemmet. Kjørvelsuppe med hjemmebakt brød.

I denne ukes utgave av Hjemmet, har jeg laget deilig kjørvelsuppe servert med hjemmebakt brød. Suppen er utrolig enkel å lage. Kjørvel smaker en blanding av persille og anis/lakris. Suppen kan gjerne serveres med kjøttboller og litt gulrot i for å få en mere mat-rik suppe. Brødet er saftig og h...

Nytt oppdrag for bladet Hjemmet

På tirsdag hadde jeg nytt besøk av hyggelige og flinke matfotograf Synøve Dreyer. I oppdrag fra bladet Hjemmet. Denne gangen har jeg bakt brød i flere varianter. 6 forskjellige. Grytebrød, matpakkebrød, grovbrød, økologisk brød, fletteloff og glutenfritt frukt og nøttebrød. Jeg synes dette er ...

Saftig potetkake fra Gran

I ukens utgave av Hjemmet, kan du lese om hvordan du lager denne saftige potetkaken fra Gran. Den inneholder til og med akevitt! :-D Den er enkel å lage med trenger til planlegging dagen før. Kremen på toppen er en blanding av rømme og kremfløte, sukker og vaniljesukker. Den er syrlig og god o...

Venetianere fra Kongsvinger

  I denne ukes utgave av Hjemmet kan du lese oppskriften min om "Venetianere" fra Kongsvinger. Dette er små karamellkaker med høvlet mandel (mandelflak). Kakene er enkle å lage og smaker som fudge. En god og søt munnfull til kaffekoppen. Et lite tips er å kjøpe høvlet mandel på Men...

Pjalt fra Røros

Du har vel kjøpt bladet Hjemmet denne uken? Dette er 3. uken jeg har et 2 siders innlegg med kaker fra noen av stedene der NRK sommertåget stopper. Jeg har 8 innlegg i bladet i sommer. Denne uken er det Pjalt fra Røros. Det er en kjempe god lefse som er myk og søt og er knallgod varm med ...

Rengakake fra Mo i Rana. Ukebladet Hjemmet.

I sommer har jeg vært så heldig å få bake noen kaker for ukebladet Hjemmet. De har en spalte i bladet sitt nå som heter "Sommerfristelsen" og Sommertoget med Hjemmet. I år har NRK et sommertog som går fra nord til sør og som stopper på en del steder i landet. Jeg har bakt 8 forskjellige kakesla...

Ukebladet Hjemmet #reklame #egenreklame

I morgen blir det rart å gå i butikken og se i bladhyllen der sjokoladekaken min er på forsiden av Hjemmet. Legger ikke sjul på at jeg er ganske så stolt og heldig som har fått sjansen til å være med på dette. Jeg har bidratt med en langpannekake til i bilaget. Det er en sommerfrisk kake med si...
Astrid Eng Johansen

Astrid Eng Johansen

47, Skiptvet

Fagutdannet kokk siden 2000 og jobber som kokk. Jeg er lidenskapelig opptatt av kakebaking og matlaging. Liker å teste ut nye smakskombinasjoner og elsker å lese kokebøker der jeg selv kan få inspirasjon. Mulig at det er litt nerdete. :-) Synes også at det er viktig å holde på den gode, norske tradisjonsmaten og fremgangsmåtene. Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk, Facebook: Astridkokk.blogg.no og legg meg gjerne til på Snapchat: astridkokk. Jeg driver også 4.generasjon gårdsdrift med melkeku, korn og skog.

Kategorier

Arkiv