Bryllupskake

På lørdag giftet lillesøsteren min seg. Jeg laget denne bryllupskaken til henne. Det er en enkel sitronostekake uten gelelokk på toppen, som er sprøytet med krem rundt kanten for å dekke kjeksbunnen. Den er sprayet med en spiselig perlemorlakk for å få en fin glans og pyntet med friske bl...

Ostekake i stetteglass

I stedet for å servere en stor ostekake, kan du lage den i høye glass med stett. Passer perfekt til f.eks.nyttårsaften. Du kan fylle glassene så fulle du ønsker. Jeg har smuldret opp pepperkaker mellom lagene, men bruk den kjeksen du ønsker. Du kan også bare sløyfe kjeksen om du ønsker det. ...

Ostekake med smak av jul.

Denne kaken kan serveres som dessert i julen eller bare som noe godt til kaffen. Den kan lages 2-3 dager i forveien. Pyntes på toppen samme dagen den skal spises. (Beklager det dårlige bildet.) Oppskrift kakebunn: 50 gram Bixit-kjeks eller Digestive-kjeks 200 gram pepperkaker 80 gram sm...

Himmelsk sitronostekake

Denne ostekaken er så utrolig god! Smaker syrlig og himmelsk godt! Denne kaken er stekt i ovnen og er toppet med lemon curd og marengs. Planlegg innkjøpene og bak denne i helgen. Du kommer ikke til å angre. :-) Den kan fint lages dagen før et evt. selskap. Oppskrift på Lemon Curd ligger unde...

Brownies -og bringebærostekake

Kjempe god kake som både er søt med myk browniesbunn og syrlig med friske bringebær i ostekremen på toppen. Oppskrift på browniesbunn: 150 gram smør 150 gram sjokolade 3 egg 250 gram brunt sukker 120 gram hvetemel 2 ts vaniljesukker Smelt smøret i en kjele. Hakk sjokoladen grovt og ha...

Enkel ostekake

Enkel Ostekake. Denne kaken har jeg laget i mange år og er med gelepulver i både ostemassen og gelelokket.Og den er knallgod! :-)Bør lages minimum dagen før og pyntes samme dag. Kaken lages i en 24 cm springform. Oppskrift på kjeksbunnen:225 gr digestivekjeks,100 gr smeltet smør,1 ts vaniljesu...

Ostekake med geiteramsgele

Ostekake med geiteramssaft og geiteramsgelelokk. Denne sommeren har jeg laget geiteramssaft, som ble veldig god. Saften har mange bruksområder. Du kan f.eks. lage gele, suppe, dessert saus eller bruke den i drinker. Oppskriften på saften ligger under kategorien "Saft". Saften...
Astrid Eng Johansen

Astrid Eng Johansen

46, Skiptvet

Fagutdannet kokk siden 2000 og jobber som kokk. Jeg er lidenskapelig opptatt av kakebaking og matlaging. Liker å teste ut nye smakskombinasjoner og elsker å lese kokebøker der jeg selv kan få inspirasjon. Mulig at det er litt nerdete. :-) Synes også at det er viktig å holde på den gode, norske tradisjonsmaten og fremgangsmåtene. Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk, Facebook: Astridkokk.blogg.no og legg meg gjerne til på Snapchat: astridkokk. Jeg driver også 4.generasjon gårdsdrift med melkeku, korn og skog.

Kategorier

Arkiv

hits