hits

Pastarullade med ricotta og spinat

Dette er så enkelt og godt å lage. Jeg har fylt med ricotta og spinat men du kan fylle pastarullene med hva du måtte like. F.eks. Kjøttsaus, tomatsaus, soppstuing eller annen grønnsakstuing. Videre ser du hvordan jeg har laget disse.   3 egg knekkes. Bland inn ca, 100 gr revet ost, 200...

One Pot Pasta

Dette er en veldig enkel og rask pastarett som lages i en og samme gryte. Du kan bruke de grønnsakene du ønsker selv men de bør være av sammen konsistens slik at de blir ferdig kokte på samme tid som pastaen. Ønsker du å bruke rotgrønnsaker, må disse kuttes i små biter. Oppskriften er til ...

Risoni - Pasta

Tror jeg aldri blir lei pasta. Skikkelig comfortfood. Denne retten lager du på de 8-10 min risonien koker. Risoni er pasta men er formet som langkornet ris. Du kan koke det som vanlig pasta, lage det som en risotto eller tilsette risoni ukokt direkte i supper eller gryter. Kan også brukes i sal...

Pasta på en annen måte. #kjøttfrimandag #reklame

Hvis du har lyst til å spise og lage pasta på en litt annen måte, så syns jeg at du burde prøve denne. Det tar litt tid, men det er det verdt.  Denne er uten kjøtt og oppskriften er til 2 personer. Lag den gjerne med kjøttdeig og til flere personer om du skulle ønske det.   Opps...

Ricotta-dumplings med tomatsaus og ruccola-pesto.

Denne retten lager du raskt. Enkelt og veldig godt. Og kjøttfri. Ricotta-dumlings (små boller) er på en måte en type pasta men med "ost". Ricotta er et italiensk melkeprodukt som lages av myse. Fersk ricotta er hvit, bløt, umodnet ost som kan minne om cottage cheese av utseende. Denne opp...

Pasta med tomatsaus. #kjøttfrimandag

Tomatsaus lager du enkelt selv. Denne er helt uten kjøtt men du kan gjerne tilsette kjøtt etter ønske i denne. (Som f.eks. stekt kjøttdeig, kylling, biff eller kjøttboller.) For å få litt fylde i sausen har jeg tilsatt gulrot og persillerot. Jeg har valgt å servere tomatsausen til pasta, men...

Hjemmelaget pasta med pesto

Det tar ikke lang tid å lage egen pasta. På 15-20 min har du den ferdig laget og ferdig kokt. Du trenger ikke å bruke pastamaskin heller. Oppskriften er til 2 personer. Oppskrift: 150 gram fint hvetemel som type Tipo 0 1 ts salt 2 egg 2 ss olje Bland sammen melet og saltet. Pisk sa...

Cannelloni

Cannelloni fylt med spinat, kantarell og feta med ostesaus. Cannelloni er store pastarør som kan fylles med mye godt. Dette fyllet er uten kjøtt, men hvis man vil kan man tilsette 200 gr skinke, bacon o.l. Man kan også lage et kjøttdeig og tomatbasert fyll. Får du ikke tak i pastarør, kan du bru...
Astrid Eng Johansen

Astrid Eng Johansen

47, Skiptvet

Fagutdannet kokk siden 2000 og jobber som kokk. Jeg er lidenskapelig opptatt av kakebaking og matlaging. Liker å teste ut nye smakskombinasjoner og elsker å lese kokebøker der jeg selv kan få inspirasjon. Mulig at det er litt nerdete. :-) Synes også at det er viktig å holde på den gode, norske tradisjonsmaten og fremgangsmåtene. Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk, Facebook: Astridkokk.blogg.no og legg meg gjerne til på Snapchat: astridkokk. Jeg driver også 4.generasjon gårdsdrift med melkeku, korn og skog.

Kategorier

Arkiv