hits

Uglekjeks

  Oppskrift på  ca. 14 uglekjeks: (men du kan gjerne doble oppskriften). 2 dl hvetemel 1/4 dl sukker en liten klype salt 1 ts vaniljesukker 1 eggeplomme 100 gr mykt smør ca. 14 mandler ca. 50 gr mørk sjokolade.   Bland raskt sammen hvetemel, sukker, salt, vanilj...

Rosa makroner med salt lakriskrem

Makroner. En liten søt munnfull. Lag de med de fargene og smakene du selv liker.   Oppskrift: 100 gr eggehvite 60 gr sukker 1 ts 130 gr mandelmel 170 gr melis konditorfarge   Pisk eggehviten til den begynner å skumme. Bruk en håndmikser til dette. Ha i litt og litt s...

Sandnøtter

Deilige sandnøtter som smelter i munnen. :-)   Oppskrift: 250 gram smør 250 gram sukker 1 stort egg 2 ts vaniljesukker 500 gram potetmel 125 gram hvetemel   Pisk smør og sukker hvitt og luftig med en mikser. Pisk inn et egg. Elt inn vaniljesukker, potetmel og hvetemel. K...

Friterte salt-søte nøtter

Dette er en litt annen vri på brente mandler. Knallgode!   Oppskrift: 100 gram skåldet mandel 100 gram hasselnøtter uten skall vann 1 ss Maldon-salt Nøytral olje 40 gram sukker 1 ss smør   Skåld mandlene ved å koke opp vann, ha i mandlene, kok opp. Trekk kjelen av platen ...

Brente mandler

Brente mandler er så godt, enkelt å lage med få ingredienser og en fin gave å gi bort til jul. Lag gjerne dobbel porsjon av denne oppskriften.   Oppskrift: 200 gram mandler 200 gram sukker 1 ts vaniljesukker en klype havsalt 4 ss vann   Ha mandlene, sukker, vaniljesukker, ...

Kakemenn. Hvite og myke.

Jeg elsker kakemenn.... <3 Men de smaker ikke sånn som de du får kjøpt i butikken. De er ikke tørre og harde. De er deilig myke og smelter på tunga. De er veldig lette å bake. Det eneste du må tenke på er å lage deigen helst dagen før, men i hvert fall ca 4-5 timer før. Den skal ligge i kjøl...

Aquarium-cookies

Noen ganger ser man noe og få en ide om noe man har lyst til å prøve. Disse kjeksene er knallgode og oppskriften er så enkel. Oppskriften gir veldig mange kjeks. Men det kommer helt an på hvor store du lager de.   Oppskrift: 120 gram mykt smør 100 gram sukker 1 ts vaniljesukker En ...

Churros

Churros er et spansk bakverk. Det er laget på samme måte som vannbakkels men fritert i olje. Churrosen er sprø uten på og myk inni. Den kan rulles i sukker og kanel og dyppes i varm sjokoladesaus eller karamellsaus. Deigen er lett å lage og du trenger bare basis ingredienser.   Oppskrif...

Bestemors brune pinner og minner fra barndommens jul

Som barn husker jeg brune pinner som noe av det bestemor bakte. Kjempe gode og oppskriften er enkel og du lager kjapt veldig mange brune pinner. Oppskrift: 200 gram mykt smør 200 gram sukker 1 eggeplomme 1 ss lys sirup 0,5 ts kanel 1 ts vaniljesukker 1 ts natron 300 gram hvetemel &...

Makroner med salt lakris og hockey pulver

Er du like glad i lakris som meg? Da må du lage disse! Jeg har laget makroner mange ganger før, men ikke disse med Hockey Pulver - smak. De ble så gode! Denne oppskriften gir ca. 30 makroner. (60 halve) Det kommer litt an på hvor store du lager de naturligvis. Jeg anbefaler at du ikke lager de ...

Whoopie Pie

Disse småkakene er kanskje mere kjent i USA enn her. Den SKAL vær en sjokoladekake og opprinnelig med en hvit krem i midten akkurat som om det skulle være en oreokake. I disse jeg har laget, har jeg brukt en sjokoladekrem. Kaken består av to myke små kaker med krem i midten. Tips til hva du k...

Salte mandel -og sesamkjeks. #glutenfrie

Jeg var veldig spent på hvordan denne kjeksen ville smake. Oppskriften er ikke min, men funnet på nettsiden til Funksjonellmat.no. Og de ble knallgode! Jeg har tilsatt 1 ss ristede svarte sesamfrø i tillegg til vanlige sesamfrø bare for å få en litt annen smak og farge på kjeksen. Kjeksen er gl...

Kjempe gode havrekjeks.

Disse gode havrekjeksene lager du raskt. Du kan smaksette de med f.eks. kanel, kardemomme, sitron, appelsin. Du kan grovhakke nøtter, sjokolade eller tørket frukt og ha i deigen. Du kan dyppe de i smeltet sjokolade eller bare ha litt over toppen. Det er bare fantasien som setter grenser. Lag de...

Knepkaker.

Jeg kjenner ikke så mange som baker disse. Men de er kjempe gode og smaker som små seige sukkerbrød. Av denne oppskriften blir det ca. 80-90 kaker. Oppskrift: 1 egg 100 gram sukker 1 ts vaniljesukker 400 gram lys sirup 1,5 dl melk ca. 500 gram hvetemel 0,5 ts hornsalt 1 ts bakepulve...

Makroner

Utrolig gode. Få ingredienser. Lette å lage når man først får de til og skjønner hva som er kluet for at de skal bli perfekte. Jeg prøvde 5 ganger før jeg fikk de til. Det jeg gjorde feil var at jeg ikke hadde den perfekte rørenda jeg sprøytet de ut på bakepapiret før tørking. Den var altfor...

Sarah Bernard

Sarah Bernard Som regel lager jeg kun Sarah Bernard til jul, men de er så gode atde "bør" lages flere ganger i løpet av året. :-)Jeg jukser litt og kjøper ferdig kransekakemasse i butikken. Synes den er knallgod og det går kjapt. Vil du lage selv, så gjør gjerne det. Selv om det er få ingrediens...
Astrid Eng Johansen

Astrid Eng Johansen

47, Skiptvet

Fagutdannet kokk siden 2000 og jobber som kokk. Jeg er lidenskapelig opptatt av kakebaking og matlaging. Liker å teste ut nye smakskombinasjoner og elsker å lese kokebøker der jeg selv kan få inspirasjon. Mulig at det er litt nerdete. :-) Synes også at det er viktig å holde på den gode, norske tradisjonsmaten og fremgangsmåtene. Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk, Facebook: Astridkokk.blogg.no og legg meg gjerne til på Snapchat: astridkokk. Jeg driver også 4.generasjon gårdsdrift med melkeku, korn og skog.

Kategorier

Arkiv