Hjemmelaget Humus - Speltlompechips og Mandelkjeks

Hverdagskos eller til fest. Noe annet enn potetgull og dipp. Kjempe godt og kjempe enkelt å lage.   Oppskrift på Humus: 1 boks kikerter 2 ss tahini 0,5 ts spisskummin 0,5 ts paprikpulver 1 fedd hvitløk 5 ss olivenolje saften fra en halv sitron finhakket persille.   Kjør...

Tabbouleh

  Tabbouleh er en arabisk salat egentlig laget på bulgur. Jeg har laget den på middagsbygg. Salaten serveres kald eller lun til f.eks. kylling, fisk eller litt hotte kjøttboller eller som egen rett. Oppskriften er nok til 3-4 personer.   Oppskrift: 150 gram middagsbygg 1 ...

Meatish - Kjøttfri #reklame #sponset

Jeg synes det er utrolig spennende å prøve nye matvarer og produkter generelt. Nå har jeg vært så heldig å få prøve Meatish Rå Deig med 0% kjøtt. (Deigen er basert på soya.) 100 gram inneholder 140 kcal og pakken på 400 gram koster 29,90 kr. Jeg brukte det både som taco-kjøttdeig og har laget ...

Deilig kjøttfri gryte

Denne gryta er supergod, inneholder mye grønnsaker, fiber, proteiner og gir metthetsfølelse lenge. Den er mager og egner seg godt til både lunsj, middag og kvelds. Den er enkel og lages på ca. 30 min. Oppskriften er til ca. 4 pers.   Oppskrift: 1 stor løk 2 fedd hvitløk 1 rød chili...

Squashburger med hjemmebakte burgerbrød

Saftig og så god burger helt uten kjøtt, melk, egg og gluten. Av oppskriften blir det 8 stk burgere. Oppskrift på squashburgere: 500 gram squash 70 gram grønne fryste erter 1 liten rødløk 2 fedd hvitløk 100 gram kikertmel 3 ss chiafrø 3 ss vann 4 ss solsikkefrø 1 ts paprikapulver 1 ...

Indisk Dhal med Chabati. #vegetar

Mye smak og helt uten kjøtt. Knallgodt både til lunsj og middag. Dhal er en type linsegryte som er tomatbasert. I denne har jeg også tilsatt kikerter, søtpotet og gulrot. Dhal serveres med Chapati-brød. Det er enkelt å lage. Deigen er uten gjær og kjevles til flate "lomper" som stekes i tørr st...

Enkel og deilig lunsj. Auberginer og asparges. #kjøttfri

I det siste har jeg lagt min elsk på auberginer. De har en litt søtaktig smak når de er stekt. Det funker fint å legge de på grillen også. Sett ovnen på 230 grader. Legg auberginen i en smurt ildfast form. Stikk hull i den med en gaffel på "toppen" 3-4 steder. Stek den midt i ovnen i ca. 20 mi...

Grønn lasagne med asparges og erter. #kjøttfrimandag #vegetar

Det går helt fint å lage lasagne uten kjøtt. Denne blir kjempe god. Jeg har brukt grønn asparges og grønne erter men du kan fint bruke andre grønnsaker som f.eks. gulrøtter, søtpotet, purre, blomkål etc. Bruk de grønnsakene du liker best. Denne oppskriften er nok til ca. 6 personer.   Op...

Kjempe gode vegetarburgere

Kjempe gode vegetar burgere du bare må prøve! :-) 2 burgere a 60 gram hver og en grønn bladsalat med tomater inneholder ca. 300 kcal. Denne oppskriften er ganske stor. Stek opp hele deigen og frys heller ned ferdige burgere. Oppskrift: 3 middels store poteter, rå 1 løk 2 stk vårløk 1 f...
Astrid Eng Johansen

Astrid Eng Johansen

46, Skiptvet

Fagutdannet kokk siden 2000 og jobber som kokk. Jeg er lidenskapelig opptatt av kakebaking og matlaging. Liker å teste ut nye smakskombinasjoner og elsker å lese kokebøker der jeg selv kan få inspirasjon. Mulig at det er litt nerdete. :-) Synes også at det er viktig å holde på den gode, norske tradisjonsmaten og fremgangsmåtene. Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk, Facebook: Astridkokk.blogg.no og legg meg gjerne til på Snapchat: astridkokk. Jeg driver også 4.generasjon gårdsdrift med melkeku, korn og skog.

Kategorier

Arkiv

hits