Det er godt med en deilig og varm suppe nå som vinteren er her.
Jeg har valgt å bruke gresskar, med du kan fint bruke søtpotet og eller gulrot hvis du ikke får tak i gresskar nå.
Denne oppskriften er nok til ca 4 personer
Oppskrift:
- Ca. 800 gram gresskar i store terninger
- En halv gul løk i terninger
- Et lite fedd hvitløk
- Ca. 7 dl kyllingkraft eller grønnsakskraft
- 2 dl Styrk fettfri melk eller 1 dl creme fraiche
- Salt og pepper, evt litt muskattnøtt
- Gresskarkjerner
Kok gresskarterninger møre sammen med løk og hvitløk i kraften.
Kjør dette glatt med en stavmikser.
Ha i melk eller creme fraiche og smak til med salt og pepper.
Kok opp på nytt.
Serveres med gresskarkjerner og evt sprøstekt gresskar. (Del gresskar i små terninger. Ha over 1 ts maizenna, salt og pepper. Ha dette utover et bakepapir og stek i ovnen på ca. 230 grader varmluft i ca 15 min. Pass på så de ikke blir brent.)
Server gjerne med godt brød til.
TIPS! Suppen kan lages på alle slags grønnsaker. Lag den suppen du liker best.
#Gresskar #suppe #gresskarsuppe #lunsj #middag #mager #utenfett #middagstips #pumpkin #Soup #pumpkinsoup #oppskrift #enkel #rask #matblogg #astridkokk
Du finner meg her også:
Instagram: @astridkokk
Snapchat: astridkokk
Facebook: Astridkokk.blogg.no
Ser helt nydelig ut!!