Gresskarsuppe

Det er godt med en deilig og varm suppe nå som vinteren er her.

Jeg har valgt å bruke gresskar, med du kan fint bruke søtpotet og eller gulrot hvis du ikke får tak i gresskar nå.

Denne oppskriften er nok til ca 4 personer

 

Oppskrift:

  • Ca. 800 gram gresskar i store terninger
  • En halv gul løk i terninger
  • Et lite fedd hvitløk
  • Ca. 7 dl kyllingkraft eller grønnsakskraft
  • 2 dl Styrk fettfri melk eller 1 dl creme fraiche
  • Salt og pepper, evt litt muskattnøtt
  • Gresskarkjerner

 

Kok gresskarterninger møre sammen med løk og hvitløk i kraften.

Kjør dette glatt med en stavmikser.

Ha i melk eller creme fraiche og smak til med salt og pepper.

Kok opp på nytt.

Serveres med gresskarkjerner og evt sprøstekt gresskar. (Del gresskar i små terninger. Ha over 1 ts maizenna, salt og pepper. Ha dette utover et bakepapir og stek i ovnen på ca. 230 grader varmluft i ca 15 min. Pass på så de ikke blir brent.)

Server gjerne med godt brød til.

TIPS! Suppen kan lages på alle slags grønnsaker. Lag den suppen du liker best. 🙂

 

 

#Gresskar #suppe #gresskarsuppe #lunsj #middag #mager #utenfett #middagstips #pumpkin #Soup #pumpkinsoup #oppskrift #enkel #rask #matblogg #astridkokk

 

Du finner meg her også:

Instagram: @astridkokk

Snapchat: astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg