Hormoner på avveie og fiskesuppe med Isgalt. 1000 – kcal – diett.

Dag 18.

Dagen startet med at jeg forsov meg bittelittegranne til frisørtimen min. Ble en jordbærshake i bilen som frokost. 110 kalorier.

Deilig med egentid hos frisøren og bare slappe av.

Det gikk ca 3 timer mellom shaken i bilen og til jeg var hjemme igjen. Det var nok i overkant lenge etter en litt stusselig frokost. Litt skjelven og irritabel, så lunsjen ble en halv pose stekt grønnkålmix i hui og hast og 2 tørre knekkebrød. Slukte det!Kjenner at ettermiddagen har vært tung. Ikke sulten som er verst i dag, men hodet. Tung i hodet, irritabel, sliten av å tenke på kalorier, tårer som vil ut pga frustrasjon….

Prøver å planlegge hva jeg skal spise hver eneste dag. Til kveldsmat blir det stort sett 2 knekkebrød med magert pålegg. Hvem gråter fordi det er altfor mange kalorier i en boks med makrell i tomat? JEG!!! Møkkakveld! Var skikkelig innstilt på makrell i tomat i dag….. 238 kalorier pr 100 gram. Boksen veier 110 gram. Hadde jeg åpnet boksen, hadde jeg spist for mye av den….

Da ble det kokt skinke da….. Sliten!

Sikkert mange som bare ler av dette og at det er verdens minste problem…. Og jo, det er jo det! I morgen ler jeg også av det. Men alt blir så mye større når tankene og kroppen ikke er helt på samme bølgelengde.

Glad for at det er en ny dag i morgen med nye muligheter. Også glemmer vi bare denne kvelden.

————————————————————————————————————-

 

Jeg tror jeg aldri har spist så mye tomter og fisk på 14 dager noen gang. Men det er godt og jeg blir mett.

Her kommer ei oppskrift på kjempe god tomatbasert fiskesuppe med Isgalt.

300 kalorier pr porsjon. Oppskriften er nok til ca 3 porsjoner.

 

Oppskrift:

 • ca 250 gram isgalt (bruk gjerne annen hvit fisk)
 • 1/2 stk fennikel
 • 100 gram kinakål
 • 1 vårløk
 • 1 dl lett kokosmelk
 • ca 2 dl finhakkede hermetiske tomater
 • ca 1-2 dl vann
 • 1 stk buljongterning, fisk eller grønnsak
 • 1 ts soyasaus
 • 1/2 rød chili
 • 1 fedd hvitløk
 • 1/2 løk
 • ca 80 gram reker
 • Litt fersk dill, saft fra en halv sitron salt og pepper.
 • litt olje til steking.

 

Vask fennikel, vårløk, løk og kinakål og kutt i tynnestrimler.

Finhakk, hvitløk og chili. Fres dette i olje i en kjele sammen med løken. Hell over finhakkede hermetiske tomater, vann og buljongterning. Kok opp.

Ha i fennikel, kinakål og nesten alt av vårløken.

Del fisken i litt store terninger og ha sen i suppen. La den trekke i ca 8 min.

Ha i soyasaus, kokosmelk og reker. Smak til med evt. salt, pepper og sitronsaft.

Strø over vårløk og dill ved servering.

 

#fiskesuppe #tomat #isgalt #fisk #1000kcal #diett #mager #litekalorier #hormoner #trist #nydag

Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk

 

 

 

Muffins og Lutefisk – 1000 kcal -dietten

Da er jeg halvveis i 3. uke på 1000 kcal pr dag.

Nå synes jeg at det går ganske bra i forhold til den første uka.

Jeg har nesten blitt litt “psykelig” opptatt av å lese på kalori-innholdet på matvarer i butikken. Noe overrasker meg fremdeles. Men skjønner jo lett hvorfor man legger på seg når anleggene til å gjøre det  også er tilstede.

 

Muffinsen på bildet er kjøpt i butikk. Det er en minimuffins med sjokoladebiter. Den veier 15 gram og er akkurat en munnfull stor. Den inneholder 65 kalorier!!! Spiser jeg 2 stk minimuffins er det det samme som 2 stk knekkebrød med pålegg, som igjen er ett av dagens måltider for meg. Jeg føler meg mett etter 2 knekkebrød med litt pålegg på eller 2 stekte eggehviter. Jeg føler meg ikke mett etter 2 stk minimuffins.

Tankene mine sirkler litt rundt sånne ting om dagen. Om hvor mye man kan spise av sunne matvarer i forhold til de usunne. Og når jeg føler meg mett, blir søtsuget mindre. Spis ved jevne mellomrom er også lurt slik at man ikke blir sulten. Da er det så fort gjort å spise for mye og kanskje usunt i tillegg.  

Jeg synes at det er like gøy å lage mat og bake kaker med masse kalorier i selv om det er det motsatte som opptar meg om dagen. Jeg lager mat til de andre i familien hver dag. De går ikke på diett. (Og har ikke behov for det!)

 

Noe jeg koser meg med om dagen er LUTEFISK. 48 kalorier pr 100 gram fisk. Jeg som er så glad i lutefisk, spiser bare lutefisk med litt sennep. Da kan jeg spise masse lutefisk hvis jeg kutter ut alt tilbehøret! 🙂 Mange synes jo at tilbehøret til lutefisken er best, men der er ikke jeg. Har spist lutefisk 2 ganger denne uka og koser meg.

Deler fisken opp i litt store porsjonsstykker og legger den i en ildfastform. Salter den enten med havsalt eller vanlig salt. Strø på ca 3 ganger så mye salt som du vanligvis ville brukt. Dette kan du gjøre kvelden før eller på morgenen samme dag som den skal spises. Saltet trekker ut mye av væsken og fisken blir fast i kjøttet under steking. Nesten så fast som vanlig kokt torsk. Får du en fisk som har “gele-aktig struktur”, har du brukt for lite salt. Sett ovnen på ca 230 grader, gjerne varmluft. Hell av vannet som har trukket ut av fisken. Ha aluminiumsfolie over den ildfaste formen og stek den i ca 20-25 min. Kommer litt an på hvor tykke fiskebitene er. Himmelsk godt!

 

Har kjøpt inn denne pakken også og drukket 2 stk shake i dag. Vet ikke om jeg klarer å bruke denne en hel dag engang. Blir for kvalmt. 1000 kalorier pr dag = ca 9 poser shake fordelt utover dagen. Det eneste som er bra med denne, er at man får spist raskt, tatt den med seg på “tur” og kanskje får dekket litt av søtsuget. (Søt uten sukker.) Sikkert greit å bytte ut noen måltider med denne engang i blant. Men tror ikke jeg kjøper en pakke til, sånn med det første.

 

Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk

#1000kcal #diett #mager #kalorier #lutefisk #jul #perfektlutefisktiljul #tradisjon #norsktradisjonsmat

Grønnkål

Jeg elsker grønnkål!

14 dager i dag på 1000 kalorier.

Det har vært en kjempe bra dag. Ikke vært sulten. Stekte en halv pose grønnkål-mix til lunsj med litt strimlet kokt skinke.Ble veldig mett. Synes grønnkål metter mye og har veldig god smak. Den har også få kalorier. Ren grønnkål har kun 36 kcal pr 100 gram vare. Stekes i kun 2 min i litt olje, salt og pepper. Rik på A, E, C, B6, Kalsium, Folat og Fiber.

Til mellommåltid i dag ble det litt grønnkål-chips. Kjempe godt og enkelt å lage:

Sett ovnen på 175 grader varmluft.

Ca 100 gram grønnkål. Ta bladene fra hverandre og skyll dem godt. Fjern vannet med hjelp av en salat-slynge eller tørk av.Fjern den tykke stilken i midten med en kniv og legg dem utover et bakepapir på et stekebrett. Fordel ca 1 ts olje og litt salt over grønnkålen. Pass på at all kålen får olje. Stekes i ca 15 min. Snu litt på kålen underveis i stekingen. Chipsen skal være helt sprø men ikke brent eller for brun. Du kan også bruke ferdig vasket Super-grønnkål i pose fra Bama. Den er kuttet i strimler. Det er den jeg ha brukt på bilde under. Ser kanskje litt kjedelig ut, men du kommer til å bli overrasket. Anbefaler!

 

I dag har jeg bikket 4000 følgere på Instagram og det er kjempe gøy! Så takknemlig. <3

Følg meg gjerne på Instagram du også: @astridkokk

 

#grønnkål #grønnkålchips #snacks #mellommåltid #lunsj #mager #1000kcal #diett #instagram

Tips til Halloween

 

Halloween-pynt du helt enkelt kan lage selv. Ta med barna og lag noen fine figurer sammen.

Jeg har brukt ferdig farget Fondant og Marsipan. Dette får du kjøpt hos Jernia, Kitch’n, Panduro og liknende hobbybutikker som selger kakerelaterte produkter. Disse figurene kan du enten ha som pynt på kaker, cupcakes, som pynt på bordet eller bare til å spise opp.

(Edderkoppene er kjøpt på Europris.)

Til spøkelsene trenger du: hvit fondant eller marsipan, liten kjevle, litt vann, svart spiselig tusj eller svart konditorfarge og pensel, cakepop-pinner eller ispinner. Du kan også lage de uten pinner.

Rull ei eggeformet kule av fondant eller marsipan. Stikk enden av pinnen i vannet og tre på kulen. Lag en like stor kule til som du kjevler ut. Dypp fingeren din (eller bruk pensel) i vann og stryk litt på toppen av kulen på pinnen. Finn midten av Fondanten som er kjevlet ut og sett den over kulen. Du kan gjerne lage ordentlige cakepops i stedet for kulen av fondant/marsipan. Du kan også bruke frukt som drue eller jordbær i spøkelse. 🙂 Trykk den litt inntil kulen og tegn ansikt med tusjen/penselen.

For å lage disse små søte gresskarene trenger du: Orange fondant eller marsipan, litt grønn fondant eller marsipan og noe å lage de “rillene” rundt kanten med. Jeg bruker verktøy fra Wilton, men du kan fint bruke enden på en skje eller liknende.

Trill kuler av fondanten. Lag de så store du ønsker selv. Trykk de litt sammen og lag en liten grop i midten til den grønne stilken. Lag rillene rundt kanten. Ikke trykk for hardt. Rull små pølser av den grønne fondanten/marsipanen. Dypp enden på stilken i litt vann og fest den i midten på gropen.

 

Dette trenger du for å lage heksehatter: Svart fondant/marsipan, litt Orange og litt grønn fondant/marsipan, kjevle og liten kniv.

Rull en kjegle til selve hatten og kjevl ut bremmen. Ha litt vann i midten av bremmen og fest kjeglen i bremmen. Kjevle ut litt Orange fondant og skjær til et bånd med kniven. Fest det rundt hatten med litt vann. Lag en firkantet spenne av den grønne fondanten.

 

Et annet tips til Halloween er å lage minipizza eller brødskiver med edderkopper av oliven eller druer som pynt.

Kos dere med forberedelser til Halloween! 🙂

Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk

#halloween #fondant #marsipan #figurer #tipstilhalloween #edderkopper #spøkelser #heksehatter

 

2 forskjellige sjokoladekaker

2 av kakene jeg bakte til venner forrige helg.

Sjokoladekake med friske bær og oreokake.

Oppskriftene finner du i kategorien under profilbildet mitt. 🙂 Ønsker alle en fortsatt flott kveld. 🙂

 

Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk

#sjokoladekake #bær #oreokake

1000 – kcal – diett

4 kg ned i vekt på 12 dager! 🙂

Gøy å se at det virker.

Denne uka har jeg vært opptatt med å føre regnskap og da har jeg vært en skikkelig dårlig kokk! Og en skikkelig dårlig blogger!Det har blitt mye knekkebrød og Fjordland Torsk med purreløksaus til middag.  (Ja, du leste riktig!!!) 300 kcal hvis du tar bort en potet. Det har funka bra. Blir god og mett. Sånn blir det når tiden ikke alltid strekker til.

Uka har gått greit. De gangene jeg føler meg sulten, er mellom lunsj, mellommåltid og middagen. På kvelden går det helt fint. Sånn i utgangspunktet før jeg begynte på denne dietten, trodde jeg det skulle bli verre enn det det er. 

Jeg har nok begynt å drikke mere kaffe enn jeg gjorde før…. Skal jeg skeie ut litt ekstra, heller jeg 0,5 dl Styrk med kakaosmak i kaffen. Eller et lite hjørne Nutrilett karamell-bar. (Ikke en munnfull engang) Sukkerfrie Ricola Isbre-sukkertøy er også en favoritt.

Observerer at butikkene fylles opp med julekaker nå. (Altfor tidlig etter min mening).  Men tok med meg en boks pepperkaker hjem og hadde så lyst på bare 1 kake.450 kcal pr 100 gram pepperkaker. 16 stk pepperkaker veier 100 gram……… Ble knekkebrød i stedet da….

Å forberede til jul er noe jeg elsker å gjøre. Både maten, kakene og tradisjonene julen fører med seg. Denne jula blir nok litt annerledes, men gleder meg likevel. En koselig tid vi går i møte.

Har laget litt mat denne uka: Fylt paprika med grønnsaker, ris og tunfisk. 2 halve paprika til hver. 300 kcal.

Oppskrift 2 personer:

 • 2 stk paprika
 • 1 fedd hvitløk
 • 1 stk rød chili
 • 0,5 løk
 • ca 50 gram squash
 • 0,5 paprika
 • 2 vårløk
 • ca 10 stk sorte oliven
 • ca 10 stk cherrytomater
 • 100 gram basmatiris, fullkorn, ferdig kokt.
 • 0,5 ts spisskummen
 • 0,5 ts paprikapulver
 • salt, pepper
 • 1 boks tunfisk. (Du kan også bruke kokt skinke eller kylling.)

Del paprikaene i to og fjern frøene. Vask de. Legg de flatt i en ildfastform som er smurt med formfett.Vask alle grønnsakene og kutt de opp i små terninger. Tomatene deles i to. Finhakk hvitløk og chili. Fres hvitløk, chili og løk i en stekepanne. Ha i de øvrige grønnsakene og risen, utenom tomatene, og stek i ca 5 min.Ha i tunfisken, krydder og smak til med salt og pepper. Ha i tomatene helt til slutt. Bruk en teskje og ha fyllet i paprikaene.

Stek på 200 grader i ca 20 min.

Servers med tzatziki.

 


 

Middag eller lunsj: Stekt grønnkål miks med kylling. Grønnkålmiks fra Bama stekes noen minutter med hvitløk, chili, soyasaus.

Frokost hver dag og noen ganger lunsj: 2 knekkebrød, skinke, tomat og stekt eggehvite.

Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk Da blir jeg glad. Der ligger det nesten 1000 bilder av kaker og mat.

#1000kcal #diett #mager #sukkerfri #3ukersdiett #vekttap


 

 

Sjokolademousse med et hint av te.

Fløyelsmyk sjokolademousse med et hint av te.

Du kan bruke den teen du liker best. Jeg synes det smaker best med en frukt -eller mint-te. Som andre tips er å blande i litt kaffe, sjokoladebiter, Daim, nøtter, appelsinskall eller f.eks. oreokjeks.

Kan også lages sukkerfri. Bytt ut sukker med sukrin og bruk sukkerfri sjokolade.

 

Oppskriften er til ca. 6 personer:

 • Sterk avkjølt te av 0,5 dl vann
 • 200 gram smeltet mørk eller lys sjokolade
 • 2 dl kremfløte
 • 1 egg
 • 3 ss sukker
 • 1 ts vaniljesukker

 

Lag teen og avkjøl.

Smelt sjokoladen enten i kjele på svak varme eller over vannbad. Avkjøl noe.

Pisk fløten til krem.

Pisk eggedosis av egg, sukker og vaniljesukker.

Rør forsiktig sammen eggedosis, krem og te.

Rør inn den smeltede sjokoladen tilslutt.

Fordel i serveringsglass eller i en bolle. Pynt med bær og evt. litt kakaopulver.

Kan spises med en gang eller lages i god tid før et evt. selskap.

 

Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk

#sjokolademousse #sjokolade #mousse #dessert #te

1000 – kcal – diett

Dag 5, 6, og 7.

Skulle aldri skrevet noe om på torsdag at det gikk så bra med både sult og søtsug…..Fredag og lørdag var vanskelige. Kanskje fordi det er litt psykisk… fredagskveld og lørdagskveld = kosedager. Måtte ha litt å kose meg med i går kveld; 2 tørre knekkebrød i biter, som jeg dyppet i litt ekstra lettrømme med litt grillkrydder og paprikapulver. Ble nesten som potetgull og dipp…..

Men har nå kommet meg igjennom den første helgen. Til tross for at jeg har bakt 2 kaker i helgen. Oreokake i går og sjokoladekake i dag. Smakte ikke på kremen engang. Ganske stolt av meg selv.  Og i dag, søndag, har det gått veldig bra.

Tomater er en av de grønnsakene jeg kan spise så mye jeg vil av. Og det gjør jeg jo. Jeg er veldig glad i tomater og har nok spist 2 kg denne uka. Vanlig store tomater delt i skiver med enten salt, grillkrydder eller annet krydder. Og hvis jeg skal skeie ut litt, blir det tomater med sukrin på. Spiser også cherrytomater. Lett å ha med seg i bilen o.l.

 


Cherrytomater delt i to med krydder og vårløk. Kjempegodt! (Som jeg spiser innimellom måltidene.)

 

Frokost og/eller lunsj. Salat, tomat, knekkebrød, stekt eggehvite og kokt skinke.

 

Sliter fremdeles litt når jeg er i butikken og skal handle. Fort gjort å handle inn litt for mye når man er sulten…..

 

Middagen i går ble “svineboller” på rosmarinspyd. Det skulle vært lam men brukte svinekjøttdeig.

Kjøttdeigen er blandet med salt, pepper, hvitløk, timian og rosmarin. Tilsatte ingen væske eller bindemiddel p. g. a. redd for at det ville bli for mange kalorier. De ble litt tørre og faste. Men veldig godt. 

 

I morgen er det mandag og en ny uke med nye muligheter. Ønsker alle en flott uke. 🙂

Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk

#1000kalorier #diett #mager #frokost #lunsj #magrematvarer #tomater #elsk

 

1000 – kcal – diett

Dag nr. 4 ….og nær 2 kg ned i vekt!!!! Det har vært en bra dag!

Sulten har ikke meldt seg og heller ikke søtsuget.

Opptur og tenker at dette er lett……

Tenker i dag at dette lett og blir redd for at jeg har spist for mange kalorier…. Tenker dette selv om jeg teller kalorier, veier all mat og leser nøye på alle pakninger i butikken.

Nesten bedre å føle sulten.

Spent på morgendagen om jeg føler det samme som i dag. Kanskje kroppen begynner å vende seg til de få kaloriene allerede?Da er det nesten for godt til å være sant. Da vil dette gå som en drøm.

Må nok innrømme at jeg synes det er litt vanskelig å gå i butikken nå som både pinnekjøtt, julebrus og julemarsipanen er i hyllene.Har begynt å tenke litt annerledes nå disse dagene: Jeg har en mørk sjokoladeplate 70% a 100 gram liggende i skapet. Den platen inneholder 600 kalorier.  Jeg kan faktisk spise middag 2 ganger og bli mett av 300 kalorier. Sånn tenkte jeg da jeg gikk i butikken i dag. Jeg tror det vil være fasiten for meg disse ukene.

I dag ble det knekkebrød både til frokost og lunsj. 3 Fiberrik-knekkebrød fra Sætre =120 kcal + 6 skiver Jalapenoskinke fra Nordfjord = 60 kcal + 4 skiver tomat med litt salt på. Jeg synes pålegget (div skinke) til Nordfjord er genialt om dagen! 1 pk på 100 gram (ca. 10 skiver) inneholder 104 kcal. Også koster pakken bare 15 kr. 🙂 Dette her er ikke noe reklame bare veldig beleilig for meg akkurat nå. 🙂

I morgen skal jeg teste ut litt div knekkebrød for å se hvilket som gir meg mest metthetsfølelse.

Middagen min ble ikke noe hokus-pokus i dag. 90 gram stekt kylling, 60 gram fullkornsris, 120 gram grønnkålmix fra Bama. (Ferske grønnsaker i pose, ferdig kuttet.)

 

Ble veldig mett etter middagen.

Mellommåltidet i dag ble 1 lite beger 0,0 % yoplait yoghurt.

Kveldsmaten; den samme som frokost.

Gleder meg til i morgen. Ny dag – nye muligheter! 🙂

Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk

#1000kalorier #3ukerskuren #mager #livet #letterehverdag #glede #enbradag

1000 – kcal – diett

Dag 3. Magen er full av grønnsaker, fiberrikt knekkebrød og 15 gram Nugatti Max…….Gleder meg til hvert måltid og blir veldig mett hver gang selv om det ikke er mange kalorier i hvert måltid. Det er bare det at etter 1 time er jeg like sulten igjen…. Magen rumler, men vet ikke alltid om det er sult eller en bivirkning av alle grønnsakene. 🙂

Dagen i dag har vært pyton! Har hatt så lyst på sjokolade….. Og jeg har spist sjokolade!!! Mellommåltidet mitt i dag ble 1 lite knekkebrød og 15 gram Nugatti Max. = 100 kcal. OG DET VAR HELT NYDELIG!!! 😀Så lenge det var oppført i kostplanen, har jeg ikke dårlig samvittighet.

Sliter litt når jeg er i butikken og handler. Men det funker greit hvis jeg reiser med en gang jeg har spist, før jeg rekker å bli sulten igjen.

Litt slapp, sliten og lunta er fremdeles litt kort. Ikke tung eller vondt i hodet. Skulle nok ønske at dette var litt lettere enn det det er. Håper kroppen snart synes at dette er helt greit veldig snart.Jeg hadde store planer om å få gjort en hel masse her i heimen nå i oktober, men ser at noe må vente.

 

Dette er hva jeg har spist i dag:

Frokost 200 kcal: 2 knekkebrød av typen Fiberrik med et tynt lag magerost naturell 2 skiver kyllingpålegg, 1 tomat med salt på og 6 sorte oliven.

Lunsj 200 kcal:  150 gram grønnkålmix (fra Bama som består av grønnkål, hodekål, gulrot og rødbet), en halv rødløk i terninger, 1 halvt eple i terninger, 2 ss sitronsaft, salt. Alt stekes i ca. 5 min. Serveres varm.

Eple terningene blir som små søte sukkertøy i munnen. 🙂

 

Mellommåltid 100 kcal: 1 knekkebrød med 15 gram Nugatti Max.

 

 

Middag 300 kcal: Tomatbasert fiskesuppe. 3 porsjoner.

 • 3 dl hakkede tomater (fra boks)
 • 2 dl vann
 • 1 buljongterning
 • 1 fedd hvitløk
 • 2 ts sukrin
 • 1/4 ts chilipulver
 • 2 ts dijon-sennep
 • 100 gram stangselleri i terninger
 • 100 gram rødløk i terninger
 • 100 gram squash i terninger
 • 300 gram torsk i store terninger
 • 100 gram blåskjell
 • 100 gram scampi, kokte
 • Smak til med salt, pepper, sukrin

Ha tomater, vann, buljongterning, hvitløk, sukrin, chilipulver og sennep i en kjele og kok opp. Tilsett grønnsakene og kok i 5 min. Ha i torsken og la den trekke på lav varme i ca 10 min. Ha i blåskjell og scampi helt til slutt. Smak til.

 

Kvelds 200 kcal:  Det samme som til frokost.

 

#1000kcal #kalorier #mager #diett #dagsmeny

Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk