Sjokolademousse med et hint av te.

Fløyelsmyk sjokolademousse med et hint av te.

Du kan bruke den teen du liker best. Jeg synes det smaker best med en frukt -eller mint-te. Som andre tips er å blande i litt kaffe, sjokoladebiter, Daim, nøtter, appelsinskall eller f.eks. oreokjeks.

Kan også lages sukkerfri. Bytt ut sukker med sukrin og bruk sukkerfri sjokolade.

 

Oppskriften er til ca. 6 personer:

  • Sterk avkjølt te av 0,5 dl vann
  • 200 gram smeltet mørk eller lys sjokolade
  • 2 dl kremfløte
  • 1 egg
  • 3 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker

 

Lag teen og avkjøl.

Smelt sjokoladen enten i kjele på svak varme eller over vannbad. Avkjøl noe.

Pisk fløten til krem.

Pisk eggedosis av egg, sukker og vaniljesukker.

Rør forsiktig sammen eggedosis, krem og te.

Rør inn den smeltede sjokoladen tilslutt.

Fordel i serveringsglass eller i en bolle. Pynt med bær og evt. litt kakaopulver.

Kan spises med en gang eller lages i god tid før et evt. selskap.

 

Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk

#sjokolademousse #sjokolade #mousse #dessert #te

4 kommentarer

Siste innlegg