Hjemmelaget iste. #sukkerfri #reklame #buzzador

Iste lager du enkelt selv.

Jeg elsker Chai som smaker mye av krydder. Jeg lager teen som vanlig, smaker til med Fiber Sirup Gold, som er brun sukkerfri sirup, tilsetter en ekstra kanelstang, sitronskive, frisk mynte og masse isbiter.

Jeg er så heldig å ha fått prøve disse kapslene med te helt kostnadsfritt fra Buzzador.

Teen på bilde nedenunder har en frisk smak av sitrus og er også veldig god. Tilsatte en ekstra skive frisk grapefrukt, mynte og masse isbiter. Ikke like strek smak som Chai-teen men naturligvis to forskjellige typer. Alt er en smaksak. Anbefaler begge disse te-sortene.

Jeg synes eskene kapslene kommer i, er kjempe søte med friske glade farger. Og man får lyst til å kjøpe de.

 

#Liptonkapslerbuzz #lipton #buzzador #te #iste #sommerinorge #chai #grapefrukt #reklame #sukkerfri #nofollow #fibersirupgold #produkttest #matblogg #astridkokk #instagram #snapchat

 

Del gjerne dette innlegget med dine venner. <3

 

Du finner meg her også:

Snapchat: astridkokk

Instagram: @astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no
 

Banan -og salt karamellkake. #sukkerfri #glutenfri.

Denne kaka er bare supergod, saftig, glutenfri og sukkerfri. Denne bør du lage. Veldig enkel er den også. Hvis du vil lage den med annen frukt enn banan, kan du bytte de ut med f.eks. ananas, eple, pære, eller appelsin i skiver.

Ønsker du å bake kaken med sukker og hvetemel, gjør gjerne det. Det er enkelt å bytte ut ingrediensene. Gjør det slik det passer deg best.

Kaken holder seg lenge saftig og god etter at den er laget. Bare husk å pakke den inn i plast. Den kan fint oppbevares i romtemperatur.

Server kaken gjerne lun med vaniljeis til.

 

Oppskrift på karamell:

 • 3 ss smør
 • 5 ss Tagatesse (søtstoff) (eller sukker)
 • En klype salt
 • 3 store bananer

 

Oppskrift på kakedeigen:

 • 200 gram mykt smør
 • 1 dl Tagatesse (søtstoff) eller 2 dl sukker
 • Frøene fra 1 vaniljestang
 • 4 egg
 • 3 ss sitronsaft
 • 0,5 dl melk
 • 1,5 ts bakepulver
 • 4 dl glutenfritt mel som f.eks. Jyttemel  (eller vanlig hvetemel)
 • 3 klyper Maldonsalt

 

Bruk en springform  20 – 24 cm i dia. Kle bunnen med bakepapir. Smør formen. Kle utsiden av formen aluminiumsfolie slik at karamellsausen ikke renner ut mens kaken steker.

Slik lager du karamellsausen: Smelt smøret i en stekepanne og ha i Tagatesse. Rør godt sammen mens du har platen på middels varme. Karamellen skal være mørke brun når den er ferdig. Rør inn en klype salt. Ha karamellen over i springformen.

Del bananene i litt tykke skiver og legg dem i et fint “taksteinsmønster” rundt på toppen av karamellen.

Slik lager du kakedeigen: Pisk sammen smør og Tagatesse (eller sukker) til en luftig, hvit krem med en mikser.Pisk inn et og et egg. Pisk inn vaniljefrøene, sitronsaft og melk. Rør bakepulveret inn i hvetemelet og pisk det inn i resten av deigen. Ikke pisk for lenge. Ha deigen over i formen med karamellen og bananene.

Stek kaken ved 150 grader i ca. 1 time midt i ovnen. Bruk en trepinne og stikk i midten av kaken for å se om den er ferdig. Sitter det deig fast på pinnen, er ikke kaken ferdig. Skru ned ovnen til ca. 120 og stek kaken i ca. 15 minutter til.

La kaken avkjøles en stund i formen. Kaken skal veltes på et kakefat, slik at karamellen og bananene blir på toppen av kaken. Velter du kaken for tidlig mens den er varm, kan kaken dele seg i to.

Strø litt Maldonsalt på toppen.

 

 

#bananogsaltkaramellkake #sukkerfri #glutenfri #tagatesse #maldonsalt #banan #karamell #salt #saftig #kake #hverdagskake #kakefesthverdag #matblogg #astridkokk

 

Del gjerne dette innlegget med dine venner. <3

 

Du finner meg her også:

Snapchat: astridkokk

Instagram: @astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

Pai med grønnsaksrosetter. #kjøttfrimandag

Har jeg ikke laget et vakker pai?

Den er ikke vanskelig å lage. Det tar nok litt tid, men det er det verdt. Kjempe god og lett å servere ute i det fri nå i sommer til lunsj, middag eller kveldsmat. Nå når vi har fått sånne fine varme sommerdager (her på Østlandet), orker ikke jeg hverken å bruke mye tid ved en varm komfyr med å lage middager som legger seg “tungt” i magen. Da synes jeg at dette kan være et perfekt måltid. Denne paien kan spises både varm og kald og kan lages i god tid før den skal spises. Serveres med en grønn salat og en god dressing.  Perfekt til “damelag”, som en tapas-rett eller på et koldtbord.

Jeg har laget denne paien helt uten kjøtt, men om du ønsker kan du rulle f.eks. kokt skinke, salami, kylling-pålegg eller røkt laks i fine rosetter og putte innimellom grønnsakene. Som fyll i tillegg til grønnsakene har jeg laget en eggeblanding tilsatt litt friske krydderurter og kremost.

 

Oppskrift på pai-deig:

 • 150 gram smør
 • 250 gram hvetemel
 • 2 ss kaldt vann
 • en klype salt.
 • En klype sukker

 

Kna alt hurtig sammen eller bruk en foodprosessor og bland alt sammen i ca. 30 sekunder.

Elt sammen deigen, pakk den inn i plast og putt den i kjøleskapet i ca. 30 minutter.

Bruk en paiform på 20 -24 cm i dia. Personlig liker jeg de paiformene med løs bunn. Det gjør at det blir enklere å løsne paien fra formen.

Om ikke formen er av type teflon eller liknende, bør den smøres litt.

Sett ovnen på 200 grader.

Kjevle ut deigen og ha den over i paiformen. Kjevle den så tynt du klarer. Er deigen for tykk, kan den lett bli rå når den egentlig skulle vært stekt. Klem deigen inntil kanten på formen og ned i bunnen. Pass på et det ikke er hull i deigen. Da vil fyllet renne ut under steking. Forstek (blindstek) paideigen i ca. 10 minutter, midt i ovnen.

Oppskrift til pai-fyllet:

 • Ca. 3-4 store gulrøtter
 • Ca. 2 store persillerøtter
 • 1 stor grønn squash
 • 6 egg
 • 12 ss melk
 • 2 stk vårløk
 • 1 ts ramsløkolje (kan sløyfes)
 • Ca. 70 gram Apetina Ruccola & Pesto kremost
 • Ca. 30 gram reven parmesan
 • Evt. salt og pepper
 • Frisk basilikum

 

Rens og skrell gulrøtter og persillerøtter. Bruk en mandolin, ostehøvel eller skreller for å lage lange, tynne grønnsaksstrimler.

Kok opp lettsaltet vann og kok grønnsaksstrimlene i ca. 4-5 min. Avkjøl dem i iskaldt vann og sil så av vannet. Tørk de med tørkepapir tilslutt.

Rull sammen strimlene og plasser dem tett i tett i paiskallet.

Lag eggeblanding av egg, melk, fint hakket vårløk, litt basilikum, ramsløkolje, kremost og parmesan.

Hell dette forsiktig over i paien helt opp til kanten og stek paien på 180 grader midt i ovnen i ca. 30-40 minutter. (Eggeblandingen skal være stivnet) Et lite tips er å sette paien inn i ovnen før du heller eggeblandingen oppi. Da unngår du å søle alt for mye.

Pynt med frisk basilikum og server med en grønn salat.

 

 

#pai #grønnsaker #egg #kjøttfri #kjøttfrimandag #gulrot #squash #persillerot #lunsj #middag #kvelds #sommerinorge #sommer #matblogg #astridkokk

 

Del gjerne dette innlegget med dine venner. <3

 

Du finner meg her også:

Sanpchat: astridkokk

Instagram: @astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

 

 

Ramsløkolje.


 

Ramsløk kan du finne viltvoksende i skogen. Eller i grønnsakshyllen på Meny. 🙂

Smaker fantastisk. En blanding av hvitløk og gressløk/purre. Du kan tilsette oljen i salter, til pasta, omelett, paier, pizza, i bakverk, passer til biff/kjøtt, fjærkre og fisk.

Hvis du ikke får tak i ramsløk, kan du fint lage krydderolje av andre friske krydderurter.

 

1 dl nøytral olje, en liten klype Maldon-salt og en potte friske krydderurter som for eksempel ramsløk, basilikum, timian, oregano, gressløk etc.

Vask urtene. Ha olje, salt og urter i en beholder og kjør alt glatt med en stavmikser.

Oljen holder seg i ca. 2 uker i kjøleskapet.

 

 

#ramsløk #olje #ramsløkolje #menymatglede  #reklame #passertilalt #krydderurter #matblogg #astridkokk

 

Snapchat: astridkokk

Instagram: @astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

 

Pasta på en annen måte. #kjøttfrimandag #reklame

Hvis du har lyst til å spise og lage pasta på en litt annen måte, så syns jeg at du burde prøve denne. Det tar litt tid, men det er det verdt.

 Denne er uten kjøtt og oppskriften er til 2 personer. Lag den gjerne med kjøttdeig og til flere personer om du skulle ønske det.

 

Oppskrift:

 • Ca, 150 gram ferdig kokt pastarør av typen Tortiglioni (Barilla)
 • Ca. 200 gram ferdig tomatsaus. Se oppskrift på tomatsaus under Ricotta-dumplings her på bloggen.
 • 70 gram Apetina kremost – Ruccola & Pesto.                                                                         
 • 100 gram revet ost
 • 30 gram revet parmesan.

 

Kok pastaen i ca. 8 min i lettsaltet vann og sil av.

Bruk en liten kakeform eller liten ildfastform som smøres godt og sett pastarørene på høykant i formen. Hvis du holder formen litt på skrå, er det lettere å plassere pastaen oppi formen slik at den ikke “velter” mens du holder på.

Når formen er helt tett av pastarør, har du pastasausen over rørene. Bruk et spisst redskap, f.eks. en spisepinne, og dytt pastasausen ned i hullene i pastaen. Det er viktig at du får fylt de opp skikkelig med saus.

Smør kremosten på toppen av tomatsausen og strø over både “vanlig” reven ost og reven parmesan.

Det er lurt å ha aluminiumsfolie rundt formen hvis du bruker er kakeform, slik at sausen holder seg inni formen under steking. Den kan renne ut underveis.

Stek formen på 175 grader i ca. 20 minutter.  Serveres gjerne med salat.

 

 

#pasta #reklame #ikkesponset #kjøttfrimandag #tomatsaus #ost #parmesan #kremost #apetina #barilla #nofollow #middag #lunsj #matblogg #astridkokk

 

Snapchat: astridkokk

Instagram: @astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

 

Laks i folie med grønnsaker. Grilltips.

Jeg har lagt ut et lignende innlegg før. Men synes dette er så godt. Og så enkelt å lage.

Her har jeg laks som er smurt inn med pesto. Du kan bruke den fisken du selv ønsker.

Grønnsakene jeg har brukt denne gangen er grønn asparges, squash, rød paprika, Cherrytomat, vårløk, ramsløk, salt og pepper. Bruk de grønnsakene du ønsker selv. Velger du rotgrønnsaker, er det viktig at de er i små biter slik at de stekes nok uten å være alt for harde.

Jeg velger å bruke grønnsaker som ikke trenger lang steketid. Hele pakken tar ca. 10 min på grillen eller i stekeovnen på 230 grader.

Du kan lage de dagen i forveien og middagen vil bli ferdig på kort tid. Server gjerne kokte eller stekte poteter til og rømme. Kokt ris eller pasta.

 

#grilltips #grill #laks #grønnsaker #middag #rask #enkel #fisk #matblogg #astridkokk #instagram #snapchat #facebook