Denne kaka er bare supergod, saftig, glutenfri og sukkerfri. Denne bør du lage. Veldig enkel er den også. Hvis du vil lage den med annen frukt enn banan, kan du bytte de ut med f.eks. ananas, eple, pære, eller appelsin i skiver.
Ønsker du å bake kaken med sukker og hvetemel, gjør gjerne det. Det er enkelt å bytte ut ingrediensene. Gjør det slik det passer deg best.
Kaken holder seg lenge saftig og god etter at den er laget. Bare husk å pakke den inn i plast. Den kan fint oppbevares i romtemperatur.
Server kaken gjerne lun med vaniljeis til.
Oppskrift på karamell:
- 3 ss smør
- 5 ss Tagatesse (søtstoff) (eller sukker)
- En klype salt
- 3 store bananer
Oppskrift på kakedeigen:
- 200 gram mykt smør
- 1 dl Tagatesse (søtstoff) eller 2 dl sukker
- Frøene fra 1 vaniljestang
- 4 egg
- 3 ss sitronsaft
- 0,5 dl melk
- 1,5 ts bakepulver
- 4 dl glutenfritt mel som f.eks. Jyttemel (eller vanlig hvetemel)
- 3 klyper Maldonsalt
Bruk en springform 20 – 24 cm i dia. Kle bunnen med bakepapir. Smør formen. Kle utsiden av formen aluminiumsfolie slik at karamellsausen ikke renner ut mens kaken steker.
Slik lager du karamellsausen: Smelt smøret i en stekepanne og ha i Tagatesse. Rør godt sammen mens du har platen på middels varme. Karamellen skal være mørke brun når den er ferdig. Rør inn en klype salt. Ha karamellen over i springformen.
Del bananene i litt tykke skiver og legg dem i et fint “taksteinsmønster” rundt på toppen av karamellen.
Slik lager du kakedeigen: Pisk sammen smør og Tagatesse (eller sukker) til en luftig, hvit krem med en mikser.Pisk inn et og et egg. Pisk inn vaniljefrøene, sitronsaft og melk. Rør bakepulveret inn i hvetemelet og pisk det inn i resten av deigen. Ikke pisk for lenge. Ha deigen over i formen med karamellen og bananene.
Stek kaken ved 150 grader i ca. 1 time midt i ovnen. Bruk en trepinne og stikk i midten av kaken for å se om den er ferdig. Sitter det deig fast på pinnen, er ikke kaken ferdig. Skru ned ovnen til ca. 120 og stek kaken i ca. 15 minutter til.
La kaken avkjøles en stund i formen. Kaken skal veltes på et kakefat, slik at karamellen og bananene blir på toppen av kaken. Velter du kaken for tidlig mens den er varm, kan kaken dele seg i to.
Strø litt Maldonsalt på toppen.
#bananogsaltkaramellkake #sukkerfri #glutenfri #tagatesse #maldonsalt #banan #karamell #salt #saftig #kake #hverdagskake #kakefesthverdag #matblogg #astridkokk
Del gjerne dette innlegget med dine venner. <3
Du finner meg her også:
Snapchat: astridkokk
Instagram: @astridkokk
Facebook: Astridkokk.blogg.no
Den så rågod ut 😀
Den så god ut! Gjerne sjekke ut bloggen min for glutenfrie oppskrifter 😉