Hylleblomstsaft med lime og sitron.
For noen år siden plantet vi ei lita buske i hagen. Den er nå blitt ganske stor og får masse blomster. Lager saft av blomstene hvert år. Den blir kjempe god. Blandes ut i vann 1:6. Kan fint blandes med kullsyreholdig vann, brukes i drinker eller lage gele av den: 5 dl ferdig blandet saft kokes opp. Rør inn 6 plater bløtlagt gelantin. Kan for eksempel brukes som gelelokk på ostekake. (Det samme kan gjøres med geiteramssaften som ligger i et tidligere innlegg her.)
Oppskrift på hylleblomstsaft: (1,5 liter ublandet saft)
150 gr hylleblomst, 1 lime, 1 sitron,1 liter vann,7 dl sukker, (kan byttes ut med sukrin),25 gr sitronsyre. (kan kjøpes i de fleste matbutikker)
Klipp blomsterbukettene opp i mindre buketter. Vask limen og sitronen godt og del den i skiver.Legg blomstene, lime -og sitronskivene i en plastbolle eller glassbolle.Kok sukkerlake av vann, sukker og sitronsyre. Rør til sukkeret og sitronsyren er løst opp.Hell den varme laken over blomstene med lime og sitron. Rør litt forsiktig slik at alt ligger nede i sukkerlaken. Sett plast over bollen og sett den i kjøleskapet. Der skal den stå i minimum 4 dager. Men det gjør ingenting om den står der i 5-6 dager. Sil av blomstene, limen og sitronen. (Gjerne gjennom et klede). Hell saften på rene flasker. Oppbevar i kjøleskap.
Blandingsforhold saft:vann = 1:6.
Kjempe fin blogg! kanskje du har lyst til å stikke en tur innom min blogg også? 🙂
ellers ønsker jeg deg en riktig god sommer videre!<3