Denne kaken kan serveres som dessert i julen eller bare som noe godt til kaffen.
Den kan lages 2-3 dager i forveien. Pyntes på toppen samme dagen den skal spises.
(Beklager det dårlige bildet.)
Oppskrift kakebunn:
- 50 gram Bixit-kjeks eller Digestive-kjeks
- 200 gram pepperkaker
- 80 gram smør.
Oppskrift ostefyll:
- Revet skall og saften fra 2 stk. klementiner
- 500 gram Philadelphia kremost naturell, evt. light
- 70 gram sukker
- 2 dl kremfløte
- 2 ts vaniljesukker
- 6 plater gelantine
- 200 gram hvit sjokolade
- 0,5 dl melk
- ca. 100 gram moste bringebær, silte -uten steiner.
- Noen pepperkaker og friske bringebær til pynt.
Smelt smøret. Kjør kjeksen og pepperkakene i en foodprosessor til de er knust og bland dem i smøret. Trykk massen ned i bunnen på en 24 cm dia springform kledd med bakepapir. Sett i kjøleskapet. Ønsker du en høy kake, bruk en mindre form med høyere kant.
Legg gelantinplatene i bløt i vann. La de ligge der i ca. 10 minutter.Vask klementinene godt i kalt vann og riv skallet. Klem ut saften. Varm opp dette. Klem ut vannet av gelantinplatene og ha de over i den varme juicen. Rør til de er løst opp. Sett til side og avkjøl litt.
Mos bringebærene med en stavmikser og sil av frøene. (Om du ønsker kan du evt. bruke bringebærsyltetøy)
Pisk krem av fløten og vaniljesukkeret.
Smelt hvit sjokolade på svak varme sammen med melken i en kjele.
Pisk kremost og sukker. Tilsett den smeltede sjokoladen og pisk på nytt. Bland inn kremen, klementinsaftblandingen og de moste bringebærene. Rør alt godt sammen.
Ha alt sammen over i formen med kjeksbunnen og la stå kaldt i minimum 6 timer.
Pynt på toppen etter eget ønske.
TIPS: Om du ønsker å lage en liten vri på denne kaken, kan den serveres i pene glass med stett eller andre porsjonsglass. Legg kjeks og ostekrem lagvis i glasset, pynt med bringebær og pepperkake på toppen.
#ostekake #smakavjul #pepperkake #klementin #Philadelphia #kremost #hvitsjokolade #jul #desserttips #førjulstid #Christmas #blogg #astridkokk
Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk eller lik Astrikokk.blogg.no på Facebook.
For en flott julekake! 🙂
Har du noen riskrem tips? Skal lage for første gang i år med laktosefri melk og kremfløte fra Tine.
Hvor mye bør man regne på 8 personer etter julematen. 6 voksne og 2 barn på 10år 😉 Du får svare om du har tid, prøver bare å benytte sjangsen siden du er kokk og kjempeflink 😉 God jul!
Såå fint pyntet og ser deeeiilig ut da 😉
Ja denne skal jeg jammen prøve å lage i jula.
Må ha ei ostekake til besøket 2.juledag tenker jeg.
takk for mange flotte oppskrifter.
Ha ei fortsatt god førjulstid 🙂
Tusen takk! 🙂 Til 8 personer må du regne ca 1,2 liter riskrem. Jeg bruker å ha i litt vaniljesukker i tillegg til sukkeret i riskremen. Når du koker risgrøt som du skal bruke til krem, er det lurt at den er veldig tykk. Er grøten tynn, vil kremen bli nesten flytende. Ønsker deg en riktig god jul 🙂 Trollblomst:
Tusen takk for tips! 🙂