Denne deigen er så enkel å lage. Du trenger ikke kjøkkenmaskin en gang.
Du kan lage mange forskjellige kaker ut av samme deig som f.eks. disse snurrene. Halvparten av deigen er farget med kakao. Sjakkruter på en litt annen måte. Kjevle ut deigen med sjokoladen i først og så kjevle den lyse like stor som den mørke. Legg de ovenpå hverandre, rull sammen og skjær i tynne skiver.Du kan også lage, marmorkaker eller farge deigen med rød og grønn konditorfarge. Du kan tilsette sjokolade eller nøtter. Stikke ut stjerner, hjerter eller andre figurer. Du kan gjerne smaksette kakene med tørket og malt krydder som f.eks. ingefær, nellik, anis, kanel eller litt revet appelsinskall.
Oppskrift Grunndeig:
- 325 gram mykt smør
- 450 gram hvetemel
- 50 gram FiberFin (Helsekostbutikker)
- 180 gram Sukrin Gold
- 1 ts vaniljesukker eller frøene fra 1 vaniljestang
- En liten klype salt.
Smuldre smøret i hvetemelet i en bolle med hendene.
Tilsett de andre ingrediensene og elt sammen.
Pakk inn deigen i plast og la den hvile i romtemperatur i ca.30 min.
Form deigen etter eget ønske og legg de på et stekebrett kledd med bakepapir.
Sett stekebrettet med kakene på inn i kjøleskapet i ca.1 time. Kakene krymper ikke like mye hvis deigen er kald når de skal stekes.
Sett ovnen på 170 grader og stek de i ca 12-14 minutter.
La kakene avkjøles på stekebrettet. Oppbevares i tett boks.
Ønsker du å lage kakene med vanlig sukker, kan du bytte ut Sukrin Gold med valig hvitt sukker.
#sukkerfri #sukrin #sukringold #julekaker #julebakst #endeigmangemulighetet #jul #Christmas #hohoho #blogg #asridkokk #funksjonellmat
Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk eller lik Astridkokk.blogg.no på Facebook. Del gjerne med dine venner. <3
Så godt ut! Er det samme deigen som man bruker til “sjakkruter”?
Takk! 🙂 Nei, det er ikke samme deigen. Men det likner. 🙂 Trollblomst: