Skokoladekake med luftig sjokoladekrem og friske bær. 26.07.2015

Sjokoladekake med luftig sjokoladekrem og friske bær.

Oppskrift sjokoladekake: 100 gr smør1,5 dl brunt sukker2 dl sukker5 dl kefir1 ts vaniljesukker2 ss kakao2 ts natron6 dl hvetemel

 

Fremgangsmåte:Forvarm ovnen til 160 grader. (Gjerne varmluft). Kle en springform str 24 med bakepapir.Smelt smøret i en kjele og ha i brunt sukker og vanlig sukker. Rør godt til sukkeret er smeltet inn i smøret.Hell kefir i en bakebolle og tilsett vaniljesukker og kakao. Rør godt med en visp.Tilsett smør -og sukkerblandingen. Rør godt.Bland natron og hvetemel godt. Ha dette i kefirblandingen til slutt. Rør godt enten med visp eller mikser til røren er klumpfri. Ha sjokoladekakerøren over i springformen og stek kaken i ca 45 – 60 min midt i ovnen.Prøv deg litt frem med tiden. Ingen ovner er like. Avkjøl kaken.

 

Oppskrift sjokoladekrem: 500 gr mykt smør500 gr melis1 glass Hapå eller dulce de leche2 ts vaniljesukker5 ss kakao5 ss sterk kaffe.

 

Friske bær etter eget ønske.

 

Fremgangsmåte:Ha det myke smøret over i en miksebolle og kjør det hvitt og luftig. Bruk “ballongvisp” for å få inn mest mulig luft.Tilsett melisen og pisk videre til melisen er blandet godt sammen med smøret.Ha i Hapå/dulce de leche, vaniljesukker, kakao og kaffe. (Vil du ha en mørkere krem, tilsett mere kakao.)Pisk videre til alt er godt blandet.

Del kaken i 2 eller 3 lag. Ha sjokoladekrem mellom hvert lag. og fordel litt av bærene ovenpå kremen mellom kakelagene.Pynt kaken med kremen rundt kanten og på toppen etter eget ønske. Fordel friske bær på toppen.

Kakebunnen kan lages 3-4 dager i forveien. Oppbevares pakket inn i plast i romtemperatur. Kaken kan pyntes dagen før og oppbevares i kjøleskap. La den ferdige kaken stå i romtemperatur i ca 1 time før den skal spises. Da kremen blir litt hard i kjøleskapet. Kaken er saftig og veldig god. 🙂

Hvis noen tror at jeg har glemt eggene i oppskriften så er denne kaken helt uten egg.

5 kommentarer
    1. Helene:
      Det går helt fint å droppe Hapå. Det er bare jeg som liker at det smaker litt karamell av kremen. Eller du kan lage egen karamellsaus og ha i. 🙂 Ønsker deg en fin dag! 🙂

    2. Hei! Er det riktig at det skal være 500 gr smør i sjokoladekremmen? Kaken skal absolutt prøves 😉

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg