Geiteramssaft


Geiteramssaft.

Laget denne saften for første gang nå i sommer. Den ble så god! Smaken minner om en blanding av rips og bringebær. Man skulle jo tro at det ville smake blomster av en eller annen sort, men det gjør det altså ikke. Nå som geiteramsen står i full blomst her på østlandet, anbefaler jeg virkelig at dere prøver å lage denne. Den er også veldig rik på jern. Det er ikke mange ingredienser og den er veldig enkel å lage. Det eneste som tar litt tid er å plukke blomstene…

Oppskrift:

150 gr geiteramsblomster,1 liter vann,7 dl sukker, (kan også byttes ut med sukrin)25 gr sitronsyre. (kan kjøpes i de feste matbutikker)

Plukk blomstene av stilken og legg dem i en bolle av enten plast eller glass, (1 gr er ca 10 blomster).Kok sukkerlake av vann, sukker og sitronsyre. Rør til alt sukker og sitronsyre er oppløst.Hell den varme sukkerlaken over blomstene og rør forsiktig slik at alle blomstene blir dekket av sukkerlaken. Ha plast over bollen og sett den i kjøleskapet. Der skal den stå i minimum 4 dager. Kan fint stå i 5-6 dager også. Etter min. 4 dager, siler du blomstene fra saften (gjerne gjennom et klede) og helles på rene flasker. Av denne oppskriften får du ca 1,5 liter ublandet saft. Blandingsforholdet saft:vann er 1:6. 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg