Cannelloni fylt med spinat, kantarell og feta med ostesaus.
Cannelloni er store pastarør som kan fylles med mye godt. Dette fyllet er uten kjøtt, men hvis man vil kan man tilsette 200 gr skinke, bacon o.l. Man kan også lage et kjøttdeig og tomatbasert fyll. Får du ikke tak i pastarør, kan du bruke lasagneplater, enten ferske eller tørre. Bruker du tørre, må de kokes i ca 5 min før du fyller dem og kan rulle de sammen.Av denne oppskriften blir det ca 20 fylte pastarør. Nok til 5-6 personer.
Oppskrift ostesaus:
50 gr smør, 50 gr hvetemel, 5 dl melk, 100 gr revet ost, oregano, salt og pepper.
Smelt smøret og rør inn hvetemelet. Spe med varm melk og rør godt. Kok opp under omrøring. Ha i reven ost. Smak til med oregano, salt og pepper. Sett til side mens du lager fyllet til cannellonien.
Oppskrift fyll:
200 gr fersk spinat, 1 liten løk, 2 hvitløksfedd, 200 gr kantareller, 200 gr fetaost, 1 ss sæterrømme, 2 egg, salt, pepper.
Vask spinaten og ha den i en bolle. Kok opp vann og hell det over spinaten. La det stå i 5 min. Sil av og hakk spinaten i små biter. Del kantarellen i mindre biter og stek den i litt smør eller olje. Hakk løken og hvitløken i små terninger. Bland alt i en bolle. Pisk sammen egg og sæterrømme i en annen bolle. Smuldre fetaosten og ha den i eggeblandingen. Rør godt og ha det over i spinatblandingen. Rør alt godt sammen. Ha fyllet i en sprøytepose eller bruk en skje for å fylle cannellonien.
Smør en ildfastform og hell litt halvparten av ostesausen i bunnen på den ildfaste formen. Fyll pastarørene og legg dem tett etter hverandre i sausen. Når alle er fylt, heller du resten av ostesausen over.
Dryss litt revet parmesan eller vanlig ost på toppen.
Stek på 170 grader i 30 min.
Serveres med salat og evt en god dressing.
Dette så deilig ut og må prøves! Har alltid hatt lyst til å lage canneloni 🙂
Anett Kristin:
Hyggelig å høre. 🙂 Takk takk! 🙂