Ostekake med geiteramsgele


Ostekake med geiteramssaft og geiteramsgelelokk.

Denne sommeren har jeg laget geiteramssaft, som ble veldig god. Saften har mange bruksområder. Du kan f.eks. lage gele, suppe, dessert saus eller bruke den i drinker. Oppskriften på saften ligger under kategorien “Saft”. Saften kan lages sukkerfri. Du kan selvfølgelig bruke annen saft eller juice.Oppskriften på kaken er laget litt mager selv om den inneholder litt sukker. Du trenger ikke å lage den mager. 🙂Størrelsen på kaken er laget i en liten men høy springform str 15 cm, Men kan lages i større form. Da blir den selvfølgelig litt lavere.

 

Oppskrift på kjeksbunn:

200 gr digestivekjeks,50 gr smør,1 ts vaniljesukker.

 

Oppskrift på ostemassen:

200 gr Philadelphia Light,300 gr vaniljekvarg 0,2% fett (eller mager vaniljekesam),2 dl ekstra lettrømme,1 ts vaniljesukker,1 dl geiteramssaft eller annen saft (ikke utblandet)6 plater gelantin.

 

Oppskrift på gelelokk:

3 dl geiteramssaft (ferdig utblandet med vann. Lag den litt sterk)3,5 plater gelantin.

Fremgangsmåte:Smelt smøret til bunnen og knus kjeksen. Ha kjeksen i det smeltede smøret sammen med vaniljesukker og rør godt. Trykk dette ned i bunnen på springformen. (Kle den gjerne med bakepapir først) Sett formen i kjøleskap mens du lager ostemassen.

Legg gelantinen i vann i ca 10 min. Kok opp saften og tilsett den bløtlagte gelantinen. Rør godt til alt er løst opp. Sett til side. Ha ost, kvarg, lettrømme og vaniljesukker i en bolle og rør godt sammen med en visp. Tilsett den noe avkjølte saften med gelantinen. Rør godt og ha hele ostemassen over i springformen med kjeksbunnen. La massen stå i kjøleskapet i minimum 2 timer. Ostemassen må være helt stiv før du heller på geleen på toppen.

Gelelokk: Bløtlegg gelantinen i ca 10 min. Kok opp saften og tilsett gelantinen og rør godt til alt er oppløst. Avkjøl noe. Geleen må ikke helles over ostemassen når den er varm. Da vil ostemassen bli flytende og blande seg med geleen. Etter at du har helt geleen på toppen, må den igjen stå i kjøleskap i minimum 2 timer for å bli kald og helt stiv.

Kaken kan fint lages 2-3 dager i forveien. 🙂

Pynt kaken etter eget ønske. 🙂 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg