Enkel ostekake


Enkel Ostekake.

Denne kaken har jeg laget i mange år og er med gelepulver i både ostemassen og gelelokket.Og den er knallgod! 🙂Bør lages minimum dagen før og pyntes samme dag.

Kaken lages i en 24 cm springform.

Oppskrift på kjeksbunnen:225 gr digestivekjeks,100 gr smeltet smør,1 ts vaniljesukker.

Oppskrift på ostefyll:200 gr Philadelphia naturell,120 gr melis,3 dl creme fraiche,3 dl kremfløte,1 ts vaniljesukker1 pk sitrongele (lages med kun 2,5 dl vann).

Gelelokk:1 pk jordbær, bringbær -eller sitrongele (lages kun med 3 dl vann).

Pisket kremfløte og friske bær til pynt.

Fremgangsmåte:Smelt smøret. Knus kjeksen. Ha kjeksen og vaniljesukkeret i smøret og rør godt. Trykk kjeksen ned i bunnen på springformen. (Kle gjerne formen med bakepapir først). Sett formen i kjøleskapet mens du lager ostefyllet.

Lag sitrongeleen etter anvisningen på pakken, men kun med 2,5 dl vann. Avkjøl, men pass på at den ikke stivner.Pisk kremfløten og sett i kjøleskapet. Ha kremosten, melis, vaniljesukker og creme fraiche i en bolle og pisk det godt sammen med en mikser.Bland den piskede kremen inn i ostemassen. Rør godt.Pisk inn den avkjølte geleen. Ha det ferdige ostefyllet over i springformen med kjeksbunnen.La dette stå i kjøleskapet i minimum 2 timer eller til ostemassen er helt stiv. Hvis du vil pynte med bær før du heller over gelelokket, bør du gjøre det før ostefyllet er helt stivt. Det gjør at bærene sitter litt bedre uten å flyte opp når du heller på geleen på toppen.

Kok opp 3 dl vann og ha i gelepulveret. Rør godt og avkjøl før du heller geleen over ostefyllet. La stå i kjøleskapet til geleen er helt stiv. Bruk en kniv og skjær rundt kanten av formen og sett kaken forsiktig på et fat før servering.

 Pynt med pisket krem og friske bær.

 

4 kommentarer
    1. Ehmm.. Jeg ser overskriften…. og jeg ser på bildet… og tilbake på overskriften… Jeg skjønner ikke hva på det bidet som er ENKELT?! Det må ca være den mest avanserte ostekaka jeg har sett! en så flott!!

    2. Trollblomst:
      Tusen takk! 🙂 Jeg mener at den er enkel fordi jeg har brukt ferdig gelepulver fra pakke og ikke kokt opp bærsaft og blandet inn gelantin. 🙂 Det er litt mer jobb! 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg