Amerikanske pannekaker.
Tykke deilige pannekaker som kan serveres med friske bær og is, blåbærsyltetøy, sirup, nøtter og sjokoladesaus.
Oppskrift:225 gr hvetemel, 50 gr sukker,0,5 ts salt,2,5 dl melk,2 egg,50 gr smeltet smør.
1 ss hvetemel,2 ts bakepulver,1 ts vaniljesukker.
Visp sammen egg, sukker, melk og salt. Ha i 225 gr hvetemel. Rør godt. Gjerne med mikser. Rør inn det smeltede smøret. La røren stå å svelle i ca 30 min.
Rør sammen hvetemel, vaniljesukker og bakepulver. Rør dette inn i pannekakerøren og stek pannekakene i litt olje eller smør. Bruker du en non-stick panne/teflon, trenger du ikke olje eller smør å steke i. Overflaten på pannekakene blir penest da, synes jeg. I min panne får jeg plass til 3 stk om gangen. 🙂
0 kommentarer