Den beste eplekaka

I desember 2013 ble eplekaka mi kåret til den beste av aperitif.no Konkurransen fant sted i Oslo og juryen bestod av Anne Brith Davidsen, (tidligere Villa perlesukker), Germund Kværna Bjelland, (Sverre Sætres konditori) og Elise Jacobsen Frigstad, (medforfatter til kokeboken Hellstrøm Junior)

Utrolig gøy å vinne! Og like gøy å få hilse på så mange velkjente personer. Fikk hilse på Ingrid Espelid Hovig også, som er mitt store idol.

Har fått bake denne kaka en del ganger etterpå. 🙂 Det er en enkel kake som kan servers både til hverdags og fest. Den er saftig og myk. Den kan bakes både i rund form str 24 cm eller i liten firkantet form.

Her kommer oppskriften:

200 gr mykt smør, 2 dl sukker, 4 egg, finrevet skall av 1 liten sitron + saften, 1,5 ts bakepulver, 2 ts vaniljesukker, 4 dl hvetemel, 0,5 dl melk.

Fyll:

3 grønne epler(syrlige), 100 gr revet marsipan, 2 ss sukker, 1-2 ts kanel, 0,5 ts kardemomme, mandelflak.

Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg. Pisk mellom hvert egg. Ha i det tørre vekselsvis med det våte. Ha røren i en smurt form. Riv marsipanen og strø over deigen. Skrell eplene, fjern kjernehuset og del dem i litt tykke båter og trykk dem litt ned i marsipanen. Strø over sukker, kanel, kardemomme og mandelflak.

Stek kaken ved 175 grader i ca 50 min.

Strø litt melis på kaken og server med pisket krem eller is.

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg