Den beste eplekaka

I desember 2013 ble eplekaka mi kåret til den beste av aperitif.no Konkurransen fant sted i Oslo og juryen bestod av Anne Brith Davidsen, (tidligere Villa perlesukker), Germund Kværna Bjelland, (Sverre Sætres konditori) og Elise Jacobsen Frigstad, (medforfatter til kokeboken Hellstrøm Junior)

Utrolig gøy å vinne! Og like gøy å få hilse på så mange velkjente personer. Fikk hilse på Ingrid Espelid Hovig også, som er mitt store idol.

Har fått bake denne kaka en del ganger etterpå. 🙂 Det er en enkel kake som kan servers både til hverdags og fest. Den er saftig og myk. Den kan bakes både i rund form str 24 cm eller i liten firkantet form.

Her kommer oppskriften:

200 gr mykt smør, 2 dl sukker, 4 egg, finrevet skall av 1 liten sitron + saften, 1,5 ts bakepulver, 2 ts vaniljesukker, 4 dl hvetemel, 0,5 dl melk.

Fyll:

3 grønne epler(syrlige), 100 gr revet marsipan, 2 ss sukker, 1-2 ts kanel, 0,5 ts kardemomme, mandelflak.

Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg. Pisk mellom hvert egg. Ha i det tørre vekselsvis med det våte. Ha røren i en smurt form. Riv marsipanen og strø over deigen. Skrell eplene, fjern kjernehuset og del dem i litt tykke båter og trykk dem litt ned i marsipanen. Strø over sukker, kanel, kardemomme og mandelflak.

Stek kaken ved 175 grader i ca 50 min.

Strø litt melis på kaken og server med pisket krem eller is.

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg